Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Flere dressurhingste skilte sig ud i longen

De dressurbetonede hingste har været i longen i MCH Messecenter Herning her til formiddag. Longeringen faldt fordelagtigt ud for flere af de særligt velforberedte hingste, der hermed havde lettere ved at demonstrere positive brugsegenskaber. Longering er netop et godt værktøj til at afprøve disse egenskaber

 

Longering et værdifuldt værktøj i bedømmelsen

Longering af hingstene er et bedømmelsestiltag for de unge hingste, der har vundet indpas de senere år i avlsforbundene, og som nu er blevet en fast del af hingstekåringen i DV. Det er et særdeles positivt tiltag fra kåringskommissionen, idet det giver et godt indledende indblik i hingstenes gangartsmæssige kvaliteter under kontrollerede forhold, men også et billede af hingstenes smidighed og deres naturlige evne til at balancere og forme sig korrekt i rammen. Samtidig giver longearbejdet også en indikation af hingstenes samarbejdsvillighed og interiørmæssige kvaliteter.

 

Longeringen af hingstene giver således dommerne en god fornemmelse og indikation på hingstenes atletiske evner, villighed og potentiale for træning og er hermed en pejling for deres fremtid i sporten.

 

 

Vurdering af gangartspotentiale under kontrollerede forhold

De dressurbetonede ung-hingste har nu her til formiddag været i longen i Herning. Longeringen udgør det andet bedømmelseskriterie efter karakteristikken steppet inden hingstene efterfølgende skal fremvises løse i hallen, hvor der er friere rammer og mindre kontrol. tumult.

 

Forberedelse i longen er vigtig!

I løbet af formiddagen blev det tydeligt at longearbejdet ikke har været prioriteret højest hos alle i klargøringsarbejdet til kåringen, da det var tydeligt at nogle hingstene var bedre forberedt end andre. De bedst forberedte hingste havde derfor lettere ved at fungere optimalt i longen. Indtrykkene var derfor også af en varierende størrelse, hvor det var lettere for de hingste der var mere rutinerede i longearbejdet at fremvise deres potentiale bedst muligt.

 

Disciplinansvarlig for DV Bjarne Nielsen, bemærkede da også overfor avlerne, betydningen af dette arbejde, for at hingstene fremstår bedst muligt over for dommerne.

"Det er vigtigt, at hingstene er velforberedte, så vi kan se dem i balance. Samtidig giver longearbejdet også et indtryk af hingstens interiør", bemærkede Bjarne Nielsen.

 

Dressurhingstene skal allerede i vælten igen her i eftermiddag, hvor de skal hingstene vises løse i hallen. Herefter får de en hviledag, før det bliver rigtigt spændende med den efterfølgende selektion.

 

Billede

 

De dressurbetonede hingste har været i longen i MCH Messecenter Herning. Longeringen faldt fordelagtigt ud for flere af de særligt velforberedte hingste under formiddagens besigtigelse, der hermed havde lettere ved at demonstrere positive brugsegenskaber. Longering er netop et godt værktøj til at afprøve disse egenskaber (Arkivtoto: JP-Photo.dk)


Tilføjet d. 09-03-2018 kl. 13:04 af i kategorien Avl.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
08-03-19 Dressurhingste i longe og løse
21-03-18 Alle DV-hingste bestået 10-dages test
12-03-18 Russisk sejr i Hernings sidste klasse
11-03-18 13 færdigkårede 4-års dressurhingste
11-03-18 27 hingste godkendt til afprøvning
11-03-18 Fiontini og Severo under magisk stjernehimmel
11-03-18 Varmblodspris til Dufour løfter taget i Boxen
10-03-18 Overvældende antal verdensklassehingste!
10-03-18 Du skal tackle dine udfordringer for at opnå succes!
10-03-18 Medaljehopper på sejrskurs!


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider