Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Vita-B-Forte
Forfatter: 
Dato:  30-11-2015 08:49

Er der nogen af jer der bruger Vita-B-Forte og i bekræftende fald, hvad er jeres erfaringer med produktet?

 

Jeg fik det anbefalet af min dyrlæge med en forklaring om at optagelsen af vitaminer og mineraler i dette produkt er meget højt sammenlignet med andre alternativer, men jeg synes godt nok også at prisen er høj.

Hvad siger i? Er pengene givet godt ud?

 


************

the open heart never expects a response to be in a certain way

The open heart just accepts what is

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hhhhhhh
Forfatter: 
Dato:  30-11-2015 09:52

Kender ikke det produkt. Men i stedet for en b kur så overvej en Microvital kur i stedet :)


Emmy (Shetlandspony) søger en seriøs part. Står i Ledøje. Kig forbi annoncen på min profil :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke kun B kur
Forfatter: 
Dato:  30-11-2015 10:28

Sandra

 

Vita-B-Forte er ikke blevet anbefalet som en "Kur", men som et fuldt dækkende vitamin og mineral tilskud der skal sikre at mine lidt for trivelige ponyer er dækket ind når de kun fodres med godt stråfoder.

 

Tidligere har jeg brugt Eggersmann mineral bricks eller Equsana Minivit, men dyrlæge siger at der ofte er for mange unødige kalorier i bolsjeløsningerne og så slår han meget på at optageligeheden i Vita-B-Forte skulle være meget høj sammenlignet med andre præparater fordi det er baseret på naturlige vitaminer og mineraler frem for syntetisk fremstillede vitaminer og mineraler.

 


************

the open heart never expects a response to be in a certain way

The open heart just accepts what is

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hhhhhhh
Forfatter: 
Dato:  30-11-2015 12:17

Det lyder mærkeligt.

 

jeg ville blot vælge et alm. billigere vitamin produkt.

 

bruger selv salvimin og det fingerer da fint :)


Emmy (Shetlandspony) søger en seriøs part. Står i Ledøje. Kig forbi annoncen på min profil :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dyrlæger...
Forfatter: 
Dato:  30-11-2015 13:28

...måske får de gode procenter på at anbefale dette produkt?

 

Jeg fik det selv anbefalet af min dyrlæge, og er ikke imponeret! For det første var det møjdyrt sammenlignet med andre produkter, for det andet var det møjsvært at få kræet til at æde det (og også dens ellers altædende makker nægtede) og for det sidste hjalp det møjlidt (som i ikke overhovedet!)...

 

Trine (Faxa)


0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak Trine
Forfatter: 
Dato:  30-11-2015 13:36

ja, det er jo også lidt det jeg frygter. Altså at jeg smider penge ud på et produkt der ikke gør nogen forskel på andet end tykkelsen af min pengepung.

Der er ikke nogen at mine ponyer der på nogen måde har indikationer af at være i vitaminmangel, så jeg tænker at det bliver svært at påvise virkningen på kort sigt.

 

På den anden side, min dyrlæge plejer ikke at være en der prakker nogen noget på, og han gjorde også meget ud af at sige at jeg ikke behøvede at købe hos ham... Man vil bare sine dyr det bedste, og hvis de på lang sigt vil have bedre sundhed med det her præparat frem for syntetisk baserede vitaminer, så klarer jeg det jo nok økonomisk... Ville bare så gerne høre fra nogen der har gode erfaringer med det..

 

Mine to vrængede også meget på næsen de første par gange de fik vitaminerne. Jeg blander det op i en minimal mængde opblødte roepiller og en stor håndfuld hippolyt musli, og nu glider det fint ned.

 

Hvad havde du forventet at det skulle hjælpe på Trine?


************

the open heart never expects a response to be in a certain way

The open heart just accepts what is

0
0
Svar på denne tråd
 
 God erfaring
Forfatter: 
Dato:  01-12-2015 00:28

Hej Piphans

Jeg har god erfaring med vita b forte. Har brugt det i flere år nu. Mine får det blandet i deres musli, som er et par håndfulden eller tre. Jeg bruger den anbefalede mængde året rundt og benytter ikke andre vit-mineraltilskud overhovedet.

Jeg har sunde og velnærede heste (den ældste 25). Jeg har aldrig prøvet at have fx hovbylder, sur stråle, flossede/flækkede hove, kedelig pels, manglende energi, eksemer, svamp, muk, infektioner etc. Det skyldes nok ikke kun vitaminvalg men alligevel. De er ved lejlighed blevet tjekket med blodprøver og alt har været ok i balance.

Jeg har tidligere brugt Pavo summerfit, der har nu heller ikke været (synlige)problemer, men med vita b forte føler jeg mig helt sikker på at de får hvad de skal bruge også uden ekstra stivelse/sukker osv.

 

Jeg synes egentlig ikke at det er dyrt (køber den store bøtte).Også fordi der ikke er indikator for at skulle købe alt muligt ekstra. Fx ekstra boostkure som mikrovital som flere altid nævner eller ekstra dit og dat i fældningstid, ved dårlig hove osv. Jeg har aldrig forstået hvorfor man ikke bare sætter ordentlig og rigtig ind med en stabil kost hver dag, så der aldrig opstår underskud.

 

Jeg har også i sin tid fået det anbefalet af min dyrlæge.

 

Jeg håber du bliver glad for det. Jeg kan ikke forestille mig andet.

 

Hilsen Malene

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Hhhhhhhh
Forfatter: 
Dato:  01-12-2015 08:13

Men hvorfor give så mange flere penge for et vitamin produkt når man kan nøjes med at købe et billigere af slagsen?

 

Min dressurhest fejler heller aldrig noget og hendes blodprøver er også helt i tip top. Jeg fodre billigt vitamin produkt.


Emmy (Shetlandspony) søger en seriøs part. Står i Ledøje. Kig forbi annoncen på min profil :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tja...
Forfatter: 
Dato:  01-12-2015 08:40

Hej Sandra

Jamen det må være en smagssag så. Jeg bruger ca 200 kr pr hest pr måned på vita b forte og det er det. Intet andet tilskud er/har været nødvendigt, så jeg synes egentlig ikke at det er dyrt.

 

Nu spurgte TS om gode erfaringer og det har jeg jo så :-)

 

Hvad giver du gennemsnitlig om måneden for vitaminer/mineraler og evt ekstra tilskud pr hest, hvis du regner sammen for et år?

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hvorfor?
Forfatter: 
Dato:  01-12-2015 08:42

Tak for dit input Malene. Du udtrykker nogenlunde de tanker jeg har gjort mig.

 

Sandra. Jeg tænker at din dressurhest får langt mere kraftfoder end mine hyggeponyer gør, og derved er de måske dækket bedre ind via deres kost. Mine får som sagt kun grovfoder, og derfor er kvaliteten af de vitaminer de får ekstra vigige.

 

Ifølge min dyrlæge er optageligheden i Vita-b-forte meget højere end i syntetisk baserede vitaminer, og så er fordelen ved de naturlige vitaminer den, at man ikke kan overdosere.

 

I sidste ende er det jo et spørgsmål om tillidt til dyrlægens udsagn kontra tillid til de forskellige leverandørers anbefalinger.

 


************

the open heart never expects a response to be in a certain way

The open heart just accepts what is

1
0
Svar på denne tråd
 
 Tilskud
Forfatter: 
Dato:  01-12-2015 09:34

Der findes mange vitamintilskud, der er baseret på organiske vitaminer og mineraler. Så her er du umiddelbart ikke bundet til netop et specifikt produkt.

 

F.eks. Salvimin grøn (der dog i følge flere foderkonsulenter trænger til en opdatering på indhold, i forhold til de danske jordforhold), hippolyts og Agrobs vitamin og mineral blandinger kan du også kigge nærmere på. Der er sikkert mange andre produkter på markedet, men dette var lige dem jeg kender til.

 

Min hest får salvimin grøn, det har vi med i staldlejen. Udover det får han en lille mængde hippolyt hestamix Classic, der har et højt indhold af vitaminer og mineraler. Hørfrø og lidt tilskud til hovene. Hovtilskud, da hovene var svage og dårligt beskåret da jeg købte ham. Derfor det ekstra boost - selv om de faktisk er pæne i dag.

 

Hvis du alligevel giver müsli for at få dem til at spise, deres vitaminer, kan du overveje et produkt med lav udfodringdmængde. Her har Hippolyt, Saracen og Equsana i hvert fald gode bud. Mon ikke andre producenter har tilsvarende produkter, hvor hestene kun skal have 100 g fuldfoder pr. 100 kg hest for at være dækket ind?

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Hvordan kan hesten dækkes korrekt?
Forfatter: 
Dato:  02-12-2015 11:23

Hej

Faldt over denne tråd og undres. Måske min lommeregner eller logiske sans trænger til weekend, men med en dosering på 6-8 gram til 500 kg hest, kan hesten da simpelthen ikke dækkes korrekt på bare mineraler:

Daglig dosering 500 kg hest:

6 gr. Ved længerevarende underskud dog 8 gr.

 

500 kg hest har et behov på 26 gr calcium, 18 gr fosfor, 10 gram magnesium, 14 gr. Natrium osv osv. Selvfølgelig får den en mindre del af disse mineraler i grovfoderet, men langt den største del tilføres via mineraltilskudet. Vita B Forte lover enten noget det ikke kan holde, eller også er det ment som kur på toppen af en ellers fuldtdækkende mineralblanding - som jeg ser det....

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vita B Forte.
Forfatter: 
Dato:  02-12-2015 20:01

Jeg har haft givet min hest det som en kur, i samråd med dyrlægen, da han blev ved med at stå med den ene infektion efter den anden, ved bare de mindste hudafskrabninger, nå han havde leget lidt for vildt på folden.

 

Hos min hest var det et viundermiddel, og han har ikke rigtig haft nogle infektioner siden (7,9,13).

 

Så jeg kan kun varmt anbefale det, og han får helt klart endnu en kur, hvis han starter på det show igen.


1
0
Svar på denne tråd
 
 Til CBS
Forfatter: 
Dato:  03-12-2015 15:35

Det med doseringsmængden, det svarer en dyrlæge fra Gærum dyreklinik på her:

 

gaerum-dyreklinik.dk/vita-b-forte- til-hest/

 

Jeg klipper svaret ind her, for det er ikke alle browsere som viser hele svaret har jeg opdaget:

 

Vita B forte til hest - Gærum Dyreklinik

Hej Charlotte

Nej det er ikke korrekt hvad din ven skriver. Jeg ved ikke hvad din ven laver, men han/hun har helt glemt, at det ikke er mængderne af de forskellige mineraler alene det drejer sig om, men også biotilgængeligheden. Når det kommer til biotilgængelighed overstiger Vita B forte langt de fleste andre vitamin og mineralprodukter til heste.

Produktet er udviklet af en specialist i England og bliver derefter fremstillet i USA.

Man kan på ingen måder sammenligne Vita-B-forte med syntetiske vitaminer og mineraler. De syntetiske har en biotilgængelighed på 5-15%, og hesten optager ikke mere, selv om mængden øges.

I Vita-B-Forte er hvert enkelt vitamin og mineral fremstillet for sig, og den har en biotilgængelighed på 95%. Dermed er hesten dækket ind.

På et tidspunkt blev Vita-B-forte anbefalet på Vet Med Lab, fordi de så blodprøveresultaterne på de heste, der var på produktet.


************

the open heart never expects a response to be in a certain way

The open heart just accepts what is

0
0
Svar på denne tråd
 
 resultater
Forfatter: 
Dato:  03-12-2015 22:11

Jeg har tidligere hørt om meget mærkbare resultater på dette produkt.

 

2 islandske plage, der var blevet meget syge på unghestefold og hvor dyrlægen - efter hjemkomst - nærmest var på dagligt besøg.

 

De blev ved at være svage, trods godt foder, grovfoder og pleje, Han foreslog så at prøve med dette produkt og hestene blev mærkbart og hurtigt bedre, begyndte at lege og blev friske igen.

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke overbevist
Forfatter: 
Dato:  04-12-2015 17:57

Kun 6-8 gram til dækning af det daglige totale behov for Ca, P, Mg, sporstoffer og alle vitaminer er umuligt! Heller ikke en meget høj biotilgængelighed kan reducere den absolutte mængde af mineraler, sporstoffer og vitaminer.
Mineraler med en biotilgængelighed på 95% er ganske enkelt ikke muligt (med undtagelse af Natrium). Jeg vil blive utrolig glad for referencer og udregninger der påviser dyrlægens/producentens påstand. For produktet er da virkelig "unikt".

Jeg siger ikke at Vita B Forte er et dårligt produkt, men stiller simpelthen bare spørgsmål ved "fuldt dækkende" sammen med grovfoder (dansk selvfølgelig).

Min opfattelse er at der sælges et produkt som er udviklet til at genoprette mangler (kur) som et fuldt dækkende vitamin/mineral produkt og her synes jeg jo at man kommer til at vildlede en mindre vidende forbruger - i dette tilfælde en hesteejer.

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider