Logo used for printing

HN afstemning
Har du hest der går alene uden at have kontakt til artsfæller?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Blend

Billede
Billede
Billede
Video

 Pony, blanding
 Vallak
 8 år 
 148 cm
 Gul
Temperament:

Basse er en rolig dreng, men med massere af energi som han gerne vil bruge. Basse elsker at stå på staldgangen og bare hygge :)

Basse er udover at være rolig en frisk og energisk dreng som elsker at blive brugt, trods hans kraftige bygning er han let til tå. Man føler ikke på noget tidspunkt at han er stor og kraftig tværtimod. Jeg kunne nemt se når han travede at han havde god fart og at hans størrelse på ingen måde hindre ham i hans bevægelighed, men at sidde på ham er noget helt andet. Her får man virkelig lov til at mærke hvor let til tå han er, jeg var positivt overrasket - han viser klart talent indenfor hurtig ponytrav uden at lave anslag til galop.

I boksen er han et stort nussehoved og han elsker opmærksomheden. Han passer harmonisk rigtig godt med de andre heste på vallak folden, men også hans sidekammerater passer han godt sammen med, når jeg står på staldgangen med Basse så kalder hans sidekammerat på ham.

Han er helt cool med at være i et ridehus nu og er også blevet ret god til longering :)

Han kan rides med/uden bid og sadel :)

Gangarter:

Skridt: Flot og energisk.
Trav: Smuk ponytrav med høj fart. Basse er en stor kraftig pony, men trods hans kraftige bygning så er han utrolig hurtig og let til bens. Hans trav er som at flyve afsted og giver fornemmelsen af frihed som jeg aldrig har prøvet før. At trave på Basse er det sjoveste jeg har prøvet i lang tid og jeg glæder mig til næste gang.
Galop: Ponygalop med høj fart.

Stævner:

Ingen endnu, men med hans energi niveau og livsglæde så kunne det godt blive muligt en dag, da jeg har en fornemmelse af at han er perfekt til stævner med hans glæde :)

Stamtavle:

Han har ingen stamtavle fordi han er halv fjordhest og halv haflinger, men den gamle ejer prøver alligevel at finde ud af hvem hans forældre er. Det eneste vi ved lige nu er at hans mor var fjordhest og hans far var haflinger.

Køn:

Vallak, en køn en af slagsen.

Bemærkninger:

Blend (engelsk for blanding og dagligt kaldet Basse) er en super dejlig blanding af fjordhest og haflinger, jeg overtog ham d. 05.12.2014.

Jeg har på Facebook lavet en side til Blend hvor dem der har lyst kan følge os. :)
Følg linket og lær Basse at kende på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Blend/561672003966270
eller på hestegalleri:
http://www.hestegalleri.dk/galleri/306017-anden_saerlig_race_blend

Fortid:

Basse har meget af sit korte liv stået på fold med en anden hest, men uden særlig meget menneskelig kontakt som han i dag bære lidt præg af. Han er meget kontaktsøgende af den grund og har tendens til at blive distraheret meget nemt. Han flyttede ud til hans gamle ejer i sommeren 2014 hvor hun har arbejdet meget med ham og det kan helt sikkert mærkes. Hun har lært ham at løfte hove / blive striglet / være i hænder / have sadel og hovedtøj på / at have rytter på ryggen og helt sikkert mange andre gode ting. Han fik desværre i sommers en hovbyld, men det er ikke noget der har betydning for ham mere (heldigvis).

Historien om hvordan Basse blev min:

Efter jeg solgte min første hest Jane Træholt som jeg jo havde i næsten 10 år overbeviste jeg mig selv om at jeg aldrig ville have hest igen fordi jeg ikke kunne klare smerten ved at miste igen, men efter at være flyttet fra København til Aalborg ændrede alt sig drastisk.

Jeg havde søgt ind på HA Erhvervsøkonomi på Aalborg universitet, men det var overhovedet ikke mig og jeg var tæt på at gå ned med stress. Så kom min mor og besøgte mig - hun påpegede at jeg jo ikke var glad og endelig holdt jeg op med at lade som om alt var godt. Jeg søgte ind på dyrepasser/hest i Århus Malling hvor jeg kom ind.

Jeg fandt meget hurtig ud af at man får mere ud af uddannelsen ved at have en hest med så jeg begyndte at overveje at låne en. Jeg begyndte at tænke mere og mere fordi tanken om at aflevere en hest tilbage efter opholdet ikke ville være så sjovt at måske jeg skulle købe min egen igen.

Jeg begyndte så småt at lede efter en hest - jeg begyndte så småt i oktober/november hvor jeg stadig gik på Aalborg universitet da jeg igen var begyndt at søge over mod heste ved at få en part. Jeg havde besluttet at jeg skulle have hest igen i sommeren 2015, men da jeg så blev klar over at jeg ikke ville gå på universitetet, men på landbrugsskole så tænkte jeg - hvordan lære man sin nye hest bedre at kende end på en skole hvor fokus er heste og man bor det samme sted.

Jeg besluttede at jeg ville have hest igen og ledte nu for alvor, jeg har set en masse heste og jeg valgt faktisk en anden før jeg havde set Basse, men endte med at sige fra. Jeg begyndte at lede igen og var ude og se en masse andre heste. Min far og jeg tog en dag hvor vi kørte rundt i Jylland for at se 2 forskellige heste.

Her mødte jeg en knapstrupper/fjordhest blanding, men kemien mellem os var ikke helt så god så jeg kørte videre. Undervejs til næste stop skrev Blend's gamle ejer om en 5-årig haflinger/fjordhest på 143 blev for lav, da han er bred mente jeg at han var et kig værd så vi aftalte at han var den sidste jeg skulle se.

Ved stop nummer 2 faldt jeg helt pladask for en tinker hoppe på 4 år ved navn Yasmin, hun har en lignende historie med Blend. Hun har i sine 4 år kun gået på den samme fold med sin mor og nogle andre heste. Jeg var overbevidst om at hun var den hest jeg skulle have indtil jeg så Blend for første gang.

Han var glad, nysgerrig, kontaktsøgende og helt igennem bedårende. Jeg var solgt første sekund jeg så ham, hans ejer hun var overrasket over at vi kunne komme forbi når hun bor i Bramming og jeg bor i Aalborg, men vi var heldigvis ikke mere en 45 min væk ved 2 stop.

Jeg kælede med Blend og striglede ham, og da vi endelig var på ved hjem sent om aftenen var jeg ikke et sekund i tvivl om at Blend var den hest jeg skulle have. Der var kun et problem, hans tidligere ejer var ikke sikker på at hun ville sælge ham da hun ligesom jeg synes at han er helt igennem fantastisk, men han gik på en fold med en fjordhoppe som ikke rigtig gad ham og han ville gerne bruges derfor valgte hun alligevel at sælge ham til mig fordi hun ligesom mig selv tror at vi kan blive et godt makkerpar.

Jeg købte Blend af hende og aftalte at få ham hentet fredag d. 05.12.2014, men jeg var selvfølgelig stadigvæk lidt ked af at jeg ikke kunne give tinker hoppen Yasmin et godt hjem. Min far endte så med at købe hende fordi han som mig selv så et stort potentiale i hende så derfor flyttede hun med Blend til Aalborg fredag d. 05.12.2014.

At få de to heste hjem var et større projekt, da min fars bil ikke kan trække to heste bestilte vi en hestetransport, men der var lange forsinkelser pga. et tragisk uheld på motorvejen ved Kolding så i stedet for at hente Blend kl. 12-13 stykker blev klokken 18, heldigvis gik Blend op helt uden problemer. Yasmin blev så først hentet kl. 19 der stod fem mennesker parat til at løfte hende i traileren, men efter kun et minut gik hun bare op. Blend blev selvfølgelig urolig da hestetraileren blev åbnet uden at han skulle ud, men det var ovre næsten med det samme.

Turen hjem gik uden problemer og de kom begge to på stald omkring kl. 23 i Aalborg. Jeg stod og nussede med Blend, de havde begge to taget flytningen godt. Da jeg kom hjem havde jeg stadig svært ved at forstå at jeg har fået hest igen, jeg er stadig lidt bange for at vågne op for at opdage at det bare var en drøm.

Nu har jeg min egen hest og vi skal på landbrugsskolen Århus Malling og studere dyrepasser/hest sammen fra d. 19 januar 2015.

Opholdet på Malling landbrugsskole er ved at være slut da vi her på fredag skal hjem igen alle sammen, det har været det mest fantastiske halve år i mit liv. Udover det så er Blend heller ikke den hest han var da vi flyttede herned. Han er blevet en helt fantastisk hest som indtil videre har vist talent for alt hvad han har prøvet her :)
 
 
 
 
 
 
Video Google
ID: 208333200908209
Dressur: LB-klasser
Spring: LC-klasser
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Opmærksom
Senest rettet 22 februar 2016 kl. 10:27, og har været vist 1166 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider