Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Altér Real

Fakta

Type: Sportshest.
Oprindelse: Portugal
Udbredelse: Portugal og landende omkring.
Blod: Varmblod
Egenskaber: En populær race, der er berømt for sine gode anlæg for svær dressur.
Temperament: Intelligent, omgængelig
Farve: Brun er den ønskede farve. Men skimler ses også.
Stg: Ca. 152cm - 165cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Alter Real er ikke en selvstændig race, men en af de 4 blodlinier der hører under APSL (Associação Portuguesa de Criadores do Cavalo Lusitano )
Altér Real har et smukt hoved, en bred pande og i nogle tilfælde en konveks næseryg. Halsen er muskuløs og hvælvet, skulderen skrå og kroppen kort og dyb. Bagparten er muskuløs og kraftig. Benene er stærke og velstillede med sunde og stærke hove.

Racens bevægelse tillægges stor betydning, da det er dens høje knæ-, og haseaktion der gør den i stand til at lægge vægten så langt tilbage på bagparten og få det rigtige løft på forbenene. Dette har betydning i forhold til de sværeste dressurøvelser.

Historie:
Blodlinien blev grundlagt af den portugisiske konge D. Joao V i 1748 til brug i militæret og på den kongelige portugisiske rideskole.
Militæret ønskede brune heste der var helt ens i type til brug for vogn, til parader og til den dengang så polulære høje skoledressur. Derfor bliver alle ikke brune heste sorteret fra og solgt. Navnet stammer fra den by de blev avlet i : Alter do Chao.
Real betyder kongelig.
Avlen blev dengang grundlagt med indkøbet af 300 brune hopper fra Andalusien ( dengang var den spanske og den portugisiske hest den samme – de to racer blev opdelt i 1967 og kom herefter til at hedde henholdsvis Pura Raca Espanola i Spanien og Puro Sangue Lusitano i Portugal) og der blev overvejdende brugt hingste af den lokale Lusitano type.
Resultatet var en intelligente og atletiske heste, der til fulde opfyldte adlens krav til racen. Altér Real var en smuk og statelig hest, der gjorde sig godt i datidens opvisninger i svær dressur og karruselridning.

Under Napoleonskrigene blev de fleste heste dræbt og linien blev møjsommeligt genskabt ved hjælp af primært portugisiske lusitano heste men man lavede også en del mislykkede forsøg på at indkryde fuldblod, araber og andre racer. Ingen af disse forsøg gav det ønskede resultat og man avlede dette blod ud igen. I begyndelsen af det 19. århundrede blev det portugisiske monarki afsat ved en revolution og stutteriet var nær blevet nedlagt og hingstene kastreret. Men den portugiske heste expert dr. Ruy D` Andrade reddede linien ved at købe 2 hingste og ca 15 hopper på en auktion. Dette var nok til at genskabe linien og i 1942 blev stutteriet genåbnet med afkom fra disse heste. Naturligt vis gav dette en del indavl men det har ikke givet linien nogen skavanker da uegnede og ikke holdbare heste er blevet sorteret fra via uddannelsen af hestene. Hopper bliver tilredet for at teste sind og hingstene bliver redet op til den høje skole og skolen over jorden.
I dag er Altér Real endnu engang kendt og respekteret for sine fremragende evner for svær dressur og den har også indtaget konkurrence banerne. Den nyligt afdøde hingst Guizo var med på det spanske OL dressurhold.

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider