Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Nu er det alvor for de unge

Så strammer det til for de unge spring- og dressurheste, som i dag og i morgen skal forsøge at kvalificere sig til fredagens store finaledag i Dansk Ride Forbunds Championat powered by Pavo og Everhorse

 

Spændingen stiger i Odense, hvor de unge spring- og dressurheste er ankommet til stævnepladsen. Det er springhestene som åbner konkurrencerne onsdag morgen med den første af to kvalifikationsklasser forud for fredagens finaler. De 4-årige springheste kommer på banen fra kl. 8,00, klassen for 5-årige heste starter kl. 10, mens de 6-årige heste kommer på banen fra kl. 12,00 i Dansk Ride Forbunds championat powered by Pavo og Everhorse og presented by Maskinhuset A/S.

 

Springhestenes teknik, kapacitet og ridelighed bliver bedømt af tre stildommere, Bo K. Møller, Lorenz Linnet og Kenneth Ernst, og de 20 heste i hver årgang med den højeste sammenlagte pointsum fra 1. og 2. kvalifikation går videre til fredagens finaler. Igen i finalerne bliver hestenes stil bedømt af dommerne, som samtidig giver en kort karakteristik af hestene over højttalerne. Hvor det er stilbedømmelsen som alene er afgørende for resultatet i klassen for de 4-årige heste, så skal finalen for 5- og 6-års heste afgøres med en omspringning på tid mellem de fem bedste og ligeplacerede heste i hver årgang. Forhindringshøjden i de tre klaser er hhv. 100, 120 og 130 cm.

 

Dressurhestene danser
I lighed med springhestene, så kan vi også forvente at se dressurheste af særdeles høj kvalitet i dette års finale. Dressurchampionatets første kvalifikation sker onsdag, hvor det er de 4-årige heste, som først skal i konkurrence, klassen starter kl. 14.00. Kl. 16,30 er det tid for de 5-årige heste, mens det er de 6-årige heste som slutter dagens dressurklasser med start kl. 19,30.

Mens springhestene skal gennem to kvalifikationsklasser, så kan dressurhestene kvalificere sig direkte til fredagens finaler. For de 4-årige hestes vedkommende kræver det, at de skal slutte blandt de 12 bedst placerde i onsdagens kvalifikationsklasse. Sker det ikke har de endnu en chance i 2. kvalifikation torsdag, hvorfra de fire bedst placerde heste går videre til finalen.

I klassen for 5- og 6-års heste er det de otte bedste heste fra første kvalifikation, som indløser en finalebillet, mens de to bedst placerde fra anden kvalifikation følger dem ind i fredagens finaler. Det er Blue Hors som er presenting sponsor for onsdagens championatsklasser.

 

Start og resultatlister finder man her.

 

Kilde: JBK Horse Shows

Billede

(Arkivfoto: JP-Photo)

 


Tilføjet d. 14-10-2015 kl. 10:07 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider