Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Oldenborg

Fakta

Type: Let hest.
Oprindelse: Tyskland - Oldenburg og Østfriesen.
Udbredelse: Europa.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Kørehest, ridehest.
Temperament: Rolig, afbalanceret, frisk.
Farve: Oftest sort og brun.
Stg: 160cm - 170cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Oldenborgeren opdeles i 2 typer:

Den renavlede type beskrives som: Stor, kraftig, racetypisk Oldenborg køre- og ridehest med et særdeles arbejdsvilligt temperament. Velrejst hals. Smidig og muskuløs overlinie. Tørre og faste lemmer. Bevægelsen taktfast og med kraftig aktion bagfra.

Den forædlede type beskrives som: En ridehest med moderne Oldenborgpræg, der udelukkende er forædlet med fuldblod. Et særdeles karakterfast og arbejdsvilligt temperament. Store kropspartier. Velrejst hals. Smidig og muskuløs overlinie og bagpart. Føre og tørre lemmer. Bevægelsen taktfast med rygsving, frihed i skulder og albuer, samt undergriben, afskub og bæring bagfra.

Historie:
Oldenborghesten stammer fra det nordvesttyske tidligere hertugdømme Oldenburg, der blandt andet er en del af Niedersachsen; Området er på størrelse med Fyn. Oldenborghesten blev grundlagt i ca. 1580 af fremsynede storhertuger, der havde den nødvendige politiske magt til at gennemføre en rationel hesteavl. Desværre har racen gennem tiderne lidt under diverse stormfloder og krige. Gennem årene er mange heste blevet eksporteret til en lang række lande gennem Oldenburgs hestemarkeder og hen auktioner.

Oprindeligt blev Oldenborghesten avlet til at være en decideret kørehest. Men da bilerne i begyndelsen af 1920´erne overtog mere og mere af landevejstransporten, valgte man i Oldenburg - og efterfølgende i Danmark - at satse på mere svære og knapt så højtstillede halvblodsheste til landbrugsformål. I 1950´erne og 1960´erne blev det klart, at maskinerne også ville overtage i landbruget, og man valgte derfor at omstille hestene til fritidsbrug. Dette skete ved at tilføre avlen xx-fuldblod.

Læs mere på: www.danskoldenborgavl.dk

De to første billeder venligst udlånt af Thes, Det tredje er udlånt af Maria Kappers og viser en 100% oldenborgvallak.

Billeder

Forfattere



Har du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider