Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Produktnyt: Aloe Vera

Den helende plante, medicinplanten, læge på rod, himlens tryllestav, stille hjælper, livets plante, himlens velsignelse, førstehjælpsplanten osv.

Jeg har testet tre Aloe Vera produkter :

1. Aloe shampoo (31,6%)
Aloe vera tilføre anti-bakteriel og anti-svamp egenskab til denne milde, men dybt-rensende shampoo. Kombineret med de fugtgivende og genopbyggende egenskaber fra jojoba-olie, vil denne shampoo gøre hestens (dyrets) pels, man og hale filterfri og skinnende blank. Aloe veraen hjælper på heling af eventuelle sårskorper under vaskningen.

2 Aloe Vera Gele (84,8%)
En Aloe gele. Som hvis der stod en aloe vera-plante i stalden, hvor blade kunne skæres af og saften/gelen trykkes ud og bruges ren og frisk. Anvendes rigt alene eller i forening med aloe flydende spray.

3 Aloe spay (80%)
Er ideel til rensning af sår. Med spray, så væsken er nem at påføre, selv på svært tilgængelige steder og det er ikke nødvendigt med fysisk kontakt på ømme/følsomme områder. Anvendes ved friske sår, mug, insektbid, forbrændinger, betændelsestilstande i/under huden, rifter, bid, cyster, solskoldning, hævelser, sur stråle, vorter, lus, tryksår, eksem ……, men oftest i forbindelse med andre produkter (se Staldtips). En god førstehjælp i stalden. Erfaringen viser, at denne spray, er virksom førstehjælp ved større akutte kødsårs-skader - påføres mens der ventes på dyrlægen (husk at rådspørge din dyrlæge, når du ringer).

En lille advarsel: Da aloe vera ikke holder sig tilbage med sin virkning - kan det svie lidt ved påføring, så vær forberedt på en eventuel reaktion fra din hest.

Kvaliteten af Aloe Vera produkter bedømmes udfra mængden af ren Aloe Vera i et produkt, derfor procenttallene.

Jeg har afprøvet de tre Aloe Vera produkter på en hest, som havde fået et angreb af muk op af piben på det ene bagben. Proceduren er at vaske benet i først shampooen (1) og derefter spraye det angrebne sted med Sprayen (3). Når sprayen er trængt ind og benet er tørt, smøres gelen (2) på. I løbet af 8 dage var muken forsvundet. Det synes jeg er meget succesfuldt.

Desuden har jeg afprøvet Aloe Spray (3) på to heste med eksem på haleroden - her er resultatet mere blandet, men virkningen er der. Hestene klør ikke efter påføring med midlet, men det er som om at produktet kun dæmper kløen og ikke for eksemen til at forsvinde for efter et par dage uden behandling tropper eksemen op igen. Det skal lige tilføjes, at jeg heller ikke ved dyrlægen har kunnet få noget middel, som fik eksemen til at forsvinde, men ligesom ved Aloe Vera produktet kun har dæmpet kløen. Jeg har fået et andet produkt til testning, så denne historie får forhåbentlig en succesfuld forsættelse.

Man kan behandle med Aloe Vera produkter på to måder ved påføring på huden i form af shampo, spray, gel eller salve, men man kan også give Aloe Vera som et fodertilskud enten ved stress situationer, som sygdom, stævner, transport eller lignende eller som en daglig del af foderet - heste-nettet.dk har ikke afprøvet nogen af disse produkter.

Aloe Vera indeholder over 200 vigtige næringsstoffer og af vitaminer bl.a. A, B 1 - 2 - 3 - 6 og 12, C, E-vitaminer, cholin og folinsyre, samt mineraler/sporstoffer, som: calcium, natrium, jern, kalium, krom, magnesium, zink, mangan og kobber. Desuden har Aloe Vera en antibakteriel virkning. En påfaldende ting ved Aloe Vera produkter er, at der aldrig er registreret nogen form for bivirkninger ved behandlinger, det er få produkter, som kan sætte den udmærkelse på sig.

Aloe Vera er af liljefamilien og er slægtning til hvidløgsplanten. De fleste har sikkert prøvet at bruge hvidløg mod enten fluer eller måske foder i med hvidløgspulver osv. her er altså et godt alternativ til enten hvidløget eller til fx nogen af dyrlægens skrappe salver. Jeg har for at uddybe min viden, indsamlet et par artikler, hvor bl.a. stutteri ejere har haft succes med at bruge Aloe Vera produkter i stedet for dyrlægens produkter o.l. Grunden til at man måske vælger dyrlægens produkter fra, kan være at nogen produkter er sundhedsskadelige eller giftige. Det skal dog tilføjes, at man først og fremmest bør tale med en dyrlæge og derefter en rådgiver.

Vær opmærksom på kvaliteten af Aloe Vera, og kvalitetsmærkning af produkterne. Dog er der ingen kontrol med hvordan forhandlerne videregiver deres oplysninger, hvorfor det må være op til den enkelte at udsøge sig en forhandler, man har tillid til.

Opr. forfatter: Lene Ibsen

 

Tilføjet d. 02-01-2001 kl. 20:21 af i kategorien Produktnyt.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider