Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 tarmafslappende middel - håndkøb ?
Forfatter: 
Dato:  01-10-2014 09:02

Min hest tåler ikke så godt græs. Men for at kunne gå i en flok og have et normalt hesteliv er hun nød til at komme på græsfold med de andre ca 5 timer dagligt.

Folden er ellers plantet med "hestegræs" og jordbunden ikke meget næringsrig.

Krybbe foder er roepiller med havre + vitaminer og grøntpiller + en smule betfor, ( foderet der tilbydes på stedet - med i fuldpas prisen).

Derudover god wrap. Optaldning er på halm - som hun dog ikke spiser.

 

Hun får af og til - jeg vil ikke sige det ligefrem er kolik - men "ondt i maven" pga gæring af græsset. Hun går fra foderet og står og hænger og kan måske lægge sig ned og virker lidt mat. Maven opspilet og spændt.

 

jeg tror det har lidt at gøre med vejr + temperatur - de små spirer.

 

Kan man købe noget tarmafslappende i håndkøb ?

Eller noget der hjælper på fordøjelsen af græs - især når der er sukker i som nu.

 

Hun har ellers stået 6 år i en stald uden adgang til græs - hvor det ikke skete. Men efter hun er flyttet til opstaldning med græs igen - så sker det igen.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvad med loppefrøskaller
Forfatter: 
Dato:  01-10-2014 11:06

jeg tror ikke at du kan få tarmafslappende i håndkøb, og det var da heller ikke noget jeg ville turde eksperimentere med uden at konsultere dyrlægen først.

 

Har du prøvet med loppefrøskaller?

 

Eller hvad med at give hende mundkurv på når hun skal på græs for at socialisere med de andre heste?

0
0
Svar på denne tråd
 
 har skam..
Forfatter: 
Dato:  01-10-2014 11:18

jeg har skam snakket med flere dyrlæger men de tager det ikke rigtigt seriøst før det er en egentlig kolik. og det er det jeg vil undgå.

De synes det er noget pjat at jeg bekymrer mig bare fordi den går fra foderet og er mat i dags tid.

Men jeg er nervøs for om det en dag udvikler sig til en egentlig kolik.

 

loppefrø ja - hesten vil ikke røre maden. Det er ikke en hest der "æder" - dvs den overspiser hverken sit foder eller græs. Den spiser altid langsomt og er ikke specielt mad glad. Det er altid den der er sidst færdig med sin mad. Og ret kræsen - maden skal ikke ændres ret meget før mulen rynkes mistroisk.

 

Så det er ikke pga mængden af græs. Men mere det at græsset er frisk og måske endda fuld af sukker pga årstid ( det sker typisk forår og efterår ).

0
0
Svar på denne tråd
 
 Maveproblemer
Forfatter: 
Dato:  01-10-2014 11:33

Hej Lykke

 

Hvor længe har hun stået det nye sted, og er hun langsomt vænnet til græsset? Hvis hun ikke har haft adgang til græs i 6 år, tænker jeg, at hun måske vil grovæde den første tid

 

Når hun står i boks så mange timer (jeg formoder, hun er i boks 19 timer i døgnet, når du skriver, at hun er på fold i 5 timer), så kan det også sætte maven i stå pga. manglende bevægelse. Har hun adgang til hø i de mange timer, hun står inde?

 

Når du fodrer med roepiller og grønpiller, sørger du så for at begge dele er opblødt? Det kan også sætte maven i stå, når de udfodres uopblødte, fordi de suger rigtig meget væske til sig fra tarmene.

 

Du har ikke mulighed for at sætte hende på en anden fold, hvor hun kan være ude længere tid? En fold uden så meget græs, hvor du så giver hende adgang til hø og/eller frøgræs i stedet? Jeg tror, det vil være den bedste løsning for hende at komme ud og bevæge sig.. 19 timer i en boks (hvis min antagelse er korrekt) er godt nok rigtig længe

 

Jeg er bestemt ikke tilhænger af mundkurve, men hvis jeg skulle vælge mellem mundkurv + masser af foldtid eller ingen mundkurv + kun 5 timer foldtid, så tror jeg også, jeg ville overveje mundkurven

 

Med hensyn til tarmarslappende ved jeg ikke, om det kan fås i håndkøb, men jeg ville heller ikke turde bruge det, uden at snakke med dyrlægen om det først Næste gang hun får ondt i maven og tilses af en dyrlæge, så spørg evt. dyrlægen, hvad du kan gøre for at undgå, at problemet opstår igen og igen. Dyrlægen må også vide, om du kan få et eller andet, der kan hjælpe på problemet.

 

Håber du finder en løsning


Venlig hilsen


Rosen

2
0
Svar på denne tråd
 
 kan ikke ændre det store
Forfatter: 
Dato:  02-10-2014 10:14

jeg kan desværre ikke ændre det store i hendes hverdag. jeg var nød til at gå på kompromis med nogle ting fordi dette sted var det mest trygge sted i området hvor jeg bor.

så de 5 timer på fold er desværre hvad hun kan få - men til gengæld er boxen meget stor og jeg kommer til at kunne motionere hende stort set hver dag i 1 time. der er også mulighed for skridtmaskine de dage jeg ikke kan komme.

 

roepiller er udblødte og foderet ser fint ud. Hun har wrap i sin box men ikke på folden (vistnok heller ikke vinter). og wrap mængden lader til at være ok da jeg sjældent oplever hun ikke har noget. hun spiser så også ret langsomt.

 

naturligtvis er hun ret vild med græsset efter disse år - men hun er ikke "græs tosset " som forventet. men hun udvælger ret nøje de friske små skud frem for de grove gamle græs. det tager tid at finde men jeg tror de er lidt for kraftige for hende. hun er ikke en "græsslåmaskine" der ikke løfter hovedet. men jeg tænker hun bare nemt får gæring .

 

en har nævnt åndkøbsmiddel colosan - som jeg synes lyder som det rigtige for hende. nogen anden erfaring ?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg tænker..
Forfatter: 
Dato:  02-10-2014 11:12

bændelorm eller mavesår..

 

Begge dele kan give symptommer på kolik..

 

Det kan også være at hesten ikke tåle wrap, disse heste findes altså og kan få symptommer på kolik..

 

Selvmedicenering er ikke ok.! Find udad hvad problemet er og løs det..

 


 

Hø i minibig sælges, befinder sig i

7330 Brande

Skriv PB for mere information

1
0
Svar på denne tråd
 
 Bændelorm
Forfatter: 
Dato:  02-10-2014 11:40

Nu Annemette lige nævner det, så har min hest for en del år siden haft bændelorm. Det gav ganske rigtigt tilbagevendende koliksymptomer, så det ville være en rigtig god idé, at få tjekket for bændelorm. Plus sand i tarmene i samme gødningsprøve, da hun måske også spiser en den sand og jord, hvis hun går efter de små spirer.

 

Det er let klaret med en ormekur (bændelormene i hvert fald), hvis det skulle være tilfældet Husk at du skal bede om at få tjekket for bændelorm (og sand), for ellers bliver der ikke altid tjekket for det.

 

Super at hun altid har adgang til stråfoder i boksen Det er det bedste, du kan gøre, når mere foldtid ikke kan lade sig gøre.

 

Jeg holder stadig på, at du skal have dyrlægen med ind over, inden du evt. får noget til selvmedicinering - I samråd med dyrlægen. Der er jo næsten med sikkerhed et problem, som kan findes og løses, og det synes jeg bestemt, du skal gøre alt hvad du kan for, i stedet for at symptombehandle

 

Hold os lige opdateret, hvis du vælger at få tjekket for bændelorm. Det er lidt spændende at følge med i


Venlig hilsen


Rosen

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prøv evt. med hø i stedet for wrap
Forfatter: 
Dato:  02-10-2014 11:43

Da min hoppe i en periode var opstaldet under lignende forhold som din udviklede hun også den slags symptomer du beskriver. Herudover begyndte hun at vaske sit wrap.

Jeg løste det problem med at købe frøgræshalm ind til hende som hun kunne tygge i i løbet af dagen, og det mindskede symptomerne væsentligt.

 

Men derudover, så hævede hendes ben også, og jeg flyttede hende til sidst, i erkendelse af at det på ingen måde er optimalt for en hest med så mange timer på stald.

 

Jeg har nu mine ponyer hjemme, og de går i løsdrift, og her kan jeg se at de er i næsten konstant bevægelse. Ikke at de drøner rundt, men de er yderst sjældendt på det samme sted i ret lang tid af gangen. Hvil tager max. et kvarter, så er de på vandring igen. Det er en fornøjelse at se på, og ponyerne stortrives.

1
0
Svar på denne tråd
 
 takker....
Forfatter: 
Dato:  02-10-2014 12:39

ormekur - joh hun kunne godt få igen. hun fik i juli md. ikke fordi hun havde orm ( hun har været uden orm i 5 år ifølge 2 årlige prøver ) , men fordi de nye opstaldningssted krævede det.

 

jeg tror de alle skal testes igen snart - det er jo hele stalden der skal testes samtidigt.

Hun ligner nu bestemt ikke en bændelormshest. Hun har flot pels og flot huld og har energi og glade øjne. og der er ingen riler på hovene eller andre ting der kan indikere noget problem. Men jeg vil spørge stalden hvornår de tester da det jo ikke giver mening at kun min bliver behandlet hvis det skulle ske det var det.

 

jeg taler ikke om selvmedicinering men simpelthen noget i håndkøb der kan hjælpe. det er vel ikke anderledes end alle de tilskud folk giver deres heste ??

 

wrap ved jeg hun kan tåle - det har hun altid fået og hun kan endda tåle vådt og mørkt ko-wrap uden problemer. det er kun græs der gør hende dårlig. I de 6 år uden græs var der ingen problemer ( kun en enklet gang hvor de så rent faktisk havde fået græs på et lille stykke fold - der var det igen - små nye spirer , regnvejr osv ).

 

burde sand og jord ikke blive "vasket ud " pga den store mængde roepiller og wrap ? jeg har som sagt prøvet med loppefrø engang men fik hende ikke til at røre det - uanset om det blev givet tørt eller i mash.

 

som sagt tager dyrlægerne det ikke rigtigt seriøst når jeg omtaler det. Sålænge det ikke er kolik er det ikke "nok" at hun bare går fra foderet. de siger stråfoder + roepiller - og det får hun jo allerede.

 

det er ikke ofte det sker - denne "ondt i maven". måske 3 -4 gange pr år. men det er nok til at jeg bliver nervøs for om hun en dag får rigtig kolik - hvis jeg ikke opdager det i tide. og jeg ved det har sammenhæng med græsset fordi der intet er om vinteren og højsommer ( medmindre der har været meget regn - men denne tørre sommer har ikke givet problemer før nu).

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 test for sand
Forfatter: 
Dato:  02-10-2014 12:48

Hvis man selv får mistanke om, det kunne være et problem, kan man tage nogle hestepærer fra hesten og opløse disse i en spand vand. Efter et stykke tid vil sand/jordpartiklerne synke til bunds og når man hælder den overskydende væske fra, vil man umiddelbart finde sand/jordpartikler i bunden af spanden. På denne måde kan man selv konstatere, at hesten har sand/jord i tarmen.

2
0
Svar på denne tråd
 
 ah ja... sandprøve
Forfatter: 
Dato:  03-10-2014 11:28

ah ja det er rigtigt. det har jeg da også gjort et par gange for at tjekke om det var det - men det var det så aldrig.

men jeg kan godt gøre det igen bare for en sikkerheds skyld - det er jo ret nemt.

 

men giver sand da gæring og opspilet mave ?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Glucoguard
Forfatter: 
Dato:  03-10-2014 11:46
0
0
Svar på denne tråd
 
 tjhoooeehh
Forfatter: 
Dato:  03-10-2014 13:39

hmmm - det med vitaminer og mineraler er jeg ikke så skarp til.

kan de ikke få for meget ?

 

sagen er nemlig den at hun automatisk får et vitamin og mineraltilskud i sit foder nu (pga fuldpas) - og jeg har fået at vide det er speciallavet af opstaldningsstedet , testet osv.

 

jeg er ikke så meget inde i hvad der sker hvis de for for meget af et eller andet - det har jeg altid overladt til folk der ved bedre end jeg. jeg går op i om min hest virker glad, frisk, energisk og med pæn pels og pænt huld og gode hove ( hun står pt skladet i 2 md og har mistet lidt muskler og taget lidt på. men er ellers i topform ).


.

 

www.lusitanopassion.dk

 

Se min hjemmeside med Lusitano heste, fotos og malerier.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Urter?
Forfatter: 
Dato:  03-10-2014 13:57

Tjahh, så er det jo lidt svært.

 

Jeg kom lige i tanke om at jeg har hørt flere tale pænt om (dvs har ikke selv prøvet) askhim.dk/shop/frontpage.html

 

Måske du kunne skrive til hende og forhøre dig om der er nogle urter du med fordel kunne supplere foderet med?

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  03-10-2014 19:58

der findes faktisk noget som får tarmene til at arbejde, måske det kan bruges.Actilax som fåes på apotektet

 

der er også

shop.hippolyt.dk/shop/linustar- 757p.html

 

du kunne også prøve at kontakte Lise Bang hansen

www.alternativdyrlaege.dk/ kontakt.html

 

hun er super sød, er uddannet dyrlæge men arbejder i dag kun med homopatisk medicin. hun er virkelig dygtig, og arbejder virkelig sammen med en



0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider