Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Juniornettet

 Nyt med Napasha (billeder+video)
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 03:18

God... aften ville jeg ønske det stadig var ;-D

 

Nå, men bortset fra det. Jeg har nu haft Napasha i lidt over 8 måneder (kan slet ikke forstå, der er gået så lang tid), og de sidste par uger er det virkelig rykket med os :-)

Napasha er, som min underviser siger, verdens bedste hest - de findes ikke bedre - men han går ikke af sig selv :-D Man skal finde den knap, hvor man tænder for ham. Og det synes jeg, at jeg er blevet ret god til efterhånden.

 

Havde kameraet med i stalden både 20. og 24. oktober, så det blev til lidt film inde i ridehuset, venligst filmet af min mor. :-)

 

Først lidt billeder fra videoen. Jeg er sgu ærlig talt ret stolt af, hvordan det ser ud :-D Vores udgangspunkt var jo altså en lille 4-års babyhest, for nylig tilredet, og så mig, en rytter med kun et par år på rideskole og nogle hyggeparter uden undervisning i bagagen.

Men min "nye" underviser (har vel haft hende et par måneder nu) har udrettet mirakler og hjulpet mig med at finde viljestyrken, der skal til. Så nu går det endelig rigtig godt :-)

 

Beklager kvaliteten.

 

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede
Billede
Billede
Billede

 

Billede

Forklaring på dette billede: Ja, der er så meget ;-) Men jeg træner med fokus på tempo lige nu, og det gør vi bl.a. ved at "gasse op" rundt i hjørnerne. Og en hjælp til at drive er at tage indvendige hånd op. Jeg ved, at han slår fra - det skyldes både at han ikke kan bære sig i det tempo endnu, samt at jeg har meget svært ved at sidde på ham, når han går den trav (af og til har jeg været lige ved at hoppe ud af sadlen, hehe). Og så skulle jeg også vise, at han kan flytte stængerne lidt ;-)

 

Billede

Samme som ovenstående.

 

 

Billede

... Og for at I ikke glemmer hvordan det ser ud når vi ikke lige laver det makværk som på de to forrige billeder, får I lige et sidste af den søde basse :-D

 

Videoen kan I også se, den er lidt tydeligere end billederne ;-)

 

Video

 

Håber I kiggede med så langt :-)

 

Billede



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ridning ..
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 10:10

Hvad er grunden til at du skal sidde som en sprællemand?
Det kan umuligt have nogen positiv effekt på hesten.


.. Sagde LilleChelle ;)


Slettet fra nutiden, gemt i fortiden og bliver aldrig en del af fremtiden.
Du er ikke det værd.

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 13:54

Hold da op :-)

Nå, jamen, jeg synes jeg havde prøvet at forklare mig. Men det er ikke en hest, der går fremad, og vi prøver virkelig at træne det. Når jeg virkelig driver (som på to af billederne), mister jeg balancen lidt, men øvelse gør mester. Det hjælper rigtig godt at føre indvendige hånd op og frem, så det gør jeg, selvom det nok ser fjollet ud. Ved godt, at det ikke er sådan, det skal ende med at se ud, men man må jo gøre det så godt man kan indtil man kan det rigtigt :-)

 

... og det er ikke fordi, jeg ligger og øver travøgninger. Både hesten og jeg skal holdes til ilden når vi rider, og nogle gange giver vi den altså lige hele armen, så vi kan få noget ENERGI. Og så er jeg ligeglad med holdningen og opstilning i de 3 sekunder det tager at runde et hjørne i den fart, det er TEMPO, der er fokus på. Kun det.

 

 

 

 

 

 



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 hallöj
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 15:26

Det ser ud til at väre en herlig lille hest du har dig :)

 

Videoen er ikke mulig at se for mig, den konvertere står der.

 

Men jeg undrer mig over hvorfor du skal give gas rundt i et hjörne? -det hjälper vel ikke en hest som ikke kan bäre et större tempo, det gör det vel bare svärere for både hest og rytter...

Ved du hvorfor din underviser vil at du skal det? Jeg er nemlig lidt nysgerrig :)

 


...

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 15:42

Jo tak skal du have :-)

 

Ja, videoen ter sig lidt mærkeligt, og indlægget står også oprettet på et mærkeligt tidspunkt Ved ikke lige, hvad der er gået galt. Lidt ærgeligt, men kan jo prøve at ligge det ind igen.

 

Tempotræning - hvis du vidste, hvor meget jeg har kæmpet... Og de to undervisere, jeg har haft, har begge bare kunnet sætte sig op på min hest og ride ham super fint, men så snart jeg kom op: lulle-i-søvn-tempo. Har derfor flere gange tænkt, at vi måske bare ikke passede sammen. Men inden for den sidste tid har jeg også tænkt, at det skal være løgn! Jeg ved jo, han kan! Nu skal jeg også bare lære at få det frem i ham. Og det er det, vi gør nu.

Det med at vi rider stærkt ved hjørnerne: I galop har jeg ikke problemer med fremdriften, der kan jeg godt finde energien (og hesten synes det er enormt morsomt at galopere). Derfor prøver vi at tage nogle af de ting, vi bruger til galoppen og galopanspringet, som jo tilsyneladende virker - dvs. jeg læner mig tilbage, tager indvendige hånd op og frem og vi gør det i hjørnet. Ja, det skal ikke blive ved med at se sådan ud - som sagt ved jeg godt, det ligner noget, der er løgn pt. :-D Men det er simpelthen lige de 3 sekunders total energi, der skaber den generelle energi rundt på banen. Der må jeg lige glemme alt om, hvordan det ser ud. Og det skulle meget gerne være sådan, at jo mere vi øver os, jo mindre skal signalet for fremad blive.

Som min underviser siger må vi jo bruge det, der har en effekt for os :-) Det er ikke altid, man kan bruge standard-metoden.

 



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 tralalalala
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 21:27
Det er lidt svært at være konstruktiv kritik kvaliteten taget i betragtning :)

Men som du selv skriver har i noget at arbejde med - det var alle sammen jo ;)

Men det med hånden og 'gasse op' i hjørnerne har jeg altså aldrig hørt om før?
Hånden bør under ingen omstændigheder trækkes op - tvært i mod.
Har du prøvet at ride letridning og øge tempoet bare en smule, så hesten/dig ikke kommer til at se sådan ud - den taber fuldstændig al bæring.

Men dejlig hest med et sødt udtryk - held og lykke fremover :)

Zazs.
Tro på dit instinkt - stol på dine følelser.
0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  25-10-2011 22:05

Tak :-)

 

Det var heller ikke som sådan for at få kritik, at jeg lavede dette indlæg. Det var mere et for at vise frem at jeg synes det går godt med min hest og vi (urutineret babyhest og i-gang-med-at-lære-dressur-rytter) har mange flere gode momenter nu end før i tiden.

 

Understreger lige igen - det har altså ikke bare været et lille problem for os ridemæssigt, det med at gå frem. Det har været på kanten af, at jeg var ved at give op og droppe det hele RIGTIG MANGE GANGE.

Jeg har haft to undervisere, der har sagt det hele til mig: Læn dig tilbage, driv konsekvent, vær bestemt, kortere tøjler, rid nu FREM!

Jeg har været grædefærdig over de mange gange, det er gået helt i skuddermudder med fremdriften. Nogle gange har jeg følt, at jo mere jeg prøvede, jo mere nægtede han at gå frem.

Min nuværende underviser fandt hurtigt ud af, at min energi i galoppen er meget bedre end i traven. Der kan jeg sætte mig ned, drive med benene og råbe FREM med hele kroppen. Derfor observerede hun, hvad jeg gjorde, når jeg skulle i galop - tog hånden frem for at lægge pisken på skulderen og lænede mig tilbage. Og så bad hun mig simpelthen gøre det samme i trav. Jeg skulle få den samme energi frem, bare uden at gå helt i galop.

Det er indtil nu det eneste, der har virket, og derfor har jeg tænkt mig at fortsætte med det.

Ved godt det ligner møg og han mister bæringen fuldstændig - det har jeg skrevet mange gange :-) - men tro mig, det er en FORBEDRING at jeg overhovedet kan få ham op i det tempo (altså det tempo, der kommer efterfølgende, hvor han fanger suget og bæringen igen). Jeg kan vælge, om jeg vil blive ved med at sidde og daske til ham uden nogen effekt andet end en utilfreds og irriteret hest, og så kan jeg være trist over, hvor dårligt det gik bagefter. Eller jeg kan gøre de ting, der ligesom får kvikket ham op i det hele taget, og få en hest, der respekterer mine signaler og ikke længere synes træningen er kedelig.

Skal da også siges, at det altså ikke ser ud som på de to billeder i hvert hjørne - men jeg bliver jo nødt til at give den en ekstra tand, hvis han ikke reagerer.

 

Men skal vi ikke snart sige, det var det ;-) Synes jeg har forklaret ret meget nu og har skullet undskylde en helt masse, og det var altså ikke lige det, der var meningen, da jeg (glad og stolt) oprettede dette indlæg.

 

Selvfølgelig helt i orden at komme med konstruktive spørgsmål, hvis der er noget, jeg ikke har forklaret endnu ;-)

 

 

 



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epirus
Forfatter: 
Dato:  26-10-2011 17:35

Nu har jeg ikke set videoen, så kommenterer kun på det skrevne ;)

 

Men man må jo gøre det der virker, og hvis det traditionelle ikke virker, så må man jo prøve noget andet :) Fremdriften er altså bare det grundlæggende for overhovedet at kunne ride, så selvfølgelig skal det på plads!! :)

 

Hvad sker der hvis du giver efter på tøjlen på langsiden og i letridning, og så sparker til den?



... Sofie Støjko

- nu med stjernen Robiane Elmbo


0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  27-10-2011 23:27

Støjer - TAK :-D Du forstod, hvad jeg åbenbart ikke er super god til at forklare :-)

 

Dit råd er netop også noget, vi har arbejdet med, idet min underviser er i fuld gang med at lære mig at give efter på de rigtige tidspunkter, styre kontakten osv osv. Så er ved at lære det, og det hjælper jo altid :-) For lige med ham her skal man jo være ekstra forsigtig med at kludre rundt i det, da den mindste øgede kontakt på et dårligt timet tidspunkt sætter hans tempo helt ned (evt. til skridt).

 

 



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  28-10-2011 15:20

Nu prøver jeg lige igen med videoen!!

 

 

Video



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  28-10-2011 21:46

MEGET sød hest! Er helt vild med dens rolige øjne!

 

Men uha på videoen ligner han desværre lidt en rideskolehest, hvilket en 4-års helst ikke skal. Har læst hvad du har skrevet om dine problemer med fremaddrift, og tror simpelthen at det har noget med støtte at gøre. Du skriver også selv at dine underviser, bare kan sætte sig op, også er det ikke et problem.

Jeg går ud fra, at din underviser, er mere erfaren end dig, og derfor også støtter hesten bedre med benene, og giver efter på de rette tidspunkter. På den måde giver hun den rette støtte, som ha har brug for da han jo stadig er ung, og mangler styrke.

Det ligner også at du forskyder dit balancepunkt rigtig meget med din opstilling.

Tror ikke, det at han skal gasse op i hjørnerne, har nogen god længerevarende effekt. Det belaster benene, og gavner heller ikke hans balance, da han så bare lærer at smide ryggen, og jappe afsted.

 

 

Håber ikke at du tager min kritik som et mudderkast


Dalia

-uden Ultimo Skovmosegaard, hvil i fred lillehest.....

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nyt med Napasha (billeder+video)
Forfatter: 
Dato:  30-10-2011 17:54

Har ikke set video, så kommenterer kun udfra dine billeder.

 

Hvor er det DEJLIGT, at se en hest der går FREMME til biddet og ikke bag lod på alle dine billeder ! Fortsæt det du har gang i og du får en fantastisk gående hest

 

 




Cutters Magic Colours


You Came And Touch My Soul <3

 



R.I.P Kasino <3


R.I.P Bella <3



0
0
Svar på denne tråd
 
 hej med dig
Forfatter: 
Dato:  31-10-2011 10:36

Har du tænkt på om hesten måske er træt af du sidder og sparker til den hele tiden og den så derfor ikke gider gå frem da den måske ikke aner hvad du mener når du sparker til den hele tiden.

 

På videoen lige ovenover sidder du og banker hælene ind og ud hele tiden. Det ser træls ud og det er forkert at gøre. Så taghellere et par små spore på (Hvis du kan styre dine ben) og kun lige give et lille prik i steder for at sparke til den hele tiden.

 

Du får bare en chenkeldøv hest der ikke vil gå fremad med tiden og som ikke blvier lydhør over for små hjælpere som det jo gerne skulle være.

 

Og nej en 4 års burde ikke gå så sløvt fremad. har du overvejet om den mangler nogle vitaminer eller sådan noget ??

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  31-10-2011 18:16

Cupcakes: Han er en rigtig sød hest. Ligner en rideskolehest, hmmm, kan du uddybe det? Det med støtten med benene har du ret i, jeg driver så meget at jeg har svært ved at holde dem ind mod hans sider og træde hælene ned (hvis jeg bare sidder som jeg altid har gjort på mere fremadgående heste har jeg tro det eller lad være en opstilling som jeg altid er blevet rost for) MEN der skal jo drives. Og jeg øver mig alt hvad jeg kan i at sidde pænt samtidig.

 

Anita: HOLD DA OP hvor det varmer i denne tråd hvor jeg ellers ikke har fået meget andet end kritik. Tusind tak! Jeg var også spændt på at ligge billederne op, for jeg synes man ser rigtig mange herinde, hvor deres heste går bag lod på samtlige billeder. Så jeg var rigtig stolt over at kunne vise, at lige den svære kunst er vi ret gode til (og så er der kun en enkelt der kommenterer det, hehe) :-) Og vi arbejder på alt det andet.

 

Sasha: Pæn kommentar. Det er ikke første gang min underviser møder en hest med vores problemer i forb. m. fremaddrift, og hun har ret godt styr på, hvordan det skal løses. På grund af den fremgang vi har haft ridemæssigt siden hun er blevet min underviser, stoler jeg på hende. Med tiden skulle grundtempoet komme op og signalerne blive mindre. Der er vi bare ikke lige nu.

 

 



...from Rulammet with love


Omsider med Elmholts Napasha

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmhmhmhmmh
Forfatter: 
Dato:  06-11-2011 13:55

Tror grunden til at du ikke kan få i hest frem, er at den mangler respekt for dig. Det lyder jo som om dine trænere har kunnet sætte sig op og ride den uden de store problemer.

Tror simpelthen at din hest har vænnet sig til at den bare må lalle rundt uden de store konsekvenser.

Mit forslag: Gi den en i røven, hvis den ikke reagerer på dine schenkler. Reagerer den frem, så roser du den, og tager schenklerne af. Reagerer den ikke, må du blive sur (gi den en med pisken) Men hellere én gang konsekvent end 10 gange, hvor du kun mener det lidt. Når du har gjort det nogle gange, begynder den forhåbentlig at gå frem når du lægger schenklen til. - og bare start i skridt, hvor du kan holde balancen.

 

Held og lykke med hesten

 



Hey hey Dr. Pjuskebusk


0
0
Svar på denne tråd
 
 Vold løser ingenting.
Forfatter: 
Dato:  06-11-2011 22:59

Rulammet: Jeg vil stærkt fraråde dig at bruge 'badeandens' såkaldte råd. For vold løser INGENTING.

En hest skal ville arbejde, den skal ikke tvinges dertil. Derfor er man nød til at få hesten til at syntes det faktisk er sjovt. Og det gør du ihvertfald ikke med at slå den med en pisk.


.. Sagde LilleChelle ;)


Slettet fra nutiden, gemt i fortiden og bliver aldrig en del af fremtiden.
Du er ikke det værd.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Din hest.
Forfatter: 
Dato:  08-11-2011 23:20

Jeg er enig med LilleChelle. Vold løser ingenting!

Dog vil jeg give "badeanden" ret i at man skal være konsekvent over for sin hest, men man skal selvfølgelig ikke piske den til at arbejde.

Jeg tror det vigtigste for dig er at få en bedre balance på hesten. Ud fra billederne, ser du ud som om du nemt kommer til at ryge frem i sadlen, og dermed miste balancen.

Jeg vil forslå dig at din træner, longerer din hest mens du sidder på den (med sadel self.) og så øver i udelukkende DIN balance. For når først du finder balancen, kan du meget nemmere og med mindre signaler kommunikere med din hest.

Og forresten er det da bare et super fint billede det sidste!

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hghghghhghg
Forfatter: 
Dato:  09-11-2011 11:19

Fin hest!! :D
Men som badeanden siger tror jeg bare du skal være mere konsekvent - ikke tæske hesten - men den skal forstå den ikke MÅ lalle når den går med dig - men den skal op i det rigtige tempo ;-)
har selv haft det problem med min hest - nu har jeg det modsatte problem ;b nu løber den af og til lidt for meget! men hellere for meget fremaddrift en for lidt ;-)
Så det er vigtigt du er nede om hesten, støtter den og sørger for du hele tiden har hest foran dig - så hesten skal følge med din fremaddrift! Den må ikke gå i stå ;-) Håber da at du når langt med denne meget skønne hest :D




©©


K r i s t i n a

med Columbija


©©



0
0
Svar på denne tråd
 
 bbbbbbbbbbbbb
Forfatter: 
Dato:  09-11-2011 12:31

Nu siger badeanden jo heller ikke at hun skal slå den lille hest synder og sammen med blot at den skal ha en i måsen i stedet for 100.
Der er forskel på vold og at være konsekvens

 

Jeg er selv tilhænger af den får slaget en gang og derefter giver efter på tøjlen og rider derefter frem med sæde og ben.

Hun kan jo heller ikke side og sparke løs på dyret så bliver den jo bare pony lam og der vil man jo heller ikke ha.

 

Prøv at sæt dig på et sofa armlæn og sid som du ville på din hest, driv så med sædet på sofaen så styrker du bla. din balance og får et indtryk af hvor stort tryk man egentlig driver med.


Line - nu uden hest.


Alt udstyr sælges!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vold løser ingenting.
Forfatter: 
Dato:  09-11-2011 16:24

Man giver ihvertfald ikke hverken dyr eller mennesker respekt for én ved at slå den. Hvilket det bestemt er at piske den.

Det er ikke meningen at hesten skal tvinges frem, men at den skal gøre det af lyst. Og den lyst er man som rytter nød til at få frem i hesten.

- Man kommer ingen vejne ved at tvinge hesten med magt.

 

 


.. Sagde LilleChelle ;)


Slettet fra nutiden, gemt i fortiden og bliver aldrig en del af fremtiden.
Du er ikke det værd.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmhmhmhmhmmh
Forfatter: 
Dato:  10-11-2011 18:20

Undskyld jeg siger det, men jeg har altså aldrig oplevet at en hest gjorde hvad jeg ville have den til ved at "spørge den pænt, om den ikke nok ville overveje om den måske en dag kunne have lyst til at gøre det jeg bad den om. Men kun hvis den da havde lyst."

Og hvad er det der er så glat med at ride med pisk?

Er det fordi det gør ondt på hesten? For så kan jeg da godt oplyse dig om at jeg både har prøvet at blive sparket af en hest og at blive pisket på låret. Og det gjorde altså 100 gange mere ondt (og i meget længere tid) at blive sparket end at blive ramt af en pisk. - det jeg prøver at sige er, at hesten ikke "lider" bare fordi man giver den "en i røven", den er vant til meget hårdere behandling fra de andre heste.

 

Jeg ønsker en hest der reagerer hurtigt og fremad. Nu er det bare sådan at de fleste heste, (lidt ligesom alle andre væsener) ikke gør mere end højest nødvendigt. Og hvis jeg mere end to gange har bedt min hest om at gå frem, og den stadig ikke reagerer, så er jeg ligesom "Badeanden" villig til at bruge pisken, for at få en reaktion.

 

Jeg er enig i at ridningen skal være på hestens præmisser, så længe det munder ud i noget ønskværdigt. - og jeg mener ikke at en doven og ulydig hest er ønskværdig.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vold løser ingenting.
Forfatter: 
Dato:  10-11-2011 20:28

Jeg har bestemt ikke noget imod piske - Så længe den ikke bruges til fremaddrift, men udelukkende som støtte til at få bagparten længere ind under hesten.

 

Hesten skal drives på sædet.
- Derfor mener jeg bestemt ikke at hverken pisk eller schenkler der sparker er vejen frem for ordentlig ridning.
Og nej - jeg mener heller ikke man skal spørger hesten om den gider lave noget idag - så fatdum er jeg altså ikke. Men jeg mener at hvis hesten synes det er kedeligt at gå i ridehallen, så må man finde alternative måder at gøre dressuren sjovere på, eksempelvis ved at ride dressur i skoven. En hest skal ikke tvinges igennem træningen via vold. Du vil jo heller ikke synes det var sjovt at blive pisket hver gang du ikke havde lyst til at stå på et løbebånd etc. for 1000. gang og løbe ingen steder. Nogle synes dette er sjovt, andre synes ikke. Og dem som ikke synes finder alternative måder at træne på for at det ikke bliver en sur pligt, som alligevel ikke giver pote, fordi man ikke er engagerede i det man laver. Nøjagtigt det samme gælder for hesten.


.. Sagde LilleChelle ;)


Slettet fra nutiden, gemt i fortiden og bliver aldrig en del af fremtiden.
Du er ikke det værd.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmhmhmhmhm
Forfatter: 
Dato:  10-11-2011 20:53

Okay, jeg tror vi er enige om at vi gerne vil engagere hestens bagpart for overhovedet at gøre det muligt for den at samle sig?

 

Jeg siger ikke at jeg vil bruge pisken desideret til fremaddrift, men at jeg bruger pisken for at få en reaktion (som hos de fleste heste = fremad).

 

Jeg er da også helt enig i at træningen skal være varierende (fx. i skoven, i longen, løsspringnin osv.), men derfor søger jeg stadig en hest der giver en reaktion.

Når jeg rider, har mig og min hest en samtale. Jeg beder den om noget, og så forventer jeg at den lytter og svarer. Hvis jeg kommunikerede med en, som bare ignorerede mig, ville jeg da også blive gal på den person, og jeg ville kræve én eller anden form for reaktion. Og det er ligemeget om jeg snakkede med den person i et ridehus eller i skoven. Jeg forventer stadig en svar.

 

Jeg vil lige pointere at jeg ikke pisker min hest gennem hele min ridetur. Jeg har heldigvis en hest, som jeg har lært at reagere frem, når jeg beder om det (med sæde og schenkel), så den roser jeg en masse. Hvis den så pludselig ikke liige "har tid" til at gøre det jeg beder den om, ja, så bruger jeg pisken, og roser den for den reaktion der nu kommer. Og jeg har stadig en hest som elsker at arbejde.

 

Til Rulammet: Jeg er ked af at der er blevet "spammet" så meget på dit indlæg. Det vigtigste er jo, at du føler at der er sket noget på de 8 måneder og at DU kan se - og er glad for - udviklingen! Fortsat held og lykke med din hest :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 hhghgghhggf
Forfatter: 
Dato:  16-11-2011 12:05

Desuden - hvis du lærer hesten at hver gang den reagerer KORREKT når du bruger pisken og man så roser den, vil træningen blive MEGET nemmere - jeg red i starten MEGET med pisk - og her inden jeg måtte holde pause med ridningen var jeg nede og kun have pisken med når den blev ret trælls! eller hvis den var lidt træt - fordi den har lært hvad den skal gøre.
Det er ligesom hvis du gør noget rigtigt får du også ros for det også ved du at det er sådan du skal gøre næste gang også!




©©


K r i s t i n a

med Columbija


©©



0
0
Svar på denne tråd
 
 1256798546
Forfatter: 
Dato:  18-12-2011 14:44

Med rideskolehest mener jeg en hest der ikke gider at arbejde, er lettere schenkeldøv og bare går rundt i hallen fordi det er noget den skal.

 

Passer sadlen? Har selv haft en hest der blev ret sløv og ikke ville gå frem fordi den var vokset ud af sadlen, og derfor klemte sadlen.

Måske en kiropraktor kunne hjælpe, da han godt kan være låst et sted.

 

Du skriver selv at han smider ryggen og tager hovedet op når du klemmer til ham og sparker ham frem i et højere tempo. Måske er det fordi han slet ikke har styrke og selvbæring nok til at gå korrekt, i et højere tempo?

 

Heste er aldrig bare sådan frække... Og det med at smække den en i røven er aldrig løsningen. Især ikke hvis den er træt!!


Dalia

-uden Ultimo Skovmosegaard, hvil i fred lillehest.....

0
0
Svar på denne tråd
 
 bumbum
Forfatter: 
Dato:  19-12-2011 14:19

En hest kan jo faktisk ikke vide at vi gerne vil have den skal gå fremad? :)

 

Som regel lærer de fleste ungheste der er i træning, at de skal flytte sig for pisken, også allerede inden ridning (fx under longering). Derfor kunne det være en hjælp for både dig og hesten, at være konsekvent med den skal gå frem, og ellers give den en bag i, så den lærer at det er den vej den skal.

 

Derefter kan du begynde at overføre hjælpen til schneklerne. Man kan altså også møde unge heste der bakker af for schenklerne i stedet for at gå fremad.

 

 

Mht. tvang som andre er inde på, vil jeg ikke mene det er at give hesten en i røven, så den ved hvad vej den skal. Noget man der imod ikke kan tvinge en hest til er at bære sig rigtigt, det er noget man skal arbejde ind i dem, og det får man ikke ved at give den en bag i - men en ting af gangen. Fremdrift er trods alt det vigtigste - også uanset holdning.


Bianca L. Hvolbøll & Maestro

R.i.p. Mr. Fando 11.11.2006.


.. People alway leave

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider