Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 God påklædning til vinterridning?
Forfatter: 
Dato:  17-10-2016 14:14

Kære HN

 

Min hest står for første gang et sted hvor der ikke er mulighed for at ride i ridehus.

 

Derfor søger jeg råd til, hvordan man holder varmen, når man rider på udebane og ture i skoven. I de koldeste måneder, synes jeg det er svært at holde varmen inde i et ridehus, så frygter lidt vinteren i år!

 

Så hvad bruger i - lange underbukser? Ekstra varm ridejakker? Tykke ridehandsker - og hvis ja, hvor køber man sådan nogen, der er til at ride med?

 


Mvh,

F'ck the mainstream 8D .
'' Ghini you're a part timer lover and a full time friend <''3
Punk isn't dead. It's hiding.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Anbefalinger
Forfatter: 
Dato:  17-10-2016 14:29

Hej,

 

I halvkoldt vejr har jeg et par lidt for store ridebukser og så et par lange, uldne ski-underbukser på samt en ulden sweater og en god jakke plus forede handsker og varme støvler.

 

I rigtig koldt vejr rider jeg i en heldragt fra Hööks (CRW) og den holder sæson efter sæson. Rigtig lækker og varm. Ofte har jeg kun et par gamacher og en langærmet t-shirt på under dragten, hvis det ikke er pivkoldt. Der er plads til mere tøj, hvis det bliver endnu koldere.

 

Varme støvler med hæl og plads til tykke, uldne sokker samt en varm sål. Måske stigbøjler af plast (sådan nogen har jeg ikke selv, men andre anbefaler dem).

 

Hvis ridehandsker med foer ikke er varme nok, så er ridelufferne med tommel- og lillefinger fri og de øvrige samlet rigtigt dejlige. Mine er af skind (giver godt hold på tøjlerne og er vindtætte) med lunt foer og er også købt hos Hööks mener jeg.

 

Hvis der er plads under hjelmen til et tyndt tørklæde, der holder ørerne lune, er det en god ting. Det har jeg brugt meget. En hætte er nemlig for klodset, selv om den kan nå over hjelmen, og man mister synsradius.

 

Når bare udstyret er i orden, synes jeg det er dejligt at ride i koldt vejr. Kan især anbefale (hvis du har barfodshest) at ride måneskinsture i fuldmåne når der ligger sne. Det er noget af det skønneste

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

2
0
Svar på denne tråd
 
 Buger ikke kun ridetøj!
Forfatter: 
Dato:  18-10-2016 11:09

Hej

Jeg rider også ude året rundt! Og finder det svært, at komme i god kontakt med hesten når tøjet bliver for tykt! Så jeg rider med pandebånd (det kan være i de fleste hjælme), så har jeg softshell ridebukser og langestrømper. På overkroppen har jeg det der hedder tek. tøj. Det vil sige ski/cykel undertøj som er et mix af synteisk stof og uld inderst, så en bomuld/uld trøje og en windbreaker udenover.(alle lag er tynde) Almindelige vinter handsker og en vinterjakke til at skridte varm i.


Missbhaven "Mor" til Avlshingsten Imhotep "Nanny" til Exodus og Delux.

 

Dansk forhandler af www.asground.dk

ASground, All Season ridingground.

0
0
Svar på denne tråd
 
 vinter..
Forfatter: 
Dato:  18-10-2016 16:19

Jeg kan aboslut ikke ride i tykt tøj, så om vinteren rider jeg i softshell ridebukser, uldstrømper, ski/løbe undertrøje, der har en god svedtransport og en tykkere trøje over. Når jeg skridter varm har jeg en tyk jakke på, men tager den af når vi samler mere op. Skal jeg ride på banen rider jeg altid i mine læderridestøvler, er jeg på tur/hygger rundt rider jeg i mine dubarrystøvler, som også er dem jeg har på i stalden. Hesten har lændedækken på.

Jeg har givet min mor disse handsker i fødselsdagsgave, og de virker ret lækre og ikke til at fylde alt for meget, da jeg simpelthen ikke kan fordrage at ride med tykke handsker. Synes det giver en elendig kontakt til tøjlen, så overvejer selv at prøve at købe disse: www.horselab.dk/woofwear-precision- handske-p-169.html

Jeg har nogle andre fra Roeckl som jeg også synes er ret lækre at ride med om vinteren, som er tykkere end alm ridehandsker uden at fylde meget på hånden, men jeg er simpelthen så utilfreds med kvaliteten af dem.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  18-10-2016 19:11

Flyverdragt! Kæft man ligner en lille tumpe, men er du vimmer, hvor kan man bare holde varmen. Sådan en og så evt. et par tykke bukser under og en god trøje + et halstørklæde... så er man godt kørende :) Sådan en her med skind på indersiden kan sagtens gå til en ridetur:

 

Billede

Billedet er 6 år gammelt, og jeg har den altså endnu Så de holder og er prisen værd

 

De rigtig kolde dage har jeg lange underbukse/agtige på, ridebukser, t-shirt, islænder-trøje, (af uld), og så flyverdragt og et halstørklæde :)

 

Synes det værste er hænderne! :( ØV, der har jeg tit to par handsker på, hvor de yderste nogle gange har været luffer Men det var dengang, jeg havde en meget rolig hest


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 her bruger vi
Forfatter: 
Dato:  18-10-2016 23:25

Heldragt fra Maddox og så uldsokker, -bluse og lange uldunderbukser. og en god hue til når der ikke rides :)

 

vanter er straks værre isår hvis de skal holde hænderne tørre i regnvejr :( - her har jeg ikke fundet de perfekte endnu.....

så et sæt til staldarbejde og et lidt tyndere sæt til at ride med.

 

Støvlerne er bare nogle korte vinterstøvler med varmt foer


pony-mor med lyseblå T-shirt og hvid paryk

Her bor Nisha & Strejfer: www.aktivstald.dk

Himmelhesten Sorteper

www.sundehove.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 vinterridning
Forfatter: 
Dato:  21-10-2016 22:04

Jeg rider/træner også meget ude g når vejret er som nu, dvs vådt (regn) og ikke voldsomt koldt, har hesten et regndækken på der dækker fra øre til hale: www.horze.dk/rided%C3%A6kkener/ horze-caffrey-rided%C3%A6kken/ 24324.html?color=DB

 

Jeg selv i tykke ridebukser, dubarry-agtige støvler (evt med en uldsål/lam, trøje og lang rideregnfrakke: www.hooks.dk/produktsida/regnfrakke- crwr/35029/35013/ (den er jeg rigtig glad for).

De dage hvor det er koldt og blæsende, har jeg skiundertøj på inderst.

Jeg kan ellers rigtig godt lide veste også så jeg kan nøjes med en tynd jakke (som fx regnjakken) udover -så føles det ikke så klodset som en rigtig vinterjakke.

Når det er RIGTIG koldt er det skiundertøj inderst og heldragt, men synes det er svært at ride dressur i heldragten.

Højt på ønskelisten står dog softshell ridebukser med foring soom disse: www.abrideudstyr.dk/shop/montar- olga-softshell- 23057p.html?gclid=CjwKEAjw- abABRDquOTJi8qdojwSJAB...Aconf7GBmk- jiGVrv6yAXEc9RWhoCC1rw_wcB


Mirain Titan (Welsh Sec.B )Vedkiær´s Rufus (Welsh Cob)

Hedin´s Il Divo XX (Fuldblod)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  22-10-2016 13:43

Hej.


Som i andre sportsgrene, så er godt vinterridetøj i mange lag :)


Uld er det bedste materiale.


Inderst en tætsiddende, langærmet bluse. Udover det en tyk, varm trøje og yderst en god vindtæt og vandtæt ridejakke, der går langt ned om bagen.

Halsedisse er rigtig godt, den holder halsen varm og modsat et halstørklæde, er det sikkert at ride i halsdisse - det kan ikke hænge fast i noget og kvæle.

Pandebånd under ridehjelmen.

Jeg foretrækker selv at have et par almindelige ridebukser eller måske vinterløbebukser på inderst. Det kan man ordne hesten og stalden i. Når man så skal ud at ride, kan man tage vinterridebukser på. Dem med smæk er bedst, for de varmer helt op af lænden. Jeg synes dog ikke, at man sidder så godt fast på hesten i sådan nogle. Ville aldrig kunne ride dressur i dem... Jeg tager dem selv kun på, hvis jeg skal skridte lange ture...

 

Hvis man har for meget vintertøj på, risikerer man dog også at blive som en michelinmand - og så er man en ret dårlig rytter! Især hvis man rider en lidt varmere hest, der godt kan finde på at hoppe lidt og hvis man gerne vil både trave og galoppere, så synes jeg, at vintertøjet bliver problematisk. Kun på islændere og skridtture er det godt. Det er nu 9 år siden, jeg sidst faldt af - og det skyldtes et par glatte vinterridebukser og en hest, der blev meget bange og sprang til siden!

 

Jeg har stadig ikke knækket koden til, hvordan man holder fødder og hænder varme ved længere rideture.

 

Heidi

0
0
Svar på denne tråd
 
 flyverdragt
Forfatter: 
Dato:  23-10-2016 08:07

Billede

 

også flyverdragt her, og så har heg købt en indsats til ridehjelmen med klapper for ørene, dog ikke på dette foto


 


western,skovturs, distancerytter som rider på hesten over dem alle
nemlig selveste Whitey

Hilsen

Anja

0
0
Svar på denne tråd
 
 Løbehue til under hjelmen
Forfatter: 
Dato:  25-10-2016 18:10

Bare lige et lille råd, som jeg ved et tilfælde opdagede, da jeg manglede en hue og kun kunne finde mandens løbehue.

 

Øj, sådan en er smart - den er tynd og kan dermed være under hjelmen. Den er åndbar, hvilket for mig er en fordel, da jeg sveder, når der skal samles mere op end bare opvarmning. Og så er der i mandens model hul bagi til hestehalen, så håret ikke skal mases ned i nakken og ligger og kradser.

Eneste minus er, at man ligner en tosse i badehue OG flyverdragt

 

/Nat

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vinterridedragt
Forfatter: 
Dato:  26-10-2016 14:23

Hej igen,

 

Jeg elsker min heldragt - også selv om jeg ender med at se ud som om jeg er lige så bred som hesten

 

Billede

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

1
0
Svar på denne tråd
 
 skønne råd
Forfatter: 
Dato:  26-10-2016 17:11

men hvad med vandtætte ridehansker - der er til at ride med??? - hvad gør I?

 

Som nævnt tidligere har jeg styr på heldragt, uldundertøj, lammeskindssåler og - ja en tynd hue/halsrør i et :)


pony-mor med lyseblå T-shirt og hvid paryk

Her bor Nisha & Strejfer: www.aktivstald.dk

Himmelhesten Sorteper

www.sundehove.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kig lidt rundt
Forfatter: 
Dato:  27-10-2016 09:34

Hej igen,

 

Kig lidt rundt og se, hvad er udbydes. Jeg synes, at Hööks er rigtigt gode til det med vinterridning (er jo også baseret i Sverige) og jeg har diverse vinter-ride-vanter (dem der er som luffer), og nogle af dem skulle vist være vandtætte også. Men lidt klodsede er de jo...

 

MVh

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

0
0
Svar på denne tråd
 
 har aldrig haft
Forfatter: 
Dato:  27-10-2016 13:59

Ridehus. og har været storheste rytter altid.

 

om efteråret, har jeg redet meget med fløjl ridebukser (jaja rigtig 90'er stil, men man holder varmen!)

 

siden hen er jeg gået over til softshell, som jeg rider med på de våde efterårsdage og om vinteren.

 

når det er rigtig koldt, har jeg ski undertøj på i merino uld, af mærket kari traa

 

softshell ridebukser

uldstrømper i termoridestøvlerne

 

en midtlayer i form af en lidt løs skibluse

en fleece trøje

en regnjakke

og min springvest ( er blevet tabt lidt for meget, til at lade springvesten blive hjemme, når jeg rider skovtur) men den holder også på varmen.

 

og et par vinterridehandsker

 

på halsen, har jeg et halsrør. Dem kan man købe for 150 kr. i spejdersport, eventyrsport, friluftliv og hvad de ellers hedder.

bruger det der, med uld, og fleece.

 

under hjelmen, har jeg et fleecepandebånd.

 

PÅ RIDEBANEN:

 

softshell ridebukser

 

uldsokker i termo ridestøvlerne

 

midtlayer i form af en lidt løs skibluse

 

en fleece trøje / uld sweater eller tætsidende jakke.

 

fleecepandebånd under hjelmen, et halsrør og vinterridehandsker.

 

 

har også en rideflyverdragt, men den bryder jeg mig ikke om at ride med, da jeg føler mig som en michelin- mand, sat ovenpå en hest, med den på, så den bruger jeg i stalden.

 


mvh

Eriksen

Margueritten og Västgötaspidsen

 

 

¤BLLSL¤

 

med Västgötaerne

August QQ

og

NILAS SEVERIN

 

North Star 23.4-1990 - 17.11- 2010 elsket og savnet * Jaz 8.1-2012 - 5.12-2012

for altid i mit hjerte

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider