Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

David Amager modtager Pressalits Keep Living Pris

David Amager, Sorring, har siden 2009 stået i spidsen for Danmarks bedste paradressurryttere. Sidenhen er det blevet til et utal af EM-, VM- og PL-medaljer, som den erfarne berider og træner har haft en stor andel i - og i dag blev han hædret for sit store arbejde med årets handicapidrætspris; Pressalits Keep Living-pris 2015.

 

David Amager og direktør i Pressalit, Dan Boyter

David Amagers første internationale debut i paradressur var VM i Kentucky i 2010, som var et integreret VM for både ryttere med og uden handicap. Her tog det danske paradressurlandshold ikke færre end syv medaljer og dermed havde en stor andel i, at Danmark endte på en samlet tredjeplads i nationskonkurrencen.

 

Styrket landsholdskultur

I sit arbejde med landsholdet har David Amager lagt vægt på at skabe en stærk og tydelig organisation omkring landsholdet, hvor alle kender sine arbejdsopgaver: hestepassere, ledere og medicinsk personale, men også rytternes egne trænere, hesteejere og familie har en aktie i de flotte resultater, og det har for David Amager været vigtigt at sikre en god dialog og anerkendelse af den opbakning, som hans landsholdsryttere får i dagligdagen.

 

Konkurrencemiljøet er knivskarpt på landsholdet, og nye ryttere står på spring til at træde ind, og derfor er David Amagers fokus ikke kun rettet mod PL i 2016 men også mod PL i 2020. Der er etableret en fødekæde fra rekruttering over talentudvikling til elite, hvor David Amager har sat et synligt aftryk både ved fysisk at være til stede ved talentsamlinger i paradressuren, men også ved at bidrage til udarbejdelsen af et træningskompendium i paradressur for børn og unge ryttere.

David Amager selv var både stolt og glad over anerkendelsen:

 

- Det er rigtig fedt. Det betyder meget - især i så stærkt et felt af kandidater. Det er dejligt at få anerkendelse for ens arbejde, og jeg vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde målrettet med vores landshold. Internationalt bliver konkurrencen stærkere og stærkere, så vi er nødt til hele tiden at arbejde på at optimere træningen og udvikle os, sagde David Amager.

 

Et forbillede for andre trænere

Direktør i Pressalit, Dan Boyter, overrakte prisen og begrundede valget af David Amager således:

- David Amager har sikret en stribe flotte internationale resultater, som både har løftet anerkendelsen omkring paradressurens landshold og tiltrukket nye talenter til ridesporten. Det er et stærkt udgangspunkt for fremtiden. Et dressurhold er et stort team med mange forskellige funktioner tilknyttet, og David formår at skabe respekt om alle roller og om det samarbejde, der skal til for at opnå succes. Han er et forbillede, som trænere fra andre sportsgrene lytter til og henter inspiration hos, og jeg er glad for at kunne overrække ham Pressalits Keep Living-pris 2015, siger Dan Boyter, direktør i Pressalit.

 

Også fra Dansk Handicap Idræt-Forbunds side er der mange roser til både David Amager og de øvrige nominerede trænere:

- Jeg er glad for at vi i årets udgave af handicapidrætsprisen har fået flyttet fokus på til trænerne. De har en stor andel i de præstationer, der ydes på konkurrencebanerne. Alle er deltidsansatte og har andet arbejde ved siden af, det skal også lige med. Jeg tror, at alle de indstillede drømmer om en fuldtidsansættelse, og var det muligt, kunne vi virkelig give den gas, når det gælder rekruttering, talentudvikling og medaljer til de store mesterskaber, siger elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund Michael Møllgaard Nielsen.

 

I alt var fem trænere nomineret til Pressalits Keep Living-pris 2015:

 

Joachim Lund, Vejle

Landstræner i atletik. Nomineres for sit store arbejde for landsholdet siden 2010 samt specifikt også for sin store andel i Daniel Wagner Jørgensens succes, der kulminerede i 2015 med en verdensrekord i længdespring og to bronze- og en sølvmedalje til VM.

 

David Amager, Sorring

Landstræner i paradressur. Nomineres for sit store arbejde med rytterne siden 2009, hvor han overtog landsholdet i paradressur. Sidenhen er det blevet til et utal af EM-, VM- og PL-medaljer, som den erfarne berider og træner har haft en stor andel i.

 

Torben Nygaard, Viby, og Thor Johansson, Hillerød

Landstræner og assisterende landstræner i kørestolsrugby. Thor og Torben har siden henholdsvis 2010 og 2012 fungeret som landstrænere for landsholdet i kørestolsrugby. Først med Thor som landstræner og sidenhen med Torben som landstræner. Begge er stadig trænere for holdet, der under deres ledelse har flyttet sig markant. I 2009 blev holdet nummer 9 ved EM, sidenhen er det blevet til sølv og bronze ved EM i 2013 og 2015. Holdet er blandt favoritterne til at tage en af de sidste to PL-kvotepladser i april 2016.

 

Christoffer Petersen, Dyssegård/Gentofte

Landstræner for DHIF's parabordtennislandshold. Christoffer, eller Stuff, som han kaldes i bordtennismiljøet, har taget over og løftet bordtennislandsholdets spil. Især Peter Rosenmeier har mærket dette og har efter mange år i bordtennis stadig kunne lægge rigtig meget på sit spil under Christoffers ledelse.

 

Anders Dehlholm, Frederiksberg

Talentholdstræner i atletik. Anders er træneren, der via sit dybe engagement gennemfører aktiviteter med sine atleter lige fra den personlige træning over udviklingsmæssige tiltag og til den egentlige motiverende og målrettede talenttræning. Det er primært atleter med udviklingshæmning, der nyder godt af Anders' drive og ressourcer.

 

De seneste ti vindere af Pressalits Keep Living-pris

2005: Karen Villadsen, cykling

2006: Jackie Tony Christiansen, atletik

2007: Annika Lykke Dalskov, ridning

2008: Peter Rosenmeier, bordtennis

2009: Karina Lauridsen, svømning

2010: Landsholdet i ridning

2011: Kvindelandsholdet i goalball

2012: Jackie Tony Christiansen, atletik

2013: Landsholdet i kørestolsrugby

2014: Amalie Vinther, svømning

 

Kilde: DHIF


Tilføjet d. 25-01-2016 kl. 17:18 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider