Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Miniature

Fakta

Type: Hest i miniaturestørrelse.
Oprindelse:
Udbredelse:
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Show, avl og kørsel
Temperament: Venlig, omgængelig og samarbejdsvillig
Farve: Alle farver godkendes
Stg: Miniaturere kan deles op i 3 størrelser; Mini: indtil til 81,0 cm; Standard: fra 81,1cm – 86,5cm og Oversize: fra 86,6cm – 95,0cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Miniaturehesten skal være ædel af type, elegant og atletisk.Racen har et lille, udtryksfuldt og ædelt hoved med god plads mellem ganacherne. Nakken middellang og velforenet med en middellang, velformet og velansat hals. Halsen ønskes med passende muskulatur. Skulderen lang og skrå med optimal frihed. Manken er velmarkeret, lang og med jævn overgang til et middellangt stærkt midt- stykke (ryg og lænd). Oval ribbenshvælving med passende ribbenslængde der giver plads til lunger og andre indre organer. Lænden bør være smidig samt kun middellang med passende muskulatur. Krydset langt og muskuløst med passende hældning og en velansat hale. Lemmerne skal være korrekt stillede, stærke og tørre. Leddene velmarkerede og med passende vinkler. Velformede og passende hove, med god hovkvalitet.

Bevægelsen er regelmæssig, taktfast og jordvindende i alle gangarter. Helhedsindtrykket skal være harmonisk, men med passende markering, så hesten fremtræder ædel og harmonisk.

De 3 første billeder er venligst udlånt af Sara Kølbæk samt Katja Bager/K-Pictures.
De 2 sidste af Stutteri Teglmosen.

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider