Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hvad er Kür?

En dressurkonkurrence, hvor der i propositionerne er fastsat, hvilke øvelser, der skal vises og hvor lang tid, rytteren har til det. Rytteren skal selv sammensætte sit program og desuden medbringe et bånd med musik passende til det udarbejdede progra.
Dommerne giver ikke blot en bedømmelse for hver af de obligatoriske øvelser, men skal derudover bedømmet programmets kunstneriske kvalitet, harmoni, sværhedsgrad, koreografi og hvorvidt musikken har passet til rytmen i bevægelsen. Musikken skal indgå i hele dressuropvisningen som en integreret del af programmet og en understregning af koreografien og ikke blot virke som underlægningsmusik.
Grand Prix Kür skal indeholde følgende obligatoriske øvelser: Skridt (samlet og/eller fri mindst 20 meter), samlet trav incl. traversader til højre og venstre, fri trav, samlet galop incl. traversader til højre og venstre, fri galop, changementer for hvert andet galopspring (mindst fem sammenhængende). Desuden følgende øvelser, der alle tæller dobbelt: Pirouette i henholdsvis højre og venstre galop, passage mindst 20 meter, piaffe mindst 10 skridt. Særskilt bedømmes også overgangene fra passage til piaffe og omvendt.
Ridetid: 5 minutter og 30 sekunder til 6 minutter. Ridetiden måles fra igangsætningen efter indledningsparaden indtil hilsen ved afslutningsparaden.
I modsætning til almindelige dressurprogrammer er det en fordel ved kür, at eventuelle fejl kan nivelleres ud, idet karakteren for hver øvelse fremkommer som et gennemsnit fra de gange, rytteren viser øvelsen.
Kür er især blevet populært de senere år, da World Cup blev indført bestående af Grand Prix og kür. Anne Grethe Törnblad/Jensen og legendariske Marzog vandt den første World Cup i marts 1986. Anky van Grunsven har vundet fem finaler i WC med Bonfire og er regerende WC-vinder.
Det er ingen hemmelighed, at hvis ikke kür havde været så populært, ville dressur være blevet slettet som olympisk disciplin. Endnu en fordel ved kür er, at hestene ofte går bedre end ellers, og rytterne bedyrer, at deres hestes interesse for dressur vokser, når de hører "deres" musik.

 

Tilføjet d. 29-09-2000 kl. 18:33 af i kategorien OL - Dressur.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider