Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Criollo

Fakta

Type: Let hest.
Oprindelse: Sydamerika.
Udbredelse: Sydamerika.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Bruges hovedsagelig som ridehest af sydamerikanske cowboys.
Temperament: Utrolig sej og hårdfør, arbejdsvillig og udsædvanlig udholdende.
Farve: Gråbrun med mørke lemmer, man, hale, ål og antydningen af striber på benene er den fortrukne farve, men rød- eller blåskimmel, mørk rød og palomino er heller ikke ualmindelige. Hvide aftegn ses ofte på ben og hoved.
Stg: 137cm - 153cm.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Criolloen er en kompakt, robust og harmonisk hest. Dens hoved er kort og bredt, der dog indsnævres mod mulen, der er temmelig spids. Næseryggen er lige, øjnene udtryksfulde, ørene korte og velstillede. Halsen er muskuløs og ansat på en dyb, kraftig skulder med et bredt bryst. Ryggen er kort og bagparten afrundet. Benene er korte og kraftige med korte koder.

Historie:
Den lille Criollo, der er en af verdens mest hårdføre hesteracer, stammer fra Sydamerika, hvor den er kvægvogternes (gauchoernes) foretrukne ridedyr. Sammen med criolloen i Argentina og Uruguay, criolloen i Brasilien, costeñoen og morochuoen i Peru, caballo chielnoen i Chile og Ilañeroen i Venezuela, nedstammer den fra den fra de spanske heste conquistadorerne medbragte i det 16. århundrede. Racens grundlæggende blod kommer fra Andalusiere, Berbere og Arabere.

Criolloens beskedne størrelse skyldes de sidste mange hundrede års naturlige, men ubarmhjertige, udvælgelsesproces mens criolloerne fik lov til at færdes i mere eller mindre vild tilstand på græsstepperne. De grågule og sandgrå farver de er karakteristiske for criollohesten, menes at være dukket op som beskyttelsesfarver i naturen. Specielt i Argentina går man utrolig meget op i criolloens uholdenhed, og man afholder jævnligt udholdenhedsløb for at finde frem til de bedste avlsdyr. Disse løb arrangeres hvert år af avlerne, og hestene skal her tilbagelægge 750km på 15 dage med 115kg oppakning på ryggen - undervejs får de intet andet at æde og drikke, end hvad de selv finde, når de holder hvil.

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider