Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Opslag, billeder og video

 Hvilken race skal man vælge?
Forfatter: 
Dato:  26-02-2017 15:32

Hej allesammen.

 

Vi har fået købt et nedlagt landbrug og kigger derfor efter hvilken race hest/pony vi skal vælge når vi får lavet stald og ridebane.

 

Jeg har redet i 17 år. og min mand har redet en del som ung(længe siden)

Jeg har haft forskellige racer som: welsh cob, fjordhest, new forest blanding. Og har redet flere dansk varmblod, oldenborger, palomino, frieser og mange slags pony racer.

 

Vi leder efter racer der både kan bære mig og min mand (95 kg som minimum) en der er nem, men også kan tændes til feks stævner.

Mest dressur.

Det skal også være en børn kan ride på.

 

Vis gerne billeder af jeres bud! :)

og hvorfor netop den.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  27-02-2017 11:53

Tillykke med stedet, håber det bliver super lækkert, når I får bygget stald osv. Luksus sådan at kunne have musserne hjemme :)

 

Jeg vil lige slå et slag for en race, der er ved at komme mere og mere frem. Nemlig pintoerne

 

Jeg har selv undgået dem tidligere, fordi de ikke sagde mig noget. MEN de moderne af dem. Hold da waow. Jeg er SÅ LYKKELIG for min smukke, smukke pintofyr :) De fås i mange forskellige størrelser, tykkelser og "byggelser"

 

Efter jeg købte en for 1½ år siden, er der kommet ikke mindre end 3 andre til i stalden, så folk bliver altså lidt forelskede i dem

 

Her lidt billeder af min dressurmusse. Han fylder 4 til maj, og har desværre ikke nye ridebilleder af ham. Ridebilledet er fra nov, hvor han var redet kun 1 mdr.

Billede

 

Billede

Han har siden da sat SÅ mange muskler, at man slet ikke kan kende ham mere :)

 

Han er meget ædel i udtrykket på trods af sine mange muller:

Billede

Nyvaskert fra i sommers :)

 

Og så et nyere billede, hvor han har lagt krop til :)

Billede

.. Kun redet siden nov.. det bliver spændende at se ham om et par år

 

 

Anyways, jeg synes i hvert fald, det er nogle meget charmerende og unikke heste :) Og så kan de "kombineres", som man vil. Man kan få en stor kraftig, eller en mere spinkel. Eller man kan få en som min, der egentlig er meget muskuløs, men samtidigt ædel og elegant :) Ham er jeg SÅ glad for.

 

Temperament er også bare, hvad man kan finde. Min er efter Michellino og kan være meget varm til tider, men samtidig ellers utrolig fornuftig, rolig, arbejdsom, rar og god til at lytte. Han er sjældent oppe at køre ret længe af gangen og kommer hurtigt til fornuft.

 

De fås både "kun med pletter" og så uden pas, eller som min med rødt pas. Det er jo bare, om man vil avle lidt eller ikke :)

 

 

Held og lykke med det hele. Hvor er det spændende :)

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Frederiksbotg
Forfatter: 
Dato:  04-03-2017 15:49

Jeg har personlig valgt frederiksborgen, et stykke unik danmarks kultur, en dejlig alround hest, med et fantastisk temperament. Har tidligere haft Dv, men freden er et perfekt alternativ.

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Du har en stor mand
Forfatter: 
Dato:  05-03-2017 08:04

Du har en forholdsvis stor mand hvis han vejer minimum 95 kg, ergo skal han også have en stor hest, jeg tænker Oldenborg eller en større varmblod. Pinto KAN også være store da det er forskelligt hvilke racer der er i dem, mens de fleste Frederiksborgere er 160-165.

 

Men du skal ikke forvente at børn kan få glæde af samme hest som din mand. Så I skal ud at investere i både hest og pony.

 

At Royale skriver at man kan få Pintoer "kun med pletter" og uden pas, er en sandhed med modifikationer, da passet er lovpligtigt, det har bare en anden farve.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmmmm......
Forfatter: 
Dato:  05-03-2017 09:22

Tjaaa det er godt nok et "kinderæg" du ønsker, og nok et allround-emne, hvor du må definerer mere tydeligt HVAD er vigtigst - dressur/stævnehest, mandehest, børnehest.

 

Jeg har det sådan, at race i sig selv jo ikke giver en god hest - men chancen for ved købe af en plag at få den ønskede "voksen hest", er selvfølgelig lidt større ved en raceren end etblandingsprodukt.

Men er jeres ønske "her og nu" en voksen ridehest, så er det meget mere vigtigt at se på det enkelte individ, end på racen.

 

Ved en voksen ridehest som er i gang, og som har bygget muskler, der kan man også bedre smide en fuldvoksen mand op på, end hvis samme hest er nytilredet.

Men hvad er det mand og børn vil med hesten - skal de ride på den dagligt ? Eller er det en skovtur en gang om måneden ? Hvor store er børnene ? Skal de ride stævner ? Og hvilket stævneniveau vil du selv ride efter ? Vil du avle ? Vil du med til dyreskuer ?

 

Jeg har selv en blandingshest, som er en super allroundhest, og som snildt kan klare sig pænt indenfor alle ønskede kategorier - der er formentlig oldenborg i ham set udfra hvad han mest ligner, men ingen ved hvad der reelt er i ham.

Han er endt på 165 cm, men er en bred hest med 4 stærke ben og en super balance. Og så er han temperamentsmæsdigt verdens bedste kammerat - super arbejdsvillig, super lyttende og rigtiggod til at tilpasse sig hvem der sidder på ryggen af ham.

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Hvis jeg skulle ud og købe ny hest, så ville jeg selv kigge efter oldenborg, da de ofte har noget "tyngde", et fornuftigt temperament, og gode middel gangarter, som man som amatørrytter nemt kan arbejde med.

 

mvh Charlotte

1
0
Svar på denne tråd
 
 Kvarthest
Forfatter: 
Dato:  05-03-2017 22:01

Mit bud ville være en Quarter - de er ikke så høje (som regel omkring de 150cm +/-5cm), de er hårdføre og nøjsomme, superintelligente og afsindigt nemme at træne og nemme at håndtere, normalt rolige (men der er undtagelser) og solidt bygget men alligevel let på tå, og de kan sagtens (med lidt omskoling hvis de er westernredet) gå en L-dressurklasse.

 

Her er min, som er lidt spinkelt bygget for racen, og som bare er jordens dejligste hest - jeg har aldrig haft en hest, der var så nem at ride

 

Billede

 

Billede

 


Nu med skovtursquarter

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Leder efter racer..
Forfatter: 
Dato:  06-03-2017 19:39

 

Det kommer vel an på hvad de skal bruges til. :)

 

Skal de bruges lige meget, og til samme diciplin?

 

Er i til turridning på islænder og løsdrift? eller er det distance, kørsel, hygge, dressur / spring eller avl?

 

Jeg har haft en Frieser i ca. 24 år som jeg har brugt til alt.

Billede

 

Jeg har haft arabere i mange år også og bl.a. redet en del distance og avlet.

Billede

 

Palomino (årets føl) hoppen var skovturshest og avlshoppe.

Billede

 

Islænderne købte jeg til børnene, men det er ikke en børnehest. Dog har jeg en stor svaghed for denne skønne, men stærke og hårdføre race.

Billede

 

En smuk, klog og kæk fjordhest har været her som legekammerat til et welsh partbreed føl. Wauuu for en hest. <3

Billede

 

og nu er jeg blevet hafferejer.

Billede

 

Der er frit valg på alle hylder, men brug noget tid på at finde ud af hvad i søger i en hest og ikke bare racer alene. Jeg tror at alle typer og temperamener eksistere hos alle racer.

 

 

 

Nå, ja, børn kan ride shetter eller noget der er lidt større.

Billede

 

Billede

Dartmooren er en lækker børnepony.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

 

Top lækker fjordHEST sælges.

Pb, for info.

2
0
Svar på denne tråd
 
 Hvis i skal have hest hjemme
Forfatter: 
Dato:  07-03-2017 13:05

skal i jo minimun have 2 heste optimalt 3 heste. Jeg tænker at jeres behov er forskellige men en pony til ungerne, en lettere konkurencetype til dig og en bundsolid kraftig/stærk hest til din mand.

 

Det er maget rart med 3 heste, så der kan planlægges tur sammen eller altid 2 heste på folden.

 

Jeg tænker på ingen måde økonomi ind :)



Sorry
The lifestyle you orderd
is currently out of stock.
1
0
Svar på denne tråd
 
 Golda Showers...
Forfatter: 
Dato:  07-03-2017 19:40

har sådan set skrevet det, der først faldt mig ind: I skal jo under alle omstændigheder hvad 2 - med mindre I selvfølgelig har aftaler/planer om opstaldere...

 

Temperamentet har som jeg hører det første prioritet, og det er jo altså ikke noget der kommer som "pakkeløsning" sammen racen - men blandt de racer du selv nævner, ville Oldenborg og New Forest til hhv. mand og børn være mit bud på et godt sted at starte eftersøgningen.

 

God fornøjelse med såvel hestejagt som livet på landet!

 

Dorte

 

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider