Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Lav dine egne spåner

En nylanceret træhugningsmaskine, kan skrælle træ og afskrårne grene, der efterfølgende kan anvendes som strøelse. Ifølge producenten kan det potentielt spare ejeren op mod halvdelen af omkostningerne i indkøb af spåner eller træpiller i poser og sække.

 

Første af sin slags

Maskinen er udviklet af Kenne Fulton, grundlæggeren af Tonka Machines, der har navngivet den nye maskine: Tonka Mini Wood Shavings Machine. Det har taget ham 4 år at udvikle maskinen, der er den første af sin slags i Europa.

 

Den nyudviklede britiske maskine er prissat til at koste 6.345 pund, svarende til godt 60.000 danske kroner og kommer inklusive installation og 1 års garanti.

 

Vælg størrelsen på dine spåner

Maskinen fungerer således, at træet kommes ind i maskinen og kan så høvles eller knuses op i støvfri spåner, mens man udfører andet arbejde. Spånerne kan herefter kommes i en stor pose eller i en trillebør klar til at blive brugt i stalden. Det er let at indstille maskinen til at lave større eller mindre spåner, og på blot 1 time kan maskinen producere, hvad der svarer til en palle industrielt vakuumpakkede baller. Maskinen er tilmed særdeles støjsvag og er lille nok til at at passe ind i et hjørne af stalden eller laden, oplyser producenten.

 

Stor interesse for maskinen

Ifølge producenten har der allerede været udvist stor interesse for produktet fra potentielle kunder, alt lige fra stalde og stutterier, en zoologisk have og sågar en fødevareproducent, der har specialiseret sig i, at producere træ-røgede madvarer.

 

Maskinen kommer med forskellige tilslutningsmuligheder, enten elektricitet eller en benzin generator.

 

For mere information, henvises til forhandlerens hjemmeside her

 

Billede

 

Den nyudviklede ' spånemaskine'

 


Tilføjet d. 25-01-2015 kl. 07:42 af i kategorien Ejendomme og teknik.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
28-02-24 3 tips til at skabe det bedste staldmiljø for din hest


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider