Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Lang og dyb minus forpart?
Forfatter: 
Dato:  03-02-2017 20:47

Hej derude

 

Det er en større videnskab at ride min hest, og jeg balancerer hver dag på en knivsæg imellem at klappe den på halsen hele banen rundt, samtidig med at jeg også forlanger et passende stykke arbejde af den. Konkurrence-hest bliver den aldrig, og vores mål er bare at have en god tur hver dag og uddanne os længst muligt. Det kan vel ikke komme bag på nogen, at det er en hoppe...??!

 

Min hest er meget følsom på tøjlen, og jeg kan ikke have særlig meget kontakt på tøjlen før hun begynder at demonstrere. Så alt foregår meget følsomt og forsigtigt.

 

Jeg vil helst gerne ride hende i en lang, dyb holdning, men stadig med et løft og en runding i halsen, så hun ikke pløjer rundt på næsen. Sådan går hun bedst afslappet, og det trives hun rigtig godt med.

Problemet er, at hun har en ret lav halssætning, og at hun er bygget lidt ned af bakke, så hun kommer nemt til at pløje afsted på forparten, og det hele kommer til at føles meget ned af bakke. Hun slapper rigtig godt af i en lav holdning, og det er jo det vigtigste. Men jeg kunne godt tænke mig, at hun ikke gik så meget på forparten.

 

Er der nogen måde at løse dette på, andet end at forsøge at samle hesten, så den kommer til at løfte sig mere fortil? I så fald, så kan jeg jo ikke ride den lang og dyb, så for mig er det pt et uløseligt dilemma... Håber at I kan følge problematikken :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overgange
Forfatter: 
Dato:  04-02-2017 17:50

jeg har en hoppe der også er bygget lidt ned af bakke.

 

Hun går fint lang og dyb men har det svært ved at sætte sig og bære sig når hun bliver rejst fortil.

 

Det eneste der har hjulpet os er masser af overgange fra skridt til galop da hun så helt naturligt bliver tvunget til at vippe vægten bagover på indvendige bagben.

Bæringen er blevet bedre efterhånden som hun er blevet stærkere.

 

Håber det kan bruges.

 

Rigtig god træning.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  05-02-2017 00:14

Hmmm... Jeg tror umiddelbart, du er nødt til at slippe det der med, at du ikke vil samle. For for hun får styrken til at bære sig, der er man nødt til at samle lidt ind - og i starten er det jo rigtig hårdt, men så vil du efter noget til nok nå den middelvej, du gerne vil have.

 

Ønsker du en hest, der går semisamlet - eller i hvert fald ikke gå på forparten - så må du jo igang med de øvelser, man bruger til at samle hesten med. Så du kan få hende vippet :)

 

Jeg ville lave nogle overgange, som der også foreslås i ovenstående. Og så ville jeg få gang i noget bøjning :) Det er min erfaring, at der er mange, der så gerne vil ride deres heste lange og dybe, og så glemmer de, at langsider er SINDSSYGT svære, - hvis du spørger mig :) Rider man tilpas mange langsider på en hest, der ikke er redet ret meget, så går de på snotten Medmindre, man er god til at få dem sat hele vejen rundt, - hvilket nok er svært med en hest, der er placeret lavt. Her er halve parader selvfølgelig ens bedste ven :)

 

Jeg ville lave nogle 20 m. volter, hvor jeg fik stillet godt ind og bøjet om indvendig ben. Så skal den træde mere ind under sig, og du får både lavet gymnastik, styrketræning og bæring :) Evt. en lille smule travers og versade rundt på 20 m volten, vil også give mere bagben. Og så overgange, både fra skridt-trav-gallop, men også fra arbejdstrav-samlet trav-øgning-samlet trav osv.

 

Så får du bygget noget styrke, og du får selv en føling med, hvor den skal hen for at være samlet. Det er sikkert svært i starten, og føles måske heller ikke kanon godt, men det skal nok komme Man er bare nødt til at "skubbe lidt til dem" og gøre det lidt svært, før de rykker sig og skaber muskler, ny bæring osv. Så skal den nok selv komme mere op i halsen, når du får bygget muller

 

Og bare for at give lidt inspiration til de dér musser, der ikke har så meget krop og gang, så var min gamle hest, (der var knuselsket til det sidste), en oldebolle blandet med DV. Han havde en seneskade i et bagben, der gjorde, at lænden havde tendenser til låsninger, og at hans krop bare var rigtig svær. Efter at vi stoppede med at kompensere for ham, og jeg i stedet lod ham ligne en grim agerhøne i luntetrav m. bøjning, jamen så skete der jo noget! Han fik styrken til at gå selv. Og ja. Hårdt arbejde giver bonus til sidst, og de kære musser kan mere, end man selv lige går og tror. Bare det sker i deres tempo og med henblik på deres forskelligheder og evt. udfordringer :)

Billede

 

Billede

 

 

Her oplevede jeg i hvert fald også, at hvis man ville bare en lille my mere ridning end ja.. klappe-ridning turen rundt, jamen så måtte jeg få bygget ham op. For han kunne simpelthen ikke selv komme rundt i starten. Ham fik jeg først en god tur på, efter jeg fik "lavet" hans krop. Han blev en meget bedre og friere hest, efterhånden som jeg fik rettet ham op og lavet rigtige muskler. Selvfølgelig var der noget andet, fordi han var handikappet med sin skade... men ville nævne det alligevel, hvis nu, du kunne bruge det til noget :)

 

Rigtig meget held og lykke. Det ridning er bare hammersvært, især hvis man egentligt ikke vil, at de skal anstrenge sig en masse og gå grand prix, men man bare gerne vil have en god tur og en sund hest En mellemting er god :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  05-02-2017 19:54

min underviser sagde engang, at det som er sværest for hesten, det er det du skal træne- dvs hvis din hest fortrækker at rende rundt med sænket hals med mulen i sandet,så skal du træne at den kommer op med halsen.

Nu er det bare sådan, at ting som er svære, vil hesten protestere over. Der er bare ikke nogen vej udenom- de første mange gange vil den selvfølgelig synes det er svært.

Første gang du løb 5 km var jo heller ikke let- men efter 3 måneders træning kan du sagtens.

Så jeg ville ikke følge mig "ond" ved at vænne hesten til at der kan læges pres på. og du må acceptere at den stritter imod.

I starten vil der måske komme meget modstand, men dag efter dag vil du se at du kan forlange mere og mere.

Du vil gerne have din hest i mange år- ja så duer det jo ikke at den pløjer rundt på forparten.Men du er ikke en ond ejer hvis du oplever at din hest siger fra- det betyder bare at du er ved at lave noget som er svært for jer begge.Derfor vær tålmodig med at træerne ikke vokser ind i himlen lige med det frøste.

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2017 12:15

Hvis du ikke vil have den til at gå på forparten skal du ikke ride lang og dyb, så enkelt er det. Så snart hesten sænker hoved og hals til under dens naturlige komfortzone, vil vægten øges på forparten og trække brystkassen med ned. Hvis du holder hoved og hals i komfortzonen (som er individuel fra hest til hest, kom evt. med et billede) og har en tøjlelængde som giver en let fleksion af de øverste nakkehvirvler, så har du et godt udgangspunkt for at få ryggen til at arbejde korrekt. Så længe ryggen ikke arbejder korrekt vil der være uro fortil (og modstand mod biddet) og så længe der er uro og modstand fortil vil ryggen ikke kunne arbejde korrekt, det er en ond cirkel som skal brydes og første skridt er at få hovedet op på plads så ryggen har de bedste forudsætninger for at lade bagbenenes afskub gå igennem.


Blog, artikler om biomekanik og korrekt træning, skadesforebyggelse og meget mere:

www.facebook.com/Biomekanisk- B%C3%A6redygtig-Ridning- 1803039203250552/

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider