Holland overlegen i Nations Cup i Falsterbo

Holland var fuldstændig overlegne i dagens Nations Cup i 1. division i Falsterbo. Ikke en eneste af deres ryttere rørte en bom i dagens konkurrence, hvilket medførte at deres fjerdemand - Gerco Schröder og Clock's Cognac Champblanc - slet ikke behøvede at komme på banen i nogen af runderne. Som det eneste hold overhovedet, red alle rytterne fejlfrit i begge runder. Holdet bestod af Harrie Smolders på den helt fantastisk springende Emerald, Maikel van der Cleuten med VDL Groep Verdi TN N.O.P samt Leopold van Asten med VDL Groep Zidane. Det er ikke ofte at et hold vinder en afdeling af superleague med 0 fejl, men det skete altså i dag.

Tæt på og med samlet 4 fejl kom Sverige på 2. pladsen. Holdet bestod af Peder Fredricson med H&M All In, Douglas Lindelöw med Casello, Helena Persson med Bonzai H samt Henrik von Eckermann med Cantinero. I første runde var de uheldige at både Helena og Henrik fik en bom. Da Helena også fik en tidsfejl, blev det Henriks resultat der kom til at tælle, da de to andre holdkammerater havde redet fejlfrit, og Sverige kom altså ud af første runde med samlet 4 fejl. I anden runde blev det Douglas, som fik 5 fejl. Men da det lykkedes resten af hans holdkammerater at ride fejlfrit, kunne Sverige slutte på en delt 2. plads. Det er kun når to lande ligger til en delt 1. plads, at der bliver redet en omspringning. Hvis der deles om de yderligere placeringer, så bliver det til en delt placering og der afholdes altså ikke en omspringning.
Lidt på samme måde så det ud for tyskerne. Her bestod holdet af Marcus Ehning med den fantastiske Comme il Faut, Janne Friederike Meyer med Goja, Mario Stevens med Brooklyn samt Patrick Stühlmeyer med Lacan. I første runde red de tre første ryttere fejlfrit. De valgte alligevel at stille til start med deres fjerdemand, og da han red med 4 fejl, kunne de fratrække hans resultat, og Tyskland sluttede med 0 fejl efter første runde.
I anden runde var de dog lidt mere uhelige. Her fik deres første rytter en enkel bom, og denne gang var der brug for fjerderytteren. Men det lykkedes ikke Patrick at ride en fejlfri runde. Han fik endnu engang en bom, og det betød altså at Tyskland måtte have Marcus' resultat med i det samlede resultat, hvilket blev til 4 fejl og dermed den delte 2. plads.

4. pladsen gik til Schweiz med 12 fejl, Spanien fik 5. pladsen med 14 fejl, USA 6. pladsen med 22 fejl, Storbritannien med 28 fejl fik 7. pladsen og Polen sluttede som nr. 8 med samlet 58 fejl.