Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Hestene spejler dig


Rideterapi er en af tidens store trends, og der skyder flere og flere tilbud op. En søgning på rideterapi på google giver alene 651 visninger, men hvad går det egentlig ud på, og hvad gemmer der sig bag de flotte og velmenende ord?


"Rideterapi er ikke nødvendigvis ridning, men omgangen med heste. Hesten er et redskab til at opnå bedre kropskontrol, større selvværd og bedre coping af dagligdagens modstand og problemer. Hestens bevægelser og ridningen er medvirkende til, at forstå kropslige fornemmelser som grounding (at være nærværende i sin krop, jordforbindelse), centrering, afgrænsning, tyngde og hvornår noget mærkes rart og ikke rart. Terapi er først og fremmest er en indlæringsproces. Positiv motivering er meget vigtig for et godt resultat, fordi så bliver personen i stand til at handle og tænke anderledes, en form for hjælp til selvhjælp", skriver www.rideterapien.dk på deres hjemmeside.


Gitte Sperling er en af dem som tilbyder terapi med heste, og siger, at hestene rent faktisk afspejler sindsstemningerne hos de folk, der kommer.


"Der er noget helt specielt med heste. De afspejler de mennesker, de er sammen med. Mennesker kan have mange facader oppe, men dem gennemskuer hesten, og viser det, der er reelt i stedet for. Man kan lære meget af at se på, hvordan folk reagerer på hestene", siger Gitte Sperling.


Hun har slået sig ned som privatpraktiserende psykoterapeut , hvor hun før har været almindelig rideinstruktør. Men har så ofte spekuleret på hvad det var, der fik folk til at slappe af og åbne sig, når de er sammen med heste, og det er så den viden, der danner baggrund for Gittes Sperling's rideterapi.


Gitte Sperling har både gruppekonsultationer og enkelt-besøg, og de alvorlige problemer som klienterne kan have med i deres kufferter, kan være alt lige fra incest, stress, psykoser og sorg mv. Den første del af en session plejer at foregå med te, afdæmpet musik og samtale og den anden del med en ridetur i skoven, hvor man kan mærke samarbejde med hesten, og hvordan kroppen arbejder og fungerer.


"Når man først har været på arbejde med en hest, og er blevet spejlet, og konfronteret, og man derefter reflekterer under samtalen - ja så har det rykket så meget, at man synes, der er sket noget nyt i ens liv. Flere siger at verden ser anderledes ud bagefter, men ved i virkeligheden godt, at det er fordi, vi selv har ændret os", siger Gitte Sperling.


Kilde: Horsens Folkeblad



 

Tilføjet d. 07-03-2007 kl. 11:57 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Shaila

Billede



Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider