Danske heste gør sig bemærket i norsk championat

Ved det norske unghestechampionat i dressur i Arendal i Norge, gjorde en række dansk avlede heste flot figur med flotte placeringer. Det blev bl.a. til sejr til Zack Sønnen Zeth i 5-års klassen og sejr i 4-års klassen til Hesselhøj Gnags, og sejr til DV vallakken Er Det Her

Danske heste i top i norsk unghestechampionat

I Arendal afvikledes i den forgangne weekend det norske unghestechampionat i dressur, i Hallmesterskapet, i Norge, og her gjorde en række heste med danske rødder sig markant positivt bemærket.

Zeth suveræn i 5-års klassen

Hel suveræn i 5-års klassen var Blue Hors Zack-sønnen Zeth. Norske Pernille Norbeck Østvold og Zeth vandt den indledende finaleklasse samt selve finalen, hvor de opnåede 81,40 procentpoint.

Zeth, der er efter Blue Hors Zack og hoppen Fürstin Macohl (e. Fürst Heinrich / Woernitz), er undfanget og født i Danmark, men opdrættet af norske Charlotte Berg Jacobsen og er derfor registreret i Norsk Varmblod. Hesten blev solgt til en norsk rytter og er opvokset i Norge, men kom som 4-års tilbage i Danmark for at blive uddannet med henblik på salg. I den forbindelse blev hans nye ejer, Pernille Norbeck Østvold, hans tredje norske ejer, og hun tror på sin Zack-søn til de store opgaver i fremtiden.

4-års sejr til Hesselhøj Gnags

Den tidligere auktionshest og præmiehingst, Hesselhøj Gnags (e. Grand Galaxy Win/ Tailormade Lancelot) , vandt 4-års finalen med sin ejer, norske Cathrine Rasmussen. Cathrine Rasmussen og Hesselhøj Gnags vandt den indledende klasse med 86,4% og finalen med flotte 87,2%.

Hesselhøj Gnags blev ved Dansk Varmblods Forårsauktion i 2018, den dyreste hingst og solgt for ca. 1 mio DKK til Norge. På den efterfølgende kåring blev han præmiehingst, og opnåede færdigkåring efter en god 35-dages afprøvning og opnåede med DV med en opdrættermedalje i bronze.

Cathrine Rasmussen, har redet den dejlige hingst de seneste uger. Hun er i dag bosat med privat ridecenter ved Kristianssand,, men Hun har i Danmark drevet dressurstalden og stutteriet Kleppenhus og er tillige medejer af flere Helgstrand-hingste som bl.a. Valverde og Jovian.

Helene Bibow-Todal toer med DV-hesten Schickimicki (e. Sezuan / Bøgegårdens Lansini), og Elise Mørk Røed og Bouquet Majlund (e. Sir Donnerhall II x Florencio I) blev treer i finalen.

6-års klassen blev vundet af Fürstino

Seksårs klassen blev vundet af Fürstino (e. Fürstenball/ Cape Town S), med 78,00 point, der blev redet af norske Trude Kasparek Hestengen, der er dansk gift og bor i Danmark, hvor hun og Lasse Kasparek Hestengen driver egen dressurstald på Sydsjælland.

Det her vandt 7-års klassen

Sejren i finalen for 7-års heste gik til DV-vallakken Er Det Her (e. Era Dancing Hit/ Zardin Firfod ) med 74,372 point og redet af den norske dressurryttere Monica Marie Engebretsen.

Ved det norske unghestechampionat i dressur i Arendal i Norge, gjorde en række dansk avlede heste fin figur og sluttede med flotte placeringer. Det blev bl.a. til sejr til Zack Sønnen Zeth i 5-års klassen. Norske Pernille Norbeck Østvold og Zeth (på billedet) vandt den indledende finaleklasse samt selve finalen, hvor de opnåede 81,40 procentpoint (Foto: Privtfoto)

Tilføjet d. 07-11-2019 kl. 14:47 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)