Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Hollandsk Varmblod

Fakta

Type: Let hest
Oprindelse: Holland
Udbredelse: Hele verden
Blod: Varmblod
Egenskaber: Bruges oftest til dressur og spring.
Temperament: De er kendt for deres fortræffelige temperament, da de er rolige, villige, og intelligente.
Farver: Alle farver undtagen broget accepteres
Stg: 160-175 cm

Racebeskrivelse

Historie:
Hvis nogen racer kan siges at have oplevet en nærmest eksplosiv berømmelse, må det være konkurrenceheste den hollandske varmblod. Det er en ny race, dens stambog i Holland er først blevet startet i 1958, men den er nu blevet etableret som en af de mest succesrige, populære og efterspurgte konkurrence- og rideheste i verden.
Den er et produkt af det 20. årh., som de fleste varmblodede konkurrenceheste, men hvor mange har eksisteret i en lidt anderledes form før dette århundrede, er det ikke tilfældet for den hollandske varmblod.
Dens grundlæggere er gelder og groning. Gelder gav størrelse, stærke skulder, udstråling og en flot bevægelse. Groning gav større masse og sin kraftige bagbart. Da de to racer blev kombineret var der skabt basis for en konkurrencehest. Senere blev fuldblod (gjorde kørehestens lange ryg kortere, forbedrede bygningen og tilføjede mod og fart), franske og tyske varmblodshingste krydset ind.
På trods af sin alder er den hollandske varmblod nu en etableret type, der er populær på begge sider af Atlanten og ofte er mellem vinderne ved internationale konkurrencer.

Eksteriørbeskrivelse:
Hollandske Varmblod Historie, der for længst har slået sit navn fast som spring- og dressurhest, er kendt for sine gode ben og hove. Selvom den ikke er speciel hurtig, er racen atletisk med udtalt gymnastisk formåen. Opdrættere lægger meget vægt på de korrekte bevægelser og det afbalancerede temperament.

Billeder er venligst udlånt af Katrine Holm Jensen

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider