Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Morgan

Fakta

Type: Let hest
Oprindelse: Amerika
Udbredelse: Hele verden
Blod: Varmblod
Egenskaber: Den alsidige Morgan bliver brugt til jagtridning, dressur og ridebanespringning, til showklasser, samt til kørehest og westernridning.
Temperament: Livlig, modig og udholdende. En morgan er intelligent og let at ride.
Farve: Alle farver er tilladt.
Stg.: 145 - 158 cm, men mange sportsheste kommer over 160 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Hovedet er middelstort og let tilspidset mod mulen. En Morgan har små ædle ører der sidder langt fra hinanden. Næseryggen er lettere konkav. Øjnene er store og klare, mens mulen er fintformet med små faste læber og store næsebor. Halsen skal være hvælvet og middellang og sidde på en særdeles stærk skulder og en velmarkeret manke. Manken skal være en smule højere end krydset.

Morganen har en karakteristisk kort, bred og muskuløs ryg. Bred bringe og bred og dyb krop. Piberne er korte. Lemmerne er lette med god knoglemasse og velformede led. Hovene er runde, er middelstore, glatte og massive. Når Morganenn bliver vist til shows er man og hale bølgede, kraftige og silkeagtige. Halen går ned til jorden i stilstand. Manen er lang og pandelokken kraftig.

Historie:
Stamfaderen til den første amerikanske hesterace og alle verdens Morgan heste var Justin Morgan. Han havde en formidabel evne til at nedarve sine egenskaber og alle Morgan heste kan i dag føres tilbage til ham gennem hans berømte sønner: Sherman, Woodbury og Bullrush. Morgan racen har spillet en stor rolle i udviklingen af standardbred, sadelbred og Tennessee Walking Horse. Racen var USA's foretrukne kavalerihest, og bruges nu som bl.a. showhest, hvor de bliver skoet så der forekommer en kunstig høj bevægelse der er meget populært i USA.

Billederne er venligst udlånt af:
"The International Museum of the Horse"
Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider