Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Orlov Traver

Fakta

Type: Let hest.
Oprindelse: Rusland.
Udbredelse: Rusland, Skandinavien.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Bruges hovedsageligt som køre- og travhest, men også som ridehest.
Temperament: Rolig, alsidig og arbejdsom hest.
Farve: Skimmel er det mest almindelige, men brun og sort ses også. Rød er et særsyn.
Stg.: 163 – 173 cm

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
På grund af forskellig avls politik på stutterierne i Rusland er racen delt op i fire typer:

Dubrovski: Er mindre, kraftigere, mere solid og til dels mere primitivt bygget end den "klassiske" Orlov Traver.

Novotomnikov: Har en fremtrædende arabisk bygning, med fine linier. Bliver hurtigt moden.

Perm: Er en stor og kraftig type, fremavlet som kørehest.

Khrenov: Bliver betegnet som den "klassiske Orlov Traver". Den er velproportioneret med elegante linier. Den er høj og flot, men samtidig let og stærk.

Orlov traveren har et karakteristisk lille hoved der bærer præg af araberens indflydelse både når det gælder ørerne og den brede pande. Dog kan hovedet alligevel godt have et temmelig groft præg. Et endnu mere karakteristisk tegn for racen er dens lange, højt ansatte svanehals. Ryggen er lang og lige med en stærk lænd og et velrundet muskuløst kryds hvilket passer fint til en travhest. Racen har tendens til lange lemmer. Den kan have tendens til at være for højtstillet med mangel på dybde svage piber. Pibemålet bør være mindre end 20 cm.

Historie:
Orlov Traveren er den ældste og mest populære race i Rusland. I 1788 begyndte grev Alexius Grigorievitj Orlov systematisk at udvikle Orlov Traveren. Orlov Traverens stamfader Bars I havde araber, frederiksborger og spansk blod i årene efter hans far Polkan I, og frieser blod i årene efter hans hollandske mor. Bars I blev brugt på danske, arabiske, hollandske, mecklenburger og engelske halvblods hopper. Derudover byggede avlen på stærk indavl med Bars I, og alle rene Orlov Travere viser derfor i dag tætte forbindelser til stamfaderen på deres stamtavler.

Frieserens stærke indflydelse på racen, har gjort at Orlov traveren havde tendens til lange lemmer, svage sener og bygningsfejl. Svagheder der i høj grad er blevet overvundet og i dag er den moderne Orlov Traver en megen benyttet forædler af andre racer. I avlen lægges der stor vægt på at bibeholde højden og den muskuløse, men lette bygning, elegancen og den spændstige gang, samt det enestående travtalent.

Det er tit Orlov travere man ser spændt for den traditionelle russiske forspændingsmåde for trespænd - trojkaen. Stanghesten, den midterste hest, går i hurtigt trav, mens de to udvendige heste er bøjet udad i stramme sidetøjler der gør at de må galopere for at holde trit med stanghesten.

Billederne er venligst udlånt af:
"The International Museum of the Horse"


Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider