Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Et Derby til Schou

Andreas Schou er eneste dansker i det 22 mand store felt til eftermiddagens Derby ved Falsterbo Horseshow. Om drømmen brister eller bærer, bliver spændende at se, ikke mindst for Andreas Schou der aldrig før har redet et Derby på Chalisco.
Der findet ikke mange Derby baner længere, så chancen for at ride et Derby er ikke noget man får så ofte.

 

Derby banen er anderledes end nutidens almindelige springbaner, og det er netop de anderledes forhindringer der gør derbyet til noget helt specielt. Blandt andet skal rytterne springe ud af banen, ride i en passage bag om en af tribunerne og ride op på banketten hvorfra der er ca 4,5 meter ned. Et spring der oftest ses i military og altså ikke almindeligvis har noget at gøre på en almindelig springbane.
Chalisco og Andreas skal også springe et spring i bunden af graven og over en vandgrav samt et solidt mur-spring. Derby banen er godt og vel en halv gang længere end en normal springbane, og sætter store krav til både hest og rytter. Chalisco virker dog til at være i absolut topform, så der er gode chancer for at ekvipagen gennemfører i fin stil.

Den største udfordring for mange ekvipager her på Falsterbo Derby bane er, at de skal springe ud af banen. Hestene er vant til at springe højt, men de er ikke vant til at springe ud af banen. Det må siges at være en udfordring der går imod al form for opdragelse, og problemer med særligt den forhindring er ikke et særsyn.

 

Kun to danskere har gennem de sidste 46 år kunnet kalde sig vinder af Falsterbo Derby. I 1983 Red N.K. Hansen Nighttimes Playboy til sejr, og i 2007 red Thomas Velin sig til sejren på Grim St. Claire.


Derbyet starter kl 15.45, og resultater kan ses her.

 

Billederne herunder viser sidste års vinder Jur Vrieling fra Holland på hesten Zavall CDL, på nogle af banens specielle forhindringer.


Tilføjet d. 11-07-2015 kl. 13:41 af i kategorien Arrangementer.

Billede
Billede




Seneste relaterede nyheder
13-07-14 Super spændende derby klasse i Falsterbo!
10-07-11 Lando-afkom igen forrest
10-07-10 William Funnell vinder Falsterbo Derby


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider