Som "hobbylandmand" må jeg give Anette ret her.
Vi har Hereford og sidst vi fik slagtet en gammel ko (10 +) solgte vi det hele til slagter, da vi ikke selv havde plads i fryser.
Det var så godt kød, at det blev solgt videre til fine restauranter i København for en rigtig god pris. Vi fik selv over 10000 kr for hende af slagter, på trods af fratræk pgr. Af fedt.
Det bedste kød fra kvæg ( hvis behandlet rigtigt af slagter) er faktisk det man får fra gamle køer som har haft kalve og gået på friland hele livet.
En rigtig slagter går og holder øje med kroppen når den hænger og giver så besked om partering når kødet har hængt til det er perfekt.
Supermarkedskød hænger som oftest ikke længe nok.
Og så bliver jeg lige nød til at sige, at der er altså forskel på kød fra ordentligt kødkvæg og fra malkekvæg.
Har prøvet at få kød fra sortbroget tyr opfostret og slagtet som kødkvæg, men det er altså ikke det samme !