Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Dartmoor

Fakta

Type: Pony.
Oprindelse: England - Devon.
Udbredelse: Storbritannien.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Som en dejlig og alsidig ridepony.
Temperament: Børnevenlig, fornuftig.
Farve: Hovedsagelig brun, sort og rød, men ses også i andre farver.
Stg: højst 127cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Dartmoor ponyen har et venligt væsen, og er desuden særdeles velegnet som børnepony. Den har et lille, ædelt hoved med kønne øjne og små ører, middellang muskuløs hals og kraftige, skrå skuldre. Ryg og bagpart er muskuløse, krydset let hældende. Benene er slanke og faste med sunde, små hove. Halen er højtsiddende med en kraftig hårvækst, manen kraftig. Ofte opnår Dartmoorponyen en høj alder.

Historie:
Denne pony er stammer fra den sydvestlige del af England, og har fået sit navn fra Dartmoorområdet. Indtil slutningen af det 19. århundrede var racen ikke registreret, og racen var dengang ikke specielt typefast. I 1899 oprettede The Polo Pony Society (nu The National Pony Society) den første stambog for Dartmoor ponyer, og siden da har standardkravene ligget nogenlunde fast. Under 2. verdenskrig gik det hårdt ud over Dartmoorponyerne, da Dartmoorområdet blev brugt som øvelsesterræn.

Efter krigen blev der kun optaget kontrollerede eller præmierede ponyer i stambogen. I 1957 erklæredes stambogen for lukket, for alle andre end registrerede dyr, og i 1967 blev der oprettet et for register med endnu strengere krav. De strenge krav til optagelse i stambogen blev nødvendige i slutningen af 1900- tallet, efter at man, som følge af mangel på små ponyer til kulminerne, havde sat Shetlændere ud i Dartmoor, for at krydse dem med Dartmoorponyerne. Dette førte desværre til direkte degenerering.

Det skyldes i første række kun The Dartmoor Pony Society og de få avlsstalde der ligger udenfor Dartmoor, at Dartmoorponyen har kunnet overlevet i renavlet tilstand.


Foto:
Fotoet viser avlshingsten "Shilstone Rocks North Countryman" som efter et par års avlskariere i Sverige blev reeksporteret til avleren Shilstone Rocks. Fotoet er taget ved "Horse of the Year Show" i England.

Ejer af hingsten er Shilstone Rocks Stud ved Elizabeth Newbolt-Young.

Fotograf er Real Time Imaging.

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider