Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ungheste-stjerner funklede i Hjallerup

Traditionen tro starter stævnesæsonen hvert år op, med et brav af et landsstævne i Hjallerup Rideklub. Stævnet har altid været meget populært, og ofte kan man opleve de "unge" talenter, på et nyt niveau, her efter årsskiftet, hvor hestene officielt er blevet et år ældre.

 

Stævnet startede i eftermiddags med en MB1, hvor Dorthe Rohmann med 68,108 % satte sig på sejren med Don Romantic-datteren Noosa Melody. Noosa Melody er avlet af Dorthe Rohmanns mor, Else Rohmann og har med Dorthe i sadlen deltaget i DSA finalerne både som 5 og 6 års.

Andenpladsen gik til en af vores højest uddannede dommere herhjemme, den 4 stjernede internationale dressurdommer, Kirsten Søgaard med Cindy Møgelvang e. Michellino/Come Back II, med 67,568 %.

 

I dagens næste klasse, en MA2, kan man af resultatlisten konkludere, at lastbilen fra Helgstrand Dressage var ankommet, idet både første og tredjepladsen gik til teamet fra Vodskov. Med 73,640 % sejrede Betina Jæger Jensen med den 8-årige tyskkårede hingst, Belstaff e. Brentano II/De Niro/Weltmeyer. Lige i hælene fulgte Susanne Barnow med Don Romantic-sønnen Romance med 73,202 %. På tredjepladsen fulgte endnu en ekvipage fra Helgstrand Dressage, i form af Maik Kohlschmidt og 8-årige Møllegårdens Pas Partout e. Don Primero/Bøgelys Camaro med 70,570 %. Møllegårdens Pas Partout indledte sin perlerække af succes allerede som føl, hvor han på Dansk Varmblods Eliteauktion blev solgt for rekordsummen 400.000 kr. Rekorden varede dog kun et år, idet Pas Partouts halvbror, Talormade Attention (tidligere Møllegårdens) blev solgt for 500.000 kr. I 2012 vandt Pas Partout Unghestechampionatet i Herning, mens han i 2013 opnåede en anden plads for 6 års heste i Falsterbo, samt erhvervde billet til UVM for 6 års heste i Verden.

 

Dagens sidste klasse, en Intermediaire II, blev vundet af Andreas Helgstrand på DV-guldmedaljehoppen Tørveslettens Stamina med 69,518 %. Stamina er ligeledes en sejrsvandt hoppe, idet hun som 5 års var vinder af Scandinavian Open i Falsterbo, nr. 6 til UVM i Verden og vindere af DRF Dressurchampionatet. Som 6 års gentog ekvipagen succesen og vandt endnu engang DRF Dressurchampionatet.

Andenpladsen gik til Maik Kohlschmidt, denne gang på Caprino med 68,158 %.

 

Hvorvidt de succesfulde ungheste også har talent til svær dressur og hvorvidt den store træningsmængde der er forbundet med succes i unghesteklasserne, er en hindring for senere succes, er ofte en glohed debat, der med jævne mellemrum blusser op. Flere af dagens placerede heste, viser dog grund til optimisme.

Billede

Andreas Helgstrand og Tørveslettens Stamina (Arkivfoto: JP-Photo)

 

Billede

Andreas Helgstrand og Møllegårdens Pas Partout (Arkivfoto: JP-Photo)

 

Resultater


Tilføjet d. 16-01-2015 kl. 22:08 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider