Der har været flere tråde om hurtig og god mad til småbørnsfamilier, dem kan du måske søge frem?
Ellers tænker jeg .... kartofler duer ikke til at blive kogt, frosset og tøet op. Der er løsningen, at koge kartofler til 2-3 dage så man kan varme og/eller lave brasede kartofler.
Ris kan sagtens koges, køles af og fryses. De skal løsnes før de fryses, men er lette at pakke i små portioner. Man kan gøre det samme med bønner. Linser har jeg ikke prøvet.
Frosne grøntsager findes i mange variationer i butikkerne.
Hakket kød - kan svitses og krydres og er let at pakke i små portioner. Man kan også lave en stor portion frikadeller og pakke 2-3 stk pr. pose. Her er der jo gode muligheder for at krydre forskelligt, så det ikke er det samme hver eneste dag.
Så der er en del muligheder for at lave nogle få store portioner og så 'mikse' forskellige måltider.
Som Shagya skriver, brød kan fryses i skiver og det samme kan pålæg. Der er den en god ide at lægge et stykke madpapir mellem skiverne
Ost holder sig godt i køleskabet. Enten kan det være en pakke, der allerede er skivet, ellers kan du selv skære op i skiver eller hapsere.
Nogle grøntsager kan godt holde sig i køleskabet et par dage når de er renset og delt - agurk, blomkål, broccoli, gulerødder ....
Jeg synes det er dejligt at høre, at du vil hjælpe med god mad, til en der ikke selv kan