Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

DRF: Helgstrand skal fremadrettet filme sin opvarmning

I dag kom afgørelsen fra Dansk Rideforbund vedr. den meget omtalte sag, om Eponas 60 stilbilleder af Andreas Helgstrands opvarmning på Tørveslettens Stamine, under det internationale dressurstævne i Sverige, Falsterbo.

 

Læs om rideforbundets første udmelding her: Epona kritik af Helgstrand, tages op af Rideforbundet

og den efterfølgende redegørelse fra Andreas Helgstrand her: Helgstrands svar til Dansk Ride Forbund

 

Udmelding vedr. Andreas Helgstrand, d. 02.10.2015:

Som meldt ud den 27. august har Dansk Ride Forbund vurderet de ca. 60 billeder af Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina fra Falsterbo Horse Show. Efterfølgende har vi modtaget en udtalelse fra den ansvarlige FEI-steward ved stævnet samt en redegørelse fra Andreas Helgstrand. Ifølge udtalelsen har der ikke været situationer, der har givet anledning til at give gule kort eller at påtale noget i ridningen, og vi har i øvrigt tillid til, at den ansvarlige steward griber ind, hvis der er tale om tvivlsomme situationer. Vi har efterlyst video af de givne situationer med Andreas og Tørveslettens Stamina, men et sådant materiale har vi ikke modtaget fra nogen.

 

Vi mener fortsat, at mængden af billederne, samt at der er tale om flere forskellige træningspas, kan give indtryk af en konfliktadfærd fra hestens side og disharmoni mellem hest og rytter, som ikke er i overensstemmelse med god hestevelfærd. Stewardens udtalelse, redegørelsen fra Andreas Helgstrand samt det faktum, at der er tale om stilbilleder, forhindrer dog en vurdering af, om der har fundet en reglementsovertrædelse eller andet i strid med Code Of Conduct sted.

Det er vigtigt for Dansk Ride Forbund at sikre, at ridning sker i overensstemmelse med god hestevelfærd og Code Of Conduct, og denne type omtale er skadelig for ridesporten og for alle involverede.

Hverken Andreas Helgstrand eller ridesporten er tjent med, at der opstår sager i medierne, der skaber tvivl om hestevelfærden i dressursporten.

Derfor har Dansk Ride Forbund aftalt med Andreas Helgstrand, at han sikrer, at der bliver optaget video af hans træning og opvarmning, når han rider stævner, og at materialet i uredigeret form står til rådighed for forbundets repræsentanter.

Med denne løsning søger vi at fjerne enhver tvivl om, hvorvidt hestevelfærden er overholdt, hvilket er i alles interesse.

Vi vil i denne forbindelse opfordre alle til at tage kontakt til den ansvarlige steward eller TD, hvis I skulle opleve situationer på stævnepladserne, som I er i tvivl om er i strid med hestevelfærden.

Vi har alle et ansvar for at sikre hestevelfærden, og vi mener, at det til hver en tid er bedre at gribe ind i situationen, frem for at tage billeder til offentliggørelse i medierne længe efter eventens afvikling.

I Danmark har vi udviklet et tæt samarbejde mellem ryttere og officials. Ved DM i dressur for to år siden blev det i samarbejde med rytterne besluttet at videooptage al opvarmning, ligesom vi forøgede antallet af tilstedeværende officials, og dette har vi fortsat med de efterfølgende år. Det gør Dansk Ride Forbund for både at beskytte rytterne, hestene og sporten, så forbundet sikrer, at eventuelle tvivlssituationer kan gennemses efterfølgende og diskuteres med rytterne og officials. Det er vores klare indtryk, at rytterne er meget glade for dette, hvilket er med til at gøre den valgte løsning interessant for alle parter. Den med Andreas aftalte fremgangsmåde, vil indgå i det fortløbende evalueringsarbejde som Dansk Ride Forbund har på området.

 

Kilde: DRF

 

Billede

Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina (Arkivfoto: JP-Photo)

 


Tilføjet d. 02-10-2015 kl. 16:11 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider