Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hesteracer
Læs flere racebeskrivelser
Har du rettelser?

Anglo Araber

Fakta

Type: Let hest.
Oprindelse: Hovedsagelig England, Frankrig og Polen.
Udbredelse: Europa og Usa.
Type/blod: Fuldblod(x) eller halvblod, alt efter hvilke racer der er i hesten.
Egenskaber: Som en alsidig ride- og konkurrencehest.
Temperament: Dristig, livlig, intelligent og omgængelig.
Farve: Oftest rød og brun - andre farver ses dog også.
Stg: 162cm i gennemsnit.

Racebeskrivelse

Eksteriørbeskrivelse:
Angloaraberens fysik varierer alt efter om det er fuldblod eller araber der har sat det dominerende præg på hesten.
Angloaraberen er en elegant let ridehest med et kønt fintformet hoved. Næseryggen ses helst lige, og øjnene store og udtryksfulde. Halsen er lang og velrejst, manken høj og brystet dybt og bredt. Ryggen er kort, halen højt ansat.
Lemmerne lange og slanke med en stærk knoglebygning.

Historie:
Racen opstod ved, at man krydsede nogle avlsgodkendte engelske fuldblodshopper (xx) med nogle avlsgodkendte araberhingste (ox), eller nogle avlsgodkendte araberhopper (ox) og krydsede dem med nogle avlsgodkendte fuldblodshingste (xx) . Afkommet heraf bliver en Angloaraber. Disse heste kan så igen, enten krydses med hinanden, eller med rene avlsgodkendte arabere eller engelsk fuldblod. Denne type af angloarabere refererer i dag til angloarabisk fuldblod. Hvor begrebet angloarabisk halvblod fortæller at der er shagyaarabere eller som i Danmark araberraceheste i angloaraberavlen.

Angloaraberen opstod gradvist forskellige steder i Europa, da avlere, ved at krydse fuldblod og arabere, ville kombinere de to racers kvaliteter. Især på franske stutterier og det polske stutteri Janow har man gennem årene avlet angloarabere af virkelig høj kvalitet.

Denne avl er ikke nogen ny opfindelse, men kan føres helt tilbage til 1800-tallet, hvor man både i England og i flere af de østeuropæiske lande, startede avlen af Angloarabere. Frankrig blev dog landet, hvor man i 1833 satte avlen i system. Her har man systematiske avlet efter springegenskaber, en avl som de er blevet meget kendte på. I mange af verdens bedste springheste finder man i dag franske heste med angloaraberblod. Målet med Angloaraberavlen er at kombinere fuldblodshestens størrelse, ridbarhed og hurtighed med araberens hårdhed, udholdenhed og gode helbred, hvorved der fremkommer en meget smuk ridehest med et godt eksteriør og ikke mindst gode præstationsevner.

Kilde: shagya-anglo-arabere.dk


Billede venligst udlånt af Julie Larsen

Billeder

ForfattereHar du forslag eller rettelser til racebeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte HN Support.


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider