Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Amerikansk pony<br>- Pony of the Americas (POA)

Fakta

Type: Pony.
Oprindelse: USA.
Udbredelse: Amerika - hovedsagelig USA og Canada.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Alsidig ridepony til større børn.
Temperament: Venlig, føjelig.
Farve: Samme farve mønstre som appaloosaen.
Stg: 114 - 132 cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Den Amerikanske pony minder i bygning om en mindre udgave af Appaloosaen. Den er elegant og har en god bygning. Hovedet har et forholdsvis arabisk præg med en konkav næseryg, store udtryksfulde øjne, velstillede ører. Halsen er velrejst og højt ansat. Skulderen er fast, brystet dybt og bredt og ryggen er kort og muskuløs. Lemmerne er tørre og velstillede, med korte piber og stærke hove. Selve ponyens bevægelse er jævn og regelmæssig i alle gangarter.

Historie:
Racen opstod i 1956, da de en amerikansk avler, ved navn Leslie L. Boomhower fra Mason City i Iowa, krydsede en shetlandshingst med en appaloosa hoppe. Denne krydsning resulterede i et smukt miniature appaloosaføl der blev navngivet Black Hand.

Black Hand gjorde sig utrolig godt til stævner, og endte med at blive stamfader til en ny ponyrace. Racen har især vist store evner indenfor springning, langtursridning og ponyvæddeløb. I dag har den Amerikanske pony egen stambog samt klubber fordelt i USA og Canada. Føl optages først officielt i stambogen fra de er 3 år gamle, og de skal opfylde nogle standardkrav - bl.a. skal ponyerne være mellem 114 - 132 cm i stg. opfylde en række faste typebestemmelser, samt være i et af de anerkendte appaloosa farvemønstre.

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider