Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Opslag, billeder og video

 Udvikling i den forkerte retning
Forfatter: 
Dato:  02-11-2015 06:59
I maj måned var jeg rigtig fint tilfreds med vores udvikling. Det gik stille og roligt den rigtige vrj. MEN
Efter at have redet hsm de sidste 14 dages tid synes jeg at vi går tilbage i stedet for frem. Han virker sløv og har ingrn energi. Hsn nægter at gå frem efter parader. I det hele taget ikke den hest, jeg har kendt gennem de sidste 9 år. Jeg smider lige et link med noget video fra maj, hvor vi red lb1
http://www.heste-nettet.dk/forum/14/1134691/1134691/

Derefter kan i så få lb2 fra igår,der efter min mening var det rene mareridt.

https://m.youtube.com/watch?v=vBI60HnNpxM

Jeg har fået taget blodprøver af ham for at se om de viser en årsag til hans sløvhed. Andre forslag modtages med kyshånd

R.I.P Fighter, den smukkeste stjerne på himlen

R.I.P Oxana, du var solen i mit liv

0
0
Svar på denne tråd
 
 kkkkkkkkkkkkk
Forfatter: 
Dato:  02-11-2015 11:02

Det er svært at sige ud fra disse videoer. Hvad føler du selv?

 

Din hest er dog meget tyk i den anden video, er han på slankekur? Han er meget tydelige fedtdepoter, især halsen og bagparten - det kan også gøre en hest meget sløv/uenergisk at slæbe rundt på så mange ekstra kg.

 

På video nr 1, topper han op i nakken, men er mere energisk og flydende og dine hænder mere stabile (dog får du indimellem trukket bagud i hånden, fy fy)

 

På video nr 2 mangler han energi og fremadsøgning ud i hånden, du sidder mere uroligt med dine hænder og får ikke støttet ham nok op fortil. Han går også på to spor meget af tiden.

 

Din galop er dog bedre på video nr 2 end på video nr 1. Du får støttet ham mere, dog skyder han skuldre på begge videoer. Det ville jeg også få på plads inden start i en LB.

 

I en LB skal hesten vise smidighed, løsgjorthed, at den er begyndt at arbejde korrekt over ryggen, ud til hånden. Begynde at vise lidt afskub og bæring. :)

 

Generelt set mangler der ro, stabiltet, smidighed og energi. Han stiver sig rigtig meget. Jeg ville arbejde ham længere ned i nakken og arbejde ham mere smidig i dine volter og slangegange. Få ham stillet korrekt i dine volter så han er korrekt bøjet rundt og kan følge det bøjet spor igennem hele kroppen (også i hals)

 

Jeg kan ikke sige om du skal skifte underviser eller hvad du skal. Jeg har nu blot skrevet hvad jeg har oberserveret på dine videoer :)

 

Er han meget langpelset, så kan det hjælpe at klippe ham så han kommer af med varmen. Prøv at give ham en MircroVital kur fra Hippolyt. Den virker. Det kan være han skal have fyldt depoterne op efter sommeren. Det har de fleste heste behov for. De fleste heste bliver sløve her om efteråret med pelsskift og lyset skifter/vinteren kommer. (ligesom os selv, jeg er også mere uenergisk i perioden lige pt)

 

Ellers ville jeg få ham tjekket efter af en kiropraktor for en sikkerheds skyld så han ikke går rundt med skævheder og det er derfor han stiver sig og ikke vil gå korrekt på biddet. Hvor længe siden er det han har haft tandlæge. Tænderne kan også give problemer :) Sadlen kan også give problemer, ligger den som den plejer?

 

Du kan evt. overveje at prøve at skifte bid? Hvad rider du med nu? Jeg har god erfaring med et fullcheek bid med parrerstænger (todelt) på en hest som mangler stabiltet og smidighed. Og husk et løst næsebånd.


Emmy (Shetlandspony) søger en seriøs part. Står i Ledøje. Kig forbi annoncen på min profil :)

6
2
Svar på denne tråd
 
 Jeg kan kun se den sidste viideojeg kan
Forfatter: 
Dato:  02-11-2015 19:31

Jeg kan kun se den sidste video.. Hvor er i et flot par :) ud fra videoen ville jeg sig du skulle prøve at korte dine bøjler 2 huller korte dine tøjler op, med korter bøjler vil du få et bedre sæde roliger ben og sidde mere korrekt og få ham skubber godt frem til hånden kort dine tøjler så du har kontakt til bidet, på videoen mindster du hele tiden kontakten og det gir uro og han gå derfor ovenud,og derved blir han spændt, gi ham en stabil blid hånd/ kontakt og få støttet godt op udvendig ;) især når du rider H rundt hvor han gerne smider bagparten, ( husk indvendig ben ) jeg er nu ret sikker på at med de har småting vil han blive meget mere stabil og så kan i sagtens ride lb håber det noget du kan bruge

0
2
Svar på denne tråd
 
 manglende energi
Forfatter: 
Dato:  02-11-2015 20:05

En jeg kender der rider var også ude for at hesten manglede energi, det viste sig at være orm.


Bent


Welsh Cob avler


www.kildegaardstud.com

0
0
Svar på denne tråd
 
 Øvøvøv
Forfatter: 
Dato:  02-11-2015 21:37

dine link virker ikke hos mig


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Bumbun
Forfatter: 
Dato:  03-11-2015 09:41
Jeg prøver lige igrn.
https://m.youtube.com/watch?v=rDDX7lJR1tY

Og
https://m.youtube.com/watch?v=vBI60HnNpxM

Så burde de være der

R.I.P Fighter, den smukkeste stjerne på himlen

R.I.P Oxana, du var solen i mit liv

0
0
Svar på denne tråd
 
 dine ben
Forfatter: 
Dato:  12-11-2015 13:09

Hvorfor sidder du så uroligt med dine ben på den sidste video? Min hest ville blive fuldstændig sindssyg af det.


Sofie med Spøgelset
 
 
 
 
 
 
4
1
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  12-11-2015 19:54

Prøv en kiropraktor el. fys til ham. Min gamle hest, der havde problemer med et ben, han så kompenserede for i hele kroppen, kunne have rigtig gode dage, men så snart, han begyndte at skulle have hjælp af kiropraktor, kunne jeg mærke KÆMPE forskel! Det kom over en periode på 14 dages tid. Her blev han tung, mere urolig, trådte ikke ordentlig igennem / manglede afskub, bæring og var RIGTIG svær at ride, fordi han ikke "hang sammen". Jeg blev mere urolig i sæde, ben og hænder, for bare at drive frem og så sidde stille virkede ikke... jo mere jeg drev, jo mindre fik jeg foran mig, (hvor de fleste andre heste kommer mere frem og "samler kroppen", hvis du prikker til dem og beder om mere bagpart og evt. fremaddrift). Jeg blev selv rigtig frustreret over det, da der altid stod på mine kritikker, at "jeg bare skulle sidde stille".. for det kan man sgu ikke på en hest, der ikke virker i kroppen. Så stopper den med at gå eller lunter! Så den eneste løsning for os, da ingen andre "normale" ting virkede var den kære Dorte Ringer, (hestefys), som vi blev FULDSTÆNDIGT afhængige af.

 

Jeg havde i hvert fald nogle stævneture, inden jeg opdagede grunden til det, der faktisk minder lidt om det, jeg ser på din hest i video nr. 2. - Og jeg har været ved at blive idiot af, at alle folk var fyldt med gode ideer til, hvad jeg skulle gøre som rytter. For er det hesten, der har en fysisk defekt/noget i klemme, så kan du sidde nok så fint, det hjælper ikke et klap :) Endvidere har min opstilling været LANGT bedre på andre heste end ham, da en defekt/noget låst går lige fra hesten og op i rytteren.

 

Jeg aner ikke, om det er det, der er jeres problem, da jeg ikke kender hesten. Men ville lige dele min erfaring, da jeg selv var igennem mange år på min hest, hvor folk fandt ham utroligt langsom til at lære, muskelfattig og "træls"... Han blev en helt anden hest efter hestefys. Han var så også decideret handikappet. Efter det blev han lærenem, utrolig arbejdsom, meget velredet og mere smidig.

 

Dog synes jeg, det er rart at se, at hesten virker væsentligt mere afslappet i video nr. 2 end i nr. 1, hvor den spænder meget opad.

 

Her kan du selv se forskel på hvor meget rigtig ridning/undervisning og hestefys gjorde for min hest rent muskelmæssigt:

Billede

 

Billede

Held og lykke! Ellers vil jeg foreslå noget mere energiholdigt foder eller evt. mineraler/vitaminer, da der her i vinterperioden godt kan være brug for lidt ekstra :)

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Gaston
Forfatter: 
Dato:  06-12-2015 00:40

Hvor er det dejligt at se lidt til Gaston igen :-) Hvor er han kommet til at se voksen ud Cecilie :-)

Som de andre siger ville jeg få ham tjekket for at være sikker på det ikke er fysisk, der sidder en låsning eller andet og irriterer ham.

Når det så er sagt, så tror jeg, at hvis det var mig ville jeg gå 10 skridt tilbage i ridningen og få stabiliteten, smidigheden og løsgjortheden tilbage før jeg lagde øvelserne på. Han virker (når jeg ser ham) som om han lidt har glemt hvad dine signaler betyder og derfor ikke helt reagerer hurtigt nok på dem eller skarpt nok på dem - så det bliver til urolige ben og spændinger fra din side og han kvitterer med at spænde op og holde igen med tempoet... Generelt virker det bare til at I modarbejder hinanden lidt og ikke helt får hjulpet hinanden færdig...

Så... Hvis jeg sad på ham var jeg nok vendt lidt tilbage til ungheste-ridningen og havde lagt ham en anelse ned igen (bare lige en 5-10 cm), ladet ham gå en anelse mere frem (få lidt bedre flow i det) - ud på de store linjer og lad ham mærke at han kan trække hen over ryggen igen. Få overgangene til at virke igen før du begynder at tænke mindre vendinger og sidebevægelser og parader ind i arbejdet. Væk fra de ting som giver konflikter og tilbage til at få et flow i samarbejdet og gode oplevelser at bygge på.

Det er takten og energien, som skal være fundamentet for det videre arbejde :-)


Christine og Faith...


RG kurser

Dressur og springkurser

v. examineret træner Rune Gludsted

Se mere på:

www.facebook.com/#!/groups/ 114989071912326/

4
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider