Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Avl

 OL og VM medaljevinder klonet
Forfatter: 
Dato:  01-07-2013 21:59
Indsat fra nyheden OL og VM medaljevinder klonet:

Ulla salzbergers fantastiske dressur hest Rusty, der er mange gange olympisk og WM medajlevinder, er blevet klonet. Det er afsløret, at der eksisterer 2 klonede hingståringer efter den verdensberømte dressurvallak.


Kloning specialisten Cryozootech, som allerede har klonet flere springheste, heriblandt den danskejede Quidam de Revel, har offentliggjort, at de nu også har klonet en af vor tids bedste dressurheste. Det drejer sig om Ulla Salzbergers imponerende dressurvallakv Rusty som er kendt for utallige sejre og mange medaljer fra både OL og VM.

 

Rusty, en lettisk varmblods vallak efter Rebus efter Akra, vandt to OL medaljer for hold, foruden individuelt sølv og bronze. Herudover vandt han dobbelt guld for hold og individuelt bronze ved VM og blev tredobbelt europæisk mester.


De to 1 års hingsteplage, der er kloser af Rusty, befinder sig i henholdsvis Frankrig og USA. De er begge eget af Cryozootech.

 

Det oplyses efter afsløringen, at Cryozootech's planer med plagene er, at de vil blive udbudt som partnerskab for top avlere eller dressur ryttere, alternativt vil de blive solgt. Efter at FEI lettede på konkurrencerestriktionerne sidste sommer, hvorfor der er åbnet op for at kloner kan deltage i konkurrencer.


Begge plage er røde med en hvid sok, dog på forskellige bagben. Selvom kloner ofte ligner hinanden, kan man nemlig ikke styre aftegnene ved kloning.

0
0
Svar på denne tråd
 
 spooooooky
Forfatter: 
Dato:  04-07-2013 17:48

er det iorden?

 

Jeg ved ikke rigtig

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg synes
Forfatter: 
Dato:  04-07-2013 23:58

Jeg synes det er okay at bruge dem til avl, men konkurrencer? Ah ah niks


 

0
0
Svar på denne tråd
 
 kloning
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 00:01

Jeg synes at det bliver rigtigt spændende at følge de her kloner - om de viser sig at være lige så gode, som den hest de er klonet af. Jeg tror, at betingelserne for at hestene bliver gode, er mere til stede end betingelserne var for de heste, som de er en klon af, i og med at der er givet en hel del penge ud på dem, og man som ejer har en endnu større forventning om, at denne hest vil blive god.

Men i avlen ville jeg nok aldrig selv bruge en hingst, som er en klon.

Jeg tror ikke på, at det forbedrer avlen, at blive i det, der var godt engang (selvom det i nu'et stadig er godt).


Holstener Forbundet er heller ikke interesseret i kloning, det kunne man se da Carthago Z døde for nyelig. Her ville de ikke gemme celler til en mulig kloning af Carthago til senere brug, hvilket Zangersheide var stærkt imod.

Selvom jeg selv er imod kloning, og ikke synes at de skal bruges i hverken avl eller sport (det er simpelthen alt for unaturligt og unuanceret i mit perspektiv), synes jeg alligevel at det er ærgeligt at man ikke gemmer celler fra sådan en hingst, til et evt. senere brug. Ingen siger jo, at det skal være nu, de vælger at klone den.
Omvendt har man sikret sig, at den hingst aldrig nogensinde bliver klonet. Og det er jo det ønske, man må gå ud fra Holstenerforbundet har.

Men så kort, som vi er i udviklingen af kloning lige nu, så er det kun fremtiden der kan og vil vise om kloning er en god ting eller ej. Personligt tror jeg ikke på det, men det bliver spændende at følge. Der skal sikkert nok komme nogle gode klonede heste på banerne - men hvor mange af de klonede heste, når at gå til på vejen? Vil succesraten blive større eller mindre end for almindelige avlede rideheste? Det bliver noget af det, der bliver spændende at følge.

Dog synes jeg, at det er skræmmende med kloning, at hesten ikke har de samme aftegn på de samme ben mv. Jeg har bare svært ved at se, hvordan hesten kan være en tro kopi af en tidligere hest, når hesten ikke også udseendesmæssigt har sit oprindelige udseende. Der må et eller andet sted være en forskel i DNAet, når det ikke bliver en tro kopi. Men selvfølgelig kan det også bare være mig, der ikke ved nok om det emne og DNAets opbygning. Men min logiske sans siger mig bare, at hvis noget er en tro kopi - så er det en tro kopi, uden ændring af aftegn.

1
0
Svar på denne tråd
 
 En gang medie gejl
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 00:22

efter min mening - hvor er Quidam klonen endt ?

 

I en tid hvor almindelige seriøse avlere har det svært, synes jeg nyheden er uinteressant; ligesom når jeg kan læse i Ridehesten at hoppe xxx er blevet ægskyllet og venter to embryo føl, så skal vi alle være glade

 

Til at åbne og sk*de i.

 

Mvh Janni

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 07:17

Den perfekte klon kan være ren utopi.

 

 

Læs link > videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/ den-perfekte-klon-kan-vaere-ren- utopi

 

 

MVH Poul

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 07:45

To Clone or Not to Clone.

 

Læs link > tamaralatorre.com/training/to-clone- or-not-to-clone-published-in-plaid- horse-2013/

 

Læs link oversat til "Dansk" > To Clone or Not to Clone

 

 

MVH Poul

0
0
Svar på denne tråd
 
 Quidam De Revel Z CL
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 08:07


Billede




Billede



Billederne er lånt af Studforlife.com

 

Staal de Muze havde ham vist stående i 2012 bedæknings-sæson'en under navnet Quidam De Revel II Z (CL) samt kunne ligeledes fåes igennem Zangersheide.

 

Hvad den ellers har lavet eller laver i dag ved jeg ikke..

 


Mvh.

Louise Nielsen.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 glemte lige
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 08:25

at han under navnet Paris Texas Z er avlsgodkendt i AES.


Mvh.

Louise Nielsen.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forskelligt udseende
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 13:11

Jeg kan huske at jeg for en del år siden så en tv-udsendelse, hvor de havde delt et embryo fra en ko i 8 dele. Ud kom 8 kalve der eksteriørmæssigt var fuldstændigt ens, men de var af en broget race og pletterne sad fuldstændigt forskelligt på dem alle, ikke 2 lignede hinanden.

 

Jeg tror det er det samme der gør sig gældende med aftegn hos kloner fra heste.

 

Jeg kan ikke se formålet med at klone top-avlshingste eller -avlshopper, de har gjort deres "pligt" og givet deres gener videre. Jeg kan se formålet, hvis en tophoppe dør ung uden at have efterladt afkom eller hvis en vallak viser sig at være et topridedyr, så man fortryder at den blev kastreret tidligt.


Mvh. Charlotte

 

Avl er som en bustur,
ingen ved hvem der står af ved næste stoppested.

 

Dressurtalenter Sælges:

 

Let brugt Wintec Pro Jumping sælges

5
0
Svar på denne tråd
 
 Konkurrense = penge
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 13:41

Sikke spændende emne, dog syntes jeg det er spild af tid og penge.

 

De top-ekvipager vi ser og nogle gange beundre respektfuldt, er bare mere end kød og blod. Det er kemi og talent på et højere plan.

 

Nuvel de har klonet Rusty, skulle de så ikke også tage og klone Ulla?

 

Jeg husker også mageløse Milton og historien omkring ham. Han havde virkeligt MANGE ryttere inden han havnede hos John. Mange som ikke havde talent og kemi til at opnå den fortryllelse vi hesteinteresserede tilskuere blev grebet af! For dem der ikke husker eller kender dem så er her et skønt billede:

www.corbisimages.com/stock-photo/ rights-managed/KH002105/john- whitaker-and-milton

 

At anvende disse klon i sport kan derfor gå begge veje, som jeg ser det. At anvende dem i avl er vel egentligt et tilbageskridt. Avlen er nået længere mens et klon vel må siges at "stå stille" på den genetiske udvikling. Ret mig hvis jeg tager fejl.

 

Der hvor jeg ser lidt sund fornuft i at klone heste, vil være at man klonede Totilas. Klonet skulle Matthias have og så kunne de retunere Totilas til Edward Gal!


~ Anette

 

Intet er umuligt, for den der bærer viljen i hjertet!

 

INGEN er rig nok til at miste en ven!

 

Man kan læse sig til meget, bare ikke erfaring.

4
0
Svar på denne tråd
 
 Bummelum
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 19:31

Interessant debat :-)

 

Jeg må indrømme, jeg er enig med Charlotte i denne her.

 

M.h.t. embryo synes jeg det er noget andet, det er jo ikke en klon, men en god mulighed for at avle på en hoppe, som stadig kan holdes aktiv i sporten.

 

For mig to forskellige ting.


 

Jannie

 

GRAFIKER

www.nokke.dk

 

HESTENE - NYT WEBSITE:
www.sydvillegaard.dk

 

Øgårdens Sammie RDH

Wendy Klint ERDH

Sydvillegaards Fiona

Sydvillegaards Zander

 

NYT kandarbid 14,5 cm. sælges

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 aj jeg synes ikke
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 19:37

det er iorden.

 

Der er en grund til naturen kun laver en af os hver. Når man kan kopiere, er individet ikke længere unikt, og vi vil ikke få de samme wow oplevelser, for det har vi jo set før....

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  05-07-2013 21:46

Her kan man se 5 kloner efter Smart Little Lena

 

Se link > www.nature.com/nbt/journal/v24/n6/ fig_tab/nbt0606-605_F1.html

 

 

MVH Poul

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  21-07-2013 12:46

enæggede tvillinger ser jo heller ikke 100% ens ud, de fleste kan man i hvertfald kende forskel på, hvis man kender dem, og de er jo "naturlige kloner".

Jeg synes modsat missgreen, at det er forkert at bruge kloner i avl, men okay i konkurrence.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er enig med Charlotte
Forfatter: 
Dato:  22-07-2013 08:51

Jeg synes det er enormt svært at forholde sig til, men lige præcis som charlotte skriver, som hvis en top Hoppe eller for den sags skyld hingst dør ung, ville det være smart at gemme celle og klone..

 

Og her har jeg 2 jeg tænker på... Blue Hors Matiné, - synes det er så ærgerligt hun ikke nåede at komme i avlen, og så Era Dancing Hit som desværre døde så ung... Men synes det er enormt svært!!!!

 

Lige de 2 ville jeg synes det var en god idé med, resten synes jeg er hmmmm... Svært at forholde sig til...



Hilsen Maria


Nu med Enghavens Fiona <3


" Det er så svært at sige farvel,

så svært at gå sin vej

Men alle mine tanker vil altid følge dig"


Til min elskede sjæleven Day-Light

R.I.P

&

Min sorte skønhed Ridder

0
1
Svar på denne tråd
 
 klon Ulla
Forfatter: 
Dato:  22-07-2013 14:10
Ha ha ha jeg stemmer for vi også kloner Ulla:-D:-D Nej spøg til side, synes ikke om det, det er at lege for meget vorherre:-(

Folealarm udlejes.

Trailer udlejes på Fyn.

1
0
Svar på denne tråd
 
 Milton...
Forfatter: 
Dato:  25-07-2013 22:12

Shagya, hvis MANGE betyder 2, så har du helt ret ;) Men Miltons historie er nu ret lige ud af landevejen og uden nogen mishandlinger og forkerte ryttere www.horseandhound.co.uk/archives/ milton-great-horses-in-history/

 

Som jeg husker det, er aftegnenes præsise placering bygget på tilfældigheder og kan derfor ikke kopieres.

 

Jeg håber kloner i konkurrencer vil vise, at det er kemien mellem hest og rytter der giver de gode resultater og ikke udelukkende evner. Time will tell.


 

 

Går det, så går det og går det ikke, så går det nok.

2
0
Svar på denne tråd
 
 Alt afhænger af øjne som ser...
Forfatter: 
Dato:  26-07-2013 08:59

MetteBo/ Jeg kender godt historien om Milton og den historie jeg refere til er den jeg fik fortalt da jeg mødte Milton, himself (og hans rytter), og der var flere end 2 der fik "mulighed" for at få hesten i ridning. Hvor har jeg påstået at hesten var mishandlet? Han havde et specielt sind og det har jeg også fra John Whtiaker himself. .

 

Jeg vil til enhvertid mene, at kemi spiller ind for at opnå fortryllelse / magic. Bevares mange kan få det til at se pænt og hæderligt ud...


~ Anette

 

Intet er umuligt, for den der bærer viljen i hjertet!

 

INGEN er rig nok til at miste en ven!

 

 

 

Islænder 5 år, udlånes på ubestemt tid.

Welsh Cob, 155 cm +, sælges eller byttes.

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider