Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Top ridesport, prinsesser, entertainere og fyrige hingste i Boxen

Op imod 60.000 besøgende forventes at gæste det største af alle arrangementer i MCH Messecenter Herning, Dansk Varmblods Hingstekåring, der for første gang rykker i Jyske Bank Boxen og udvider med internationalt ridestævne

 

Når hesteavlsforbundet Dansk Varmblods 37. hingstekåring løber af stablen den 16.-20. marts 2016, bliver det i et nyt og større format. Arrangementet er i forvejen det største af alle i MCH Messecenter Herning og det største i verden af sin art.


For første gang afholdes der internationalt ridestævne parallelt med hingstekåringen, hvilket betyder, at der konstant vil være opvisningsbaner i tre forskellige haller i brug. Antallet af heste ved arrangementet er samtidig steget fra knap 400 firbenede til næsten 800.

 

Wafande og Thor Mikkelsen i Boxen
Programmet ved hingstekåringen er en farverig palet, der udover ridekonkurrencer og hingstekåring også byder på en auktion over 25 hingste og rideheste, en gigantisk udstillingsmesse med 300 stande med alt fra strigler til hestetransportere i millionklassen, forskellige faglige foredrag og 'clinics' og ikke mindst de to helt forrygende gallashows fredag og lørdag aften, hvor det musikalske element leveres af bl.a. den populære og hesteglade sanger Wafande og vinderen af Danmark har Talent 2015, beatboxeren Thor Mikkelsen. De to identiske gallashows, der er tæt på udsolgt, byder på underholdning i verdensklasse leveret af flere internationalt kendte artister.

 

Verdens bedste ryttere til Herning
Flere af verdens bedste ryttere kommer til hingstekåring i Herning. Nogle vil konkurrere ved det internationale ridestævne, mens andre er på opgave som f.eks. verdensmesteren i dressur, engelske Charlotte Dujardin, der skal afprøve og vurdere de danske dressurheste i unghestechampionatet, og verdens mest vindende dressurrytter igennem tiderne, tyske Isabell Werth, der deler ud af sin erfaring og ekspertise i en workshop, hvor hun instruerer danske ryttere.

 

Aktiv kongelig deltagelse
Hvert år gæstes hingstekåringen af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for Dansk Varmblod og selv er en passioneret og succesfuld avler af dressurheste, som hendes datter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein uddanner op til sportens højeste niveau. Prinsesse Nathalie skal deltage i dressurkonkurrencerne i Herning og vil tilmed være instruktør i Nathalie Hors Care Pony Clinic.
- Det er vildt spændende med internationalt stævne ved hingstekåringen. Jeg synes, at omgivelserne i Herning er optimale, og derfor er udgangspunktet super. Der har de seneste år været mange nye tiltag ved hingstekåringen, hvor man hele tiden prøver at forbedre forholdene for heste og ryttere, udtaler Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.
Hun planlægger at deltage i de internationale dressurklasser med to af sine heste, 14-årige Fabienne og 10-årige Dolany, som begge er Dansk Varmblodsheste født og opvokset på familiens slot i Berleburg, Tyskland.
Det er H.K.H. Prinsesse Benedikte, der hvert år overrækker Hestens Værns Mønstringsmedalje under Dansk Varmblods Hingstekåring, ligesom hun naturligvis overrækker Prinsesse Benediktes Vandrepræmie, som hun indstiftede i 2005.

 

Kilde: Dansk Varmblod

 

Billede

(Foto: Ridehesten.com)

 


Tilføjet d. 27-02-2016 kl. 07:00 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af mibsen




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider