Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ryttere fra 15 lande dyster hos Absolute Horses

Tågerup er rammen om et internationalt stævne med Nordisk/Baltisk Mesterskab i ridebanespringning. Her kan man se mange af de ryttere, man ellers kun ser i fjernsynet.

 

I søndags blev der kåret danske mestre i ridebanespringning hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted ved Kolding. Men allerede onsdag klokken 18 går det løs igen. Nu gælder det det første internationale stævne på stedet.

Det er et CSI2* stævne, hvor rytterne kan samle point til ranglisten, men der er samtidig Nordisk/Baltisk mesterskab for senior. Fire lande stiller op, nemlig Danmark, Finland, Norge og Sverige, og der kåres holdmestre lørdag. Hvert land stiller med fire ryttere i holdkampen, som rides over to runder, hvor fejlene tages med. Men alle ryttere fra de nordiske lande har chancen for at vinde det individuelle mesterskab ved en klasse søndag, hvor alle starter med nul.

 

Billede

Søren Møller Nielsen stiller op til det internationale stævne i både CSI2* og CSI1*. Her er han fra DM på Laramy Ask

 

Kendte ryttere

Det internationale stævne giver publikum mulighed for at se rigtig mange af de kendte springryttere, man ellers kun ser på tv, f.eks. verdensmesteren og OL-vinderen Jeroen Dubbeldam fra Holland, tyske Marcus Ehning og svenske Rolf-Göran Bengtsson. Der kommer ryttere fra så fjerne lande som Peru, Hong Kong og New Zealand. Det er ryttere, der træner i Europa.

Fra Danmark kommer flere af de ryttere, der klarede sig rigtig godt ved DM-stævnet, bl.a. sølvvinderen Søren Møller Nielsen og bronzevinderen Tina Lund, der er hjemme fra Dubai for at dyste på de danske baner. Danmarksmesteren Rikke Haastrup Kristensen er ikke med. Hun er til stævne i Sopot i Polen. Det samme er den ene af stævnets værter, Andreas Schou, som skal ride for det danske nations cup hold. Hans bror Christian Schou må således selv stå for stævnet, og han starter også til stævnet. Også U21-vinderen Emil Hallundbæk stiller op.

 

Billede

Tina Lund er blevet i Danmark og starter i CSI2* på Cicero II, som hun her rider ved DM.

 

383 heste

Ud over mesterskaberne og CSI2*, der går fra 130 til 145 cm i højde på forhindringerne, er der også CSI1* klasser fra 120-140 cm, så mindre rutinerede ryttere kan få lov til at opleve den internationale stemning. Endelig er der specielle klasser for 6 og 7 års heste.

I alt der tilmeldt 383 heste.

Lørdag giver Jeroen Dubbeldam clinic i den store ridehal, hvor han fortæller om, hvordan han træner sig heste.

Mens DM-stævnet var plaget af både regn og blæst ser vejrudsigten bedre ud for det kommende stævne.

 

Fakta:

Entre

Der er gratis adgang onsdag og torsdag, men der er entre på 80 kr. fredag, lørdag og søndag - eller man kan købe et partoutkort til 200 kr.

 

Rytterne, der starter til stævnet hos Absolute Horses kommer fra

Belgien

Danmark

Finland

Italien

Holland

Hong Kong

New Zealand

Norge

Peru

Schweiz

Sverige

Tjekkiet

Tyskland

USA

Østrig

 

Billede

Christian Schou er vært, men tager sig også tid til at starte på Cabanus.

 


Tilføjet d. 03-06-2015 kl. 17:45 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af Jean




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider