Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Hjælp til vægttab med udfordringer
Forfatter: 
Dato:  27-02-2016 16:38

igen igen en tråd om emnet, men I er helt sikkert gode til at hjælpe

 

Jeg har altid bare kunnet spise lige hvad jeg havde lyst til uden at tage på, indtil for et par år siden, hvor mit stofskifte ligeså stille indhentede mig... I december kørte jeg den sædvanlige rutine med masser af juleslik og fed mad, og jeg fik en sportsskade, så jeg skulle holde mig i ro i mindst en måned. Blev meget vemodig af denne besked, da jeg før dyrkede sport (dans, der både kræver muskler, kondi og smidighed - alt sammen måtte lægges på hylden) 3-4 gange om ugen. Åd slik i lange baner hver eneste dag og tog en del på.

 

Tænkte så at nu var det nok, og fra den ene dag til den anden cuttede jeg mit slikindtag ned til en enkelt gang om ugen (i væsentligt mere moderate mængder). Men min vægt er alligevel steget siden. Printede en masse slankeopskrifter ud, men der er intet, der rigtigt giver noget - enten er vægten status quo eller også er jeg taget lidt på siden sidste vejedag.

 

Samtidig er der et problem med blodsukkeret i min familie, kort sagt: jeg bliver aldrig sulten, da jeg altid når at blive super dårlig først - mit blodsukker er kronisk lavt, også selvom jeg lige har spist, og det kan kun holdes oppe hvis jeg indtager fed mad, hvidt brød osv. i store mængder - det må jeg naturligvis lade være med, så i stedet lever jeg på "halv styrke" hele tiden (og vågner op med voldsom kvalme og rysten hver nat pga. mit blodsukker falder så langt ned )... Men det betyder, at jeg bliver meget dårlig, hvis ikke jeg konstant spiser. Så det er et kæmpe problem ift. at tabe sig.

 

Min mad i hverdagen ser typisk sådan her ud:

 

Morgenmad: 1 grovbolle med masser af fuldkorn, kødpålæg. 1 mindre skål fedtfattig yoghurt med 2 skefulde müsli. 1 kop the.

 

Mellemmåltid: En lille håndfuld nødder og en frugtstang.

 

Frokost: 1-2 skiver rugbrød med kødpålæg.

 

Mellemmåltid: 2 stykker knækbrød med pesto.

 

Aftensmad: Salat ud fra fedtfattige opskrifter (rødkålssalat, mangosalat osv.). Et stykke kød fx kylling, kalkun, fiskefrikadeller.

 

Aftensnack: 1 lille håndfuld nødder og 1-2 frugtstange. 1 kop the.

 

 

Kan I komme med forslag til hvad man kan spise for at holde blodsukkeret oppe (lige nu er det bedst med en blanding af nødder og rosiner, men det er jo ret fedende)? Evt. nogle rettelser til min daglige madplan? Så ville jeg være super taknemmelig. Vil så gerne se lidt fremskidt, det er SÅ demotiverende at min vægt bare er stagneret, selvom jeg synes jeg selv har arbejdet hårdt for at få den ned :-(

 

Til sidst skal det lige siges at jeg gerne vil tabe mig 5-6 kg, og man kan måske kalde det forfængelighedskilo (jeg ser ikke overvægtig ud, men de få ekstra kilo er et stort problem ift. sporten, hvor der er behov for at være adræt og ikke slide sine led). Så det er ikke så nemme kilo at forbrænde.

 


PAAtvaers

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  27-02-2016 16:48

Øv, det lyder som om du har flere udfordringer end de fleste, når du skal kæmpe med blodsukkeret samtidigt :/

 

Jeg kan ikke anbefale så meget andet, end at tælle kalorier.

God, gammeldags, kedelig kalorietælling. Er du vimmer jeg blev overrasket over, hvor meget man får sneget ned uden at tænke over det i løbet af dagen.

Der er mange gratis tjenester. Jeg bruger My Fitness Pal, fordi den snakker sammen med mit FitBit armbånd. Så hvis jeg er fysisk aktiv får jeg lov at få lidt flere kalorier automatisk.

 

Ja, det vil være mit forslag. Jeg ved dog ikke så meget om blodsukkerproblemer :/

 

Men må jeg lige give lidt støtte med. Jeg synes altid de der vægttabshistorier starter med, at personen har været overvægtig siden barndommen osv.

Og det synes jeg er svært at identificere sig selv med.

Ligesom dig har jeg 80% af mit liv kunne køre ned hvad end jeg havde lyst til.

Jeg var undervægtig hele min barndom og teenageår. Når de andre piger begyndte at bekymre sig om deres vægt og ikke ville spise kage til fx fødselsdag, kiggede jeg bare underligt og kørte alt det kage ned jeg orkede, samtidigt med at sundhedsplejersken på skolen gav mig foldere med hjem om anoreksi, fordi jeg var så tynd.

 

Mit stofskifte indhentede mig da jeg blev 20 år, og det var SÅ mærkeligt, for jeg havde aldrig i mit liv skænket begrænsning af mad en eneste tanke. Jeg anede ikke hvordan 200 kalorier så ud.

Pludselig skulle jeg tænke over hvad jeg spiste? Mega underligt

 

Det er så "straffen" jeg prøver at få af igen nu, og det er svært efter et helt liv, hvor man spiste præcis hvad der passede en ;)

 

Men altså, at tælle kalorier har været en enorm øjenåbner for mig, og jeg taber mig stille og roligt.

Det er svært i starten, men det bliver hurtigt en vane. Programmerne hjælper dig også med at udregne dit basale behov, så du ved hvor meget du må spise. Held og lykke.


Mvh. Sophie (:

 

The Mad Hatter: Have I gone mad?
Alice: I'm afraid so. You're entirely bonkers.

But I'll tell you a secret.

All the best people are.

3
0
Svar på denne tråd
 
 god ide
Forfatter: 
Dato:  27-02-2016 18:09

med at tælle kalorier. Der er mange kalorier i både nødder og frugtstænger, så det ville jeg nok skære ned på og måske erstatte det med skyr, der mætter godt og har forholdsvis få kalorier. Jeg kender ikke noget til blodsukker problemer, men jeg vil foreslå dig at kontakte en diætist da de må vide en del om hvad man gør i din situation. Held og lykke med vægttabet


Med venlig hilsen


Lene



0
0
Svar på denne tråd
 
 Er du blevet
Forfatter: 
Dato:  28-02-2016 04:22

testet for sukkersyge?


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

0
0
Svar på denne tråd
 
 æg ind i maden
Forfatter: 
Dato:  28-02-2016 08:33

Til morgenmad ville jeg få et æg ind. Jeg laver selv omelet på 1 æg, 2 spsk. vand, salt, pebber, drysser med lidt Mozarella og purløg under stegning og klapper den sammen. Det ene æg og vand, føles som en ret stor ret.

Deruodover 1 skive protein-rugbrød med kødpålæg, ost.

 

I stedet for frugtstænger til mellemmåltider : skyr med bær, 5 mandler, 1 tsk. akaciehonning.

 

Eller smoothie lavet på skummetmælk, skyr, bær, 1 banan.

 

1/2 avocado under dit pålæg på rugbrød smager godt og er sundt.

 

Rodfrugter er godt, mættende og sunde. Dels som bagte i ovn. Som revet til frokost, ex. gulerod og rødbede.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 lavt blodsukker
Forfatter: 
Dato:  28-02-2016 11:03

For lavt blodsukker, hypoglykæmi, kan altså behandles, men kræver at man går til lægen med det, og det kan skyldes at man har sukkersyge istedet for reel hypoglykæmi, der er forskelle i symptomerne på de to. Men begge kræver at man kommer igang med at forløb hos lægen, og derefter videre i systemet.

Så jeg vil sige afsted til lægen og få det undersøgt og er det hypoglykæmi er det videre til endokrinologisk afdeling.

 

i forhold til din kost så er nødder og frugtstænger kaloriebomber, så dem ville jeg starte med at skifte ud og se om det kan give en forskel, og så ellers prøve at tælle kalorier via en app og se hvordan tallet ser ud.

 

Noget meget få tænker over er at vi som kvinder bør få min. 1200 kalorier pr. dag for at kroppen kan fungere, vil man blot holde vægten skal der 1500-1800 kalorier til pr dag afhængigt af ens aktivitetsniveau. Får man mindre end de 1200 kalorier på daglig basis vil kroppen holde på alle kalorier der indtages og dermed stiger vægten stille og roligt konstant, hvilket er så hårdt når man synes man burde tabe sig.

 

I forhold til blodsukker er de komplekse kulhydrater gode på den lange bane, hvor sukker blot er et nød tilskud til at få det boostet, men samtidig skal man være opmærksom på at man ikke indtager for store mængder af kulhydraterne for så kan man have for store mængder insulin i blodet i for mange timer og dette giver igen et yderst ustabilt blodsukker.

 

Som nævnt tidligere vil jeg dog sige afsted til lægen og igang med undersøgelserne og se om du kan komme videre til endokrinologisk afdeling, de har diætister som kan hjælpe endnu bedre med dette.

 

Mvh

Mie


Life is what we make it.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kostplan
Forfatter: 
Dato:  28-02-2016 17:35

Jeg har ikke forstand på det med blodsukkeret, men har selv tabt mig 10 "forfængelighedskilo" over de sidste 4 måneder og kan da fortælle, hvad jeg spiser...

 

En dag kan se sådan ud:

 

Morgenmad: Omelet af to æggehvider, 1 helt æg og to spsk. skyr oven på en skive ristet rugbrød evt. med grøntsager til. Kaffe med letmælk.

 

Frokost: En salat af 100 g. porre, 100 g. tomat, 150 g. limabønner, 1 avokado, en håndfuld frisk bsilikum, olie, eddike, salt og peber.

 

Aftensmad: Kødsovs med grøntsager i og "squash-pasta" (altså squash i strimler).

 

Jeg har skåret alt brød (undtagen den ene skive rugbrød til morgen), ris, pasta, mel og sukker væk.

 

Når jeg ser, din madplan tænker jeg, at der mangler nogle grøntsager?

 

Og så ville jeg nok, som det er foreslået længere oppe, gå til lægen for at finde en løsning på det med blodsukkeret.

 

Håber, du finder ud af det hele. Mvh.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmmmmm
Forfatter: 
Dato:  29-02-2016 00:35

Jeg fulgte en periode det det hedder LCHF og var rigtig glad for det. Overholder du det taber du lynhurtigt 2-3 kg væske og det kan jo ses på vægten og giver motivation.

Det nemt og lækkert.

Ingen/få kulhydrater og mere fedt.

 

Har du fået tjekket dit stofskifte? Jeg har lige fået konstateret for lavt stofskifte, uanset hvad jeg gør taber jeg mig ikke. Heller ikke på LCHF, men jeg er så heller ikke korrekt medicineret. Venter på indkaldelse til specialist.

 

Jeg bliver heller ikke sulten men efter mange timer uden mad rigtig dårlig ligesom dig.

 

Husk små mellemmåltider også selvom du ikke føler sulten.

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  02-03-2016 11:43

Tusind tak for alle jeres gode og meget konkrete råd :-)

 

Jeg ringede for et par år siden til lægen for at blive tjekket for sukkersyge (da jeg havde været en tur på skadestuen for at få penicillin mod blærebetændelse for 100. gang den vinter og han anbefalede mig at blive tjekket for diabetes).

Sygeplejersken tog en blodprøve fra fingeren og konstaterede, at mit blodsukker var på grænsen til lavt, men opmuntrede med at det kunne man godt opleve, hvis det var længe siden, man sidst havde spist. Måtte så fortælle hende, at jeg netop havde spist frokost en halv time før.

Det var der ikke den store reaktion på - blev bare spist af med at jeg jo var slank, og det var ikke normalt at få sukkersyge i min alder. Og ikke mindst: sukkersyge skal man kun være bekymret for, hvis blodsukkeret er for højt.

 

Må indrømme af jeg af ren bekvemmelighed, fordi jeg er vildt bange for at blive diagnosticeret med den sygdom, godtog hendes afvisning af det kunne være den.

 

Jeg er ikke så glad for at gå til lægen - længere forklaring, men har desværre en fortid med mange uafklarede sygdomme i mine teenageår, hvor lægerne blot sagde jeg var hypokonder og selv fandt på sygdommene for at skulke fra skole - først som 18-årig (efter en årelang kamp for at ende hos en speciallæge, der i modsætning til resten gerne ville godkende mig til en dyr undersøgelse) blev jeg diagnosticeret med flere kroniske genfejl i immunsystemet. Så hele den forfærdelige proces har desværre sat sine spor. Jeg har ingen tiltro til læger, og jeg vil være meget ked af at skulle igennem en længere udredning, med mindre jeg har en meget god grund til det - vil ikke derhen for at blive taget useriøst igen.

 

Ja, det lyder nok dumt, hvis I tænker, at det åbenlyst virker som sukkersyge. Men kan bare ikke selv rigtig finde noget på google, der understøtter det med at lavt blodsukker skulle have noget med sukkersyge at gøre? Og er bange for lægen netop slår ned på dette, når jeg ringer til hende. Måske I kan hjælpe med nogle kilder/oplevelser, jeg kan holde mig til, hvis jeg skal argumentere for at få en undersøgelse igennem?

 


PAAtvaers

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  02-03-2016 18:49

Kan godt forstå dit ubehag.

 

Og sukkersyge har altså ingen alder, skal det siges.

 

Kan du ved lægen slå på, at du er ret bekymret grundet du føler dig svimmel osv (kom med nogle fysiske symptomer), og at det vil give dig ro i hjerte og sind at få udelukket evt. sygdom?

Med den vinkel føler du og lægen måske ikke, at du er der for at blive bekræftet - men nærmere for at få hjertero og ikke bekymre sig om evt. underliggende sygdom.


Mvh. Sophie (:

 

The Mad Hatter: Have I gone mad?
Alice: I'm afraid so. You're entirely bonkers.

But I'll tell you a secret.

All the best people are.

0
0
Svar på denne tråd
 
 blodsukker
Forfatter: 
Dato:  02-03-2016 20:26

nu skriver du selv at der i familien er problemer med blodsukkeret så det ville jeg bestemt slå på ved lægen, og ja jeg ville altså tage afsted og blive tjekket.

 

Nu skriver du at dit blodsukker falder drastisk, er dette noget som du måler når det sker? eller blot en formodning fra dig fordi familien har haft problemer med blodsukkeret?

 

Min læge gav mig et blodsukkr apperat til hjemmebrug da jeg var undr mistanke for sukkersyge, sammen med en glukosebelastningstest, begge dele udelukkede sukkersyge, men især apperatet har været guld værd efterfølgende, da jeg også døjer med at min blodsukkr pludseligt kan falde og vha. apperatet har jeg kunne bevise at det var det som var problemet når jeg blev dårlig og endda besvimede.

 

Nu formoder jeg du ikke har samme læge, som du havde som teenager, ellers ville jeg i hvert fald skifte og så ellers afsted på besøg. Langt de fleste læger tager en alvorligt når man fortæller dem om ens problemer, især hvis det er noget som er kendt i familien.

 

mvh

Mie


Life is what we make it.

 

1
1
Svar på denne tråd
 
 lyder om min veninde
Forfatter: 
Dato:  04-03-2016 19:36

Hunhar lige fået diagnosticeret med PCOS ! og diabetis 1 !!

 

hun er slank og stadig ung, men hvis ikke hun konstant propper i hovedet bliver hun dårlig, at hun så skal kæmpe med begge dele er virkelig en udfordring for hende !

 

men synes du skulle prøve lægen igen... og prik i finger testen er altså ikke optimal......


 

 

Eddiebarnet <3

Elmholst Nutella <3

Zsa zsa <3

Zurreal Perfection <3

 

Nu mor til Frida <3 (11.11.12)

Og Mille <3 (04.06.14)

 

0
1
Svar på denne tråd
 
 tjaøhm
Forfatter: 
Dato:  09-03-2016 13:50

Endnu en gang tak for jeres svar - og de flere svar, der er kommet til.

 

Her forleden talte jeg kalorier hen over 1 dag (for at få en bedre fornemmelse af, hvor meget det løber op i på en gennemsnitlig dag). 1500 kalorier. Identificerede de største syndere - i mit tilfælde kødet til aftensmaden, som den dag var fiskefars - tjekkede op på alternativer. Desuden skiftede jeg rugbrød til frokost ud med fuldkornsknækbrød.

 

Alt dette er en lille uge siden - stadig intet vægttab... Men min kæreste havde fødselsdag i går, så jeg fik et stykke kage, og vi spiste ude om aftenen. Det er bare ærgerligt der skal så lidt til at vælte en hel uges arbejde :-(

 

Jeg har skiftet læge (skal dog siges det ikke er hos den læge, jeg skiftede fra, jeg fik den tidligere beskrevede behandling af sygeplejersken - dog har jeg været til hende med mit blodsukkerproblem og hun testede mig for en eller anden mavesygdom, som jeg ikke havde, og så skete der ikke yderligere). Så håber den nye kan hjælpe mig.

 


PAAtvaers

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dukan kuren
Forfatter: 
Dato:  09-03-2016 14:34

Jeg har - siden 4. januar tabt 11.kg - min datter startede lidt senere end jeg og synder lidt mere end jeg - har tabt 6 kg.

 

Jeg kan - grundet operation i ryggen ikke dyrke motion - så min eneste vej til vægttab var omlægning af kosten - og DET HJÆLPER . Har tidligere forsøgt mig med div. kure uden held - men denne gang virker det. MASSER af proteiner - Det vil sige Skyr - kød, æg, fisk - grøntsager - Fuldstændig holde sig fra brød, kartofler, majs m.m.

Huske at spise sig rigtig mæt til hver måltid.

Fx i dag har jeg fået

 

Morgenmad: ½ l skyr med blåbær

Frokost: en pakke røget laks -dertil brokkolisalat

Eftermiddag - en pære og et par spiseskefulde skyr m/vanilla

Aften: 2 mellemstore hakkebøf med løg -dertil en købt salat og rødbeder

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg vil så sige
Forfatter: 
Dato:  11-03-2016 20:53

at man skal ikke blive hysterisk, folk er simpelthen så bange for kulhydrater og tror lykken er uanede mængder protein.. Men det skal ikke overdrives.. Kroppen har heller ikke godt af for meget protein.. Og den har brug for kulhydrater, det skal bar være de rigtige (fra rug og fuldkorn og grøntsager) og i den rettenmængde


Hilsen Signe med prinsesserne Karolina, Josephina og Vicktoria

og guldheste bassen Safran

 

5
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider