Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Dansk Varmblod

Fakta

Type: Let hest.
Oprindelse: Danmark.
Udbredelse: Hele verden.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Alsidig ridehest, der både egner sig til dressur, springning samt military.
Temperament: Samarbejdsvillig, intelligent, årvågen og omgængelig.
Farve: Alle farver. Aftegn på ben og hoved er ikke ualmindeligt.
Stg: 165 - 170 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Strengt taget er Dansk Varmblod ikke en race, men et avlsforbund der søger at fremavle den bedst mulige ridehest via en blanding af forskellige ridehesteracer.

Det officielle avlsmål lyder således: En ridehest med en høj præstationsformåen i dressur eller spring, og som kan konkurrere på inter­nationalt niveau. Den er ædel, stor­rammet og smidig med en god hold­barhed samt en høj reproduk­tions­evne.

En ædel, storrammet og muskuløs ridehest på ca. 165 - 170 cm i stangmål, med et godt markeret sadelleje, der muliggør en optimal sadelplacering. God holdbarhed og uden arvelige defekter.

Et udtryksfuldt hoved, der gennem en middellang nakke, og med god plads mellem ganacherne, danner en fin forening med en middellang, velansat og velformet hals. Lang og skråtliggende skulder. God skulderfrihed, der giver mulighed for en stor fremføring af forbenet samt god sidebalance. Velmarkeret, lang manke, med jævn overgang til en middellang stærk ryg. Oval ribbenshvælving, der muliggør en optimal schenkelpla­cering. God ribbenslængde, der giver plads til lunger og andre indre organer. Et ret kort, muskuløst og smidigt lændeparti. Langt, muskuløst og hældende kryds. En velansat hale og en korrekt haleføring. Muskel­fyldt underarm samt bred og dyb lårmuskulatur. Stærke og tørre lemmer, med velmarkerede led. Lemmerne skal være korrekt stillede såvel forfra som fra siden, så en optimal senefunktion sikres. Korte og flade piber. Velbøjet has. Koderne middellange, og passende vinklede. Velformede hove med god hornkvalitet. Bevægelsen er smidig og elastisk, regelmæssig med god bæring og et godt sving samt god rummelighed i alle tre gangarter.

Temperament og karakter er omgængeligt og samarbejdsvilligt med en god indlæringsevne. Talent og evne for stor præstationsformåen i ridespor­tens discipliner.

Historie:
Danmark har gennem tiden været kendt og berømt verden over for sin hesteavl - både hvad angår knabstrupperen og frederiksborghesten, der i vid udstrækning er blevet eksporteret til udlandet, og i dag er det så den Danske Varmblods hest der vinder anerkendelse uden for landets grænser.

Dansk Varmblod opstod som følge af den mangel på rideheste, der fulgte i kølvandet på II verdenskrig, man måtte derfor ty til at importere det nødvendige hestemateriale til det store, og voksende, antal seriøse ryttere, der fandtes i landet. I 1962 dannede man Dansk Sportsheste Avlsforbund, der i løbet af kort tid samlede et stort antal medlemmer. I året 1978 fusionerede Dansk Sportsheste Avlsforbund med foreningen Danmarks Lette Hesteavl, og blev i den forbindelse til foreningen Dansk Varmblod.

Til forskel fra andre Europæiske lande, gav den danske regering ikke støtte til avlsarbejdet, og man måtte derfor forlede sig på privat initiativ. Ved hjælp af avlsmateriale, heriblandt enkelte engelske fuldblodshingste, importeret fra Tyskland og Sverige, opnåede Dansk varmblod i løbet af 1980erne, at blive Danmarks største avlsforbund.

Mange internationale ryttere har gennem årerne haft stor succes med danske varmblodsheste. Således deltager der hver gang ved EM, VM og OL en kollektion af dygtige danske varmblodsheste. Ved OL i Sydney har hele ni nationer valgt at sætte danske varmblodsheste på deres hold.

Kilde: www.varmblod.dk
Billede: Vigger

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider