Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Tennessee Walking Horse

Fakta

Type: Let hest
Oprindelse: Amerika
Udbredelse: Amerika
Blod: Varmblod
Egenskaber: Blev brugt af plantageejerne, der i timevis red rundt på deres plantager. Bruges nu både til ridning og shows.
Temperament: Det siges at den har verdens bedste temperament, den er stabil og pålidelig og er blevet en yndet familie og begynder hest.
Farve: Sort, brun og rød er mest set, men der er ingen faste regler.
Stg.: 152 – 163 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Hovedet er ret stort og almindeligt.
Kroppen lidt kompakt bygning. Kraftig, dyb, tæt og firkantet, bagparten er stærk og kommer godt ind under hesten. Lemmerne er stærke og godt bygget.
Bagbenene er længere end gennemsnittet, hvilket giver hesten mulighed for at træde dybt ind under sig, og hvilket også er grunden til at racen opstilles med bagbenene langt bagude, da denne stilling er naturlig for hesten (de stiller sig ofte selv sådan).
Forhovene er ofte lange og tilpasses sko der giver bevægelsen ekstra løft. Trods de unaturlig lange hove giver det sjældent problemer med senerne. Baghovene er korte og tilpasses sko med forlænget hæl der fremhæver hestens glidende gang.
Halen går helt ned til jorden, den er ofte opereret og højt ansat.

Historie:
Racen er udviklet af en blanding af Standardbred, Fuldblod, Morgan, Araber og Saddlebred. Stamhingsten, Black Allan, nedstammede fra en linie af travere og det er fra ham racen har fået sine karakteristiske gangarter.

Flat walk: Hurtig gang, hvor hesten dækker meget land på kort tid. Firtaktet gangart, hvor hvert ben rammer jorden separat, men med samme interval. Hesten nikker med hovedet i takt med gangen.
Running walk: Den mest berømte af de tre gangarter. Basalt er gangen ligesom Flat walk, men denne er ekstra glidende og hurtigere. Denne gangart er behagelig for både hest og rytter. Og hesten følger tit rytmen med måde ørene, hovedet og ved at klapre tænder.
Rockingchair galop: Samlet galop, meget lig galoppen hos andre racer, men The Tennessee Walking Horse udfører den på en meget afslappet måde. En fremadgående bevægelse, med diagonal benbevægelse. Bagbenene kommer godt ind under hesten, og det giver en rejsning fortil, hvilket minder om en gyngestol, og gør den blød og stødfri.

Billeder br 1 er venligst udlånt af:
"The International Museum of the Horse"

Og de to andre er udlånt af Lykke Hansen og viser hoppen I'm Gold and Dangerous som er importeret til Danmark fra USA

Det førse billede viser hvordan en Tennessee Walking Horse bliver stillet op, og det andet viser den typiske position for en Tennessee Walking Horse i flatwalkBilleder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider