Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Børn vs. hunde - at tage hensyn.
Forfatter: 
Dato:  28-05-2015 17:24

Hej!
På baggrund af en tråd, jeg engang læste på et andet forum omkring, hvorvidt man kunne tillade sig at blive sur over voldsom hundeleg i en hundeskov, hvis man havde et barn med og det slog sig på hundene

- samt en oplevelse, jeg havde i forgårs, kunne jeg godt tænke mig at høre jeres holdninger til følgende situation

I forgårs var jeg henne i "hundegården" sammen med min hundehvalp på 5 måneder og min kæreste. "Hundegården" (som området hedder, ifølge skilt udenfor lågen) er et mindre, indhegnet græsområde med et bænk og nogle træer, på størrelse med to villahaver slået sammen. Her er vandforsyning, så man kan fylde en vandskål, skraldespand med gratis hømhøm-poser: kort sagt er det et udpræget hundeområde. Hundegården ligger i en større park med to store legepladser og masser af grønne legearealer til børn.

Vi sidder på bænken og min hund tusser lidt rundt (vi er alene lige på dette tidspunkt, men der kommer gerne hunde ind og ud af lågen meget af tiden, hvor hundeejerne er gode til at vise hensyn, så der ikke sker uheld med hunde der løber ud osv.)
Der kommer så to personer, der har en stor pose med. De kigger sig omkring, går lidt frem og tilbage og åbner så pludselig lågen ind til hundegården, hvor de lægger den store pose oppe i et af træerne. Kort efter kommer 30 børn på ca 10 år ind i parken - det er åbenbart en skattejagt, så de leder efter posen. Min kæreste og jeg spekulerer lidt på, hvad de har tænkt sig - skal 30 børn nu gelejdes ind i hundegården, det eneste sted i virkelig mange miles omkreds (vi bor i byen), hvor vi hundeejere kan slippe dyrene løs og læne os tilbage? Den ene af de voksne begynder nu at joke til børnene omkring, at de ikke må gå ind i hundegården, for der er en farlig hund derinde. I næste øjeblik bliver lågen åbnet, og alle børnene strømmer ind. Mange af dem er selvfølgelig optaget af Molly og vil gerne nusse med hende - en gruppe på 5-7 stykker samler sig om hende, holder fast i hendes sele for at kæle med hende uden hun løber (hun er ikke interesseret i at gå væk, da hun gerne vil lege med børn, men det modsatte kunne så let have været tilfældet...).

Jeg bevarede et positivt sind, smilede til manden, der havde ansvaret for børnene og tænkte, at så blev min hund da lidt socialiseret den dag. Men jeg var godt nok lidt forbløffet samtidig. De har en kæmpe stor park - vi med hunde har en lille, indhegnet del, og lige præcis dér skulle de 30 børns leg åbenbart foregå. Og så det med bare at åbne lågen og lade den stå i flere minutter, mens børnene gik ind (samme gentog sig selvfølgelig da de skulle ud, hvor vi måtte løbe hen og tage fat i Molly før hun smuttede med og holde fast på hende indtil de var færdige). Tænk hvis min hund løb væk - der er en grund til jeg kun slipper den på indhegnede områder.
Og tænk hvis min hund ikke havde været så menneskeglad. Før i tiden havde jeg en schæferblanding, som absolut ikke ville sætte pris på opmærksomhed fra børn. Var det så mig, der ville høste forargede blikke, når de trængte sig på, og min hund begyndte at gø?

Hvordan ville I reagere i en sådan situation - ville I have sagt noget? Eller ville I måske synes, det var helt OK?

 


PAAtvaers

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  28-05-2015 17:53

Jeg synes det er totalt uansvarligt at lukke så mange børn ind i en hundeskov. Jeg har da også nogle gange min søn med, men der er jeg godt nok også meget obs på ham. Han han nemlig ikke forstået at alle hunde ikke er venner.

 

Undrer mig også over, når jeg kommer ud fra børnehaven, at der står børn og snakker med mine hunde, mens forældrene bare kigger væk. Ikke at de ikke må (har meget børnevenlige hunde), men jeg ville bare aldrig selv lade mit barn gå hen til en hund jeg ikke kendte. Heller selv om den stod ude foran en børnehave eller skole.


Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

3
0
Svar på denne tråd
 
 Mærkeligt
Forfatter: 
Dato:  28-05-2015 18:50

Som dig så synes jeg det er noget mærkeligt noget at tage en hel børnehave ind i en hundeskov. En iøvrigt godt markeret hundeskov hvor man næsten ikke kan være i tvivl om hvad man laver derinde.

Og som forældre ville jeg blive edderrasende hvis jeg fandt ud af at min datters BH havde holdt legeplads et sted hvor der går løse hunde. Det er jo ikke alle der kan lide børn- ej heller alle børn der kan lide hunde!

 

I den hundeskov jeg har brugt meget tid i, er der indhegnet, godt med buskads og stier, bænke til at sidde på og vandskåle ved hovedindgangen. Man KAN ikke være i tvivl om at det er en hundeskov og fra Skov- og Naturstyrelsen er den også klassificeret som hundeskov. Midt i denne hundeskov ligger en høj bakke. Som i rigtig stor! Og om vinteren er der så en hel masse forældre OG daginstitutioner der benytter bakken i hundeskoven som kælkebakke! De kommer endda med bus inde fra byen for at kælke med børnene! Jo, den er da ideel som kælkebakke- hvis ikke det var fordi der var løse hunde OG hundelort der ikke bliver samlet op!

 

Igen- jeg var blevet edderrasende hvis min datters BH havde benyttet sig af hundeskoven som aktivitet...

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  28-05-2015 19:51

Det synes jeg godt nok lyder uansvarligt.

Det løb mig koldt ned af ryggen, da du beskrev hvordan en masse børn strømmede hen til din hund, tog fat i selen og begyndte at klappe hende.

Det er en ekstremt truende situation for en hund, og de kan sagtens bide fra sig i sådan en situation!

Synes egentlig også det er idiotisk af pædagogen at sige, at der bag hegnet er en farlig hund!

1: børnene løber hen til den "farlige" hund og ser at den er sød og rar - de lærer ikke at "farlig hund" virkelig KAN være skide farlig og bide fra sig!

2: den måde pædagogen siger det på, får det til at lyde som om at "den farlige hund" er med i skattejagten, en del af opgaven er at turde gå ind til den farlige hund og finde skatten. Var jeg et barn ville jeg da tro, at hunden "var med" i legen, og det er dne jo ikke - det er en helt fremmed hund og ejerne er ikke klar over, at pædagogen lige har inddraget den i en skattejagt!

 

Ej, synes det er uansvarligt, simpelthen. Synes det er utroligt du kunne holde den positive mine, jeg havde sgu sagt til vedkommende at min hund ikke er børnevenlig og at det er uansvarligt at sætte en flok unger i løb hen til den!


Mvh. Sophie (:

 

The Mad Hatter: Have I gone mad?
Alice: I'm afraid so. You're entirely bonkers.

But I'll tell you a secret.

All the best people are.

5
0
Svar på denne tråd
 
 ddddddddddd
Forfatter: 
Dato:  28-05-2015 21:58

Hej :)

 

Puha hatten af for at du kunne holde et positivt sind :) Det kunne jeg ikke, jeg synes det er ubehøvle og dumdristigt at sende en flok børn ind i en hundeskov/område.

Sorry to say, men det er ikke fordi det i DK vrimler med hundevenlige steder, så kan vi da ikke få lov at have de få i fred. Jeg er ikke særlig børnevenlig og jeg tror jeg var blevet noget rød i hovedet hvis jeg havde oplevet det du har.

Jeg kommer kun af og til i hundeskoven, fordi jeg bor på en stor gård hvor han har stor frihed og ofte mødes med naboens hund og socialisere sig plus vi har ham med alle vejne og han er med på ridetur, men alligevel synes jeg at en tur i hundeskov og møde mange forskellige hunde er en god ide og når vi er der så igen sorry men hvis folk slæber deres unger med er det deres ansvar og jeg kalder ikke min hund på plads fordi der er nogle børn der skal rende rund og skabe sig. det er jo en HUNDE skov. Min hund er ikke glad for børn, ikke som i han bider eller knurre af dem, men han går helst uden om, og det værste er når folk tænker hey jeg giver da lige mit afkom en bolle i hånden inden vi går ind!! min hund tager den ikke, men har snakket med flere der inden som er bange for at deres hund vil tage maden fra barnet og måske ramme barnet i processen. det er ikke okai..

Og ja jeg er lidt ond, men der er sku nogle forældre ( og åbenbart os pædagoger) der skal tage sig sammen. Man skal lærer sin børn at have respekt for hunde på den gode måde så de ikke tror det er legetøjs bamser. !

 


Venlig Hilsen Leandra :)

5
2
Svar på denne tråd
 
 Uytreetio
Forfatter: 
Dato:  28-05-2015 22:33

Mon ikke at det er sket i total uvidenhed?

Det er jo ikke alle der har eller er vokset op med dyr.

 

jeg havde frabedt mig opmærksomheden på min hund, og havde nok også på en pæn måde oplyst pædagogen at det ikke var det klogeste træk i hans karriere ;)

 

Omvendt har jeg mere end en gang oplevet hundeejere, som troede at mit barn var lige det barn, deres hund skulle miljøtrænes på. Og DET har gjort mig eder rasende! og nej, det var ikke i en hundeskov.

 


"I used to have an open mind, but my brain kept falling out"

2
0
Svar på denne tråd
 
 Det lyder...
Forfatter: 
Dato:  29-05-2015 11:13

... ganske vanvittigt at slæbe en hel børnehave med ind på et indhegnet hundeområde - og lade dem tage kontakt til en løs hund uden at have talt med ejeren.

Var jeg dig, ville jeg nok sende historien til lederne for de forskellige institutioner i nærheden og forklare dem det uhensigtsmæssige i situationen - måske også et læserbrev til lokalavisen?


@hesten2

Der må også gerne være andre gæster i en hundeskov - og det er stadig hundeejerens ansvar at en løs hund ikke generer eller skræmmer andre.

Så er der børn der går rundt og spiser en mad, er det stadig dig der gør noget galt hvis du ikke kan få hunden væk fra dem.

naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/ aktiviteter/med-hund-i-naturen/ #{"x":671157,"y":6240022,"zoom": 2,"categories":["9"]}


£isbeth & Baloo

Kender du Trec? Læs om det på:

TRECDANMARK.DK
Se en trec forhindringsbane fra sadlen

Kom og vær med!!

4
0
Svar på denne tråd
 
 ddddddddd
Forfatter: 
Dato:  29-05-2015 15:50

Ja det er jeg udemærke klar over, og min hund ville som sagt IKKE gå hen og tage noget fra nogen selvom det er mad. MEN der er nogen som har hunde som godt kunne finde på det og det er muligt at det er ejers problem, men det er da stadig en RIGTIG god ide at tænke sig om inden mad stikker noget i lappen på børnene inde man sender dem i hundeskov.

Og jeg holder på at " andre gæster" godt må tænke over at det kun er hundeskoven folk kan lade deres hund løber. Så kan de da slæbe deres unger med andre steder hen.

og igen det kan godt være det er hundeejeres skyld hvis et barn bliver bidt fordi de går rundt med mad, men ville du risikere at dit barn bliver bidt bare fordi du har retten på din side?? jeg ville ikke..


Venlig Hilsen Leandra :)

3
1
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  29-05-2015 19:14

Nej selvfølgelig lader man ikke børn gå rundt med mad i hånden i en hundeskov. Ej heller tøjdyr og andet spændende. Der er da ingen grund til at tage nogen chancer. Det er lidt ligesom at holde på sin ret når man er blød trafikant - ikke nødvendigvis nogen smart ide.


Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

2
0
Svar på denne tråd
 
 eeeeeeeeeeee
Forfatter: 
Dato:  29-05-2015 22:02

Præcis hundeuniversitetet !


Venlig Hilsen Leandra :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 'Hundeskov'
Forfatter: 
Dato:  29-05-2015 23:08

Det virker som om, at der er nogen i denne tråd, der mener, at der skal være plads til hundes eventuelle uopdragenhed/ ustyrlighed i områder, hvor hunde må gå frit.

I trådstarters eksempel er jeg enig i, at man ikke skal lukke en horde børn ind på et indhegnet område forbeholdt hunde.

 

Men uindhegnede steder i natur og parker, hvor hundeejere har fået det privilegium, at de må slippe deres hunde løs, skal da foregå med hensyn til anden færdsel på området. Der er det hundeejernes ansvar at sørge for, at hundene ikke generer, ligesom hundelorte skal samles op.

Et eksempel er parken Søndermarken i Kbh, hvor der er et større område, hvor hunde må gå løs. Området bliver dog også brugt til udflugter af resten af kbh's befolkning. Både store som små.

Jeg havde engang min venindes 5 årige søn med derovre, og på et tidspunkt går han med en lang pind i hånden. Der kom så en stor schæfer i høj fart, og løb op i hovedet på ham og tog pinden med sig. Det var en skræmmende oplevelse for den lille dreng, -alt imens ejeren hyggesnakkede med ryggen til. Der blev jeg godt nok noget sur.

Folk kan også godt finde på at slå sig ned med tæpper og madkurv, og der ser jeg også, at de har andres hunde 'på besøg' ind imellem. Det dur altså ikke, at man ikke kan kalde sin hund til sig, hvis man slipper den løs sådan et sted.

 

Vi taler om et grønt rekreativt område inde midt i København, og jeg synes, det er utroligt dejligt at se de glade løse hunde, og jeg ønsker slet ikke at ophæve, at hundene må gå frit, men det skal da foregå under hensyntagen til øvrig færdsel.

 

3
1
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  30-05-2015 13:19

Synes overhovedet ikke man kan sammenligne en indhegnet HUNDESKOV, med et område hvor løse hunde er tilladt.

 

I en hundeskov forventer jeg at folk kommer med deres hvalpe og unghunde for at træne og her må man regne med et par mudderpoter eller to på bukserne. På en strand fx forventer jeg en meget større grad af kontrol over løse hunde.


Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

4
0
Svar på denne tråd
 
 ddddddddddd
Forfatter: 
Dato:  30-05-2015 13:23

Ja men der jeg snakker om ER en indhegnet hundeskov ikke en park eller andet.

Jeg synes også man skal have styr på sin hund i en hundeskov, men det kunne være fedt hvis vi hundeejere kunne have bare et par steder hvor vores hunde kan få lov at lege vildt med hinanden og løbe afsted i fuld fart sammen uden at vi ejere konstant skal kalde på dem så vi kan sikre os at der ikke står et barn rundt om hjørnet med en bøf i hånden altså.

Ved godt de har ret til at være der inde også, men jeg synes ( og jeg skriver JEG for det er ok hvis man er uening) at hundene har første ret i en indhegnet hundeskov, der er rigeligt plads og hensynstagen andre steder hvor folk kan "slippe" deres børn fri ;) og jeg skal i hvertfald nok holde mig derfra med min hund. :P


Venlig Hilsen Leandra :)

3
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  30-05-2015 21:05

Jeg er en af dem, der har haft en hund, der bed et barn

 

Og jeg havde endda styr på hunden......... sådan da.

 

En park for alle. Og selvfølgelig skulle os med hund tage hensyn. Både til cyklister, sportsfolk, alm gående og børn.

 

Jeg fulgtes med en bekendt. Vores 2 unghunde løb og legede, og min voksne hund, gik pænt lige i hælene på mig.

Parken er pænt stor og meget overskuelig. Vi var nede i fjerneste hjørne, da der kommer 2 pædagoger med 10-12 børnehavebørn i stik modsatte hjørne. Cirka midt imellem os og dem lå der en legeplads.

 

Børnene løber i forvejen ned til legepladsen, men 3 af dem løber videre, og over mod os. Jeg tager for en sikkerhedsskyld fat i min voksne hund, og børnene spørger om de må klappe hundene. Vi svarer Nej, og går videre. Et af børnene, en pige på 5 år, løber efter os, og SLÅR min voksne hund i nakken. Han bliver forskrækket og knurrer, og jeg vender mig mod hende og siger at de tmå hun ikke, og at hun skal gå tilbage til legepladsen. Pædagogerne er endnu ikke kommet ned til legepladsen, og så ikke noget.

 

Vi går vidre væk fra børnene, men pigen kommer igen, og slår ud efter min hund.
Han knurrer og vrider sig ud af halsbåndet, og tager fat i hendes arm og vælter hende. Jeg råber op og han komemr straks på plads. Han får halsbånd og snor på, og min bekendt holder ham, mens jeg trøster pigen og undersøger hvad der er sket.

Heldigvis er der intet sket. Der er ikke gået hul på flyverdragten og der er intet at se på armen. Puha. Var der gået hul, havde hunden rusket osv, så var han blevet aflivet asap.

 

Nu kommer de forskrækkede pædagoger til, og skælder på pigen, på børnene og på os. De får mit navn og adresse hvis der skulle være noget.

Samme aften får jeg besøg af faderen, de rkunen fortælle atd e rikek var sket noget. At pigen var forskrækket, men hun havde fået fortalt før, at man ikke hilser på fremmede hunde. Og at hun skulle snart starte i børnehaveklasse, så hun var gammel nok til at forstå en besked.

 

Børnehaven havde selvfølgelig meldt det til politiet. Det skal de jo hvis der er nogen eftervirkninger.

Hunden blev kastreret, for at vise at jeg gjorde noget og min gode vilje. Han havde dog aldrig vist dominas før eller siden.

Politiet gav mig en bøde på 800 kr. Da jeg ville betale den af (Jeg var på kontanthjælp) fik jeg besked på at bøden så skulle stadfæstes i retten. I retten fik jeg sat bøden ned til 400 kr

 

Alt der her for at skrive, at jeg giver jer andre ret. Jeg havde absolut et ansvar for at mine hunde ikke var til gene for nogen og mit ansvar hvis der skete noget.

Men også at selv om man synes man tager alle forbehold, så kan der ske noget alligevel. Og man kan heller ikke altid regne med hvordan børn opfører sig.


VH Pernille

 

I know I still believe

he'd never let me leave,

I had to run away alone

So many threats and fears,

so many wasted years

Before my life became my own

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

 

6
0
Svar på denne tråd
 
 123...
Forfatter: 
Dato:  30-05-2015 21:50

Ej, slog hun sådan for at riktig slå hunden?

 

Jeg ville bliver aldeles rasende både på pigen og så på pædagogene for ikke at holde øje med når de nu så der gik hunde forbi og til sidst på hendes far for at han ikke havde lørt sit barn man ikke må slå dyr.

 

Jeg husker en gang der var en far med en lille søn og snakke med vores kat. De hyggede med ham, han elskede mennesker. Lige pludselig træder den lille dreng på halen hans, sådan riktig hårdt. Faren sagde ikke noget, men det gjorde da lige katten. Så forsøgte manden at slå til min kat, de så heldigvis min far og fik det stoppet.

 

Men tenkt hvis det lille barn gik op til en stor hund og gjorde det samme? En kat er nu ikke så slemt, man får ikke så store sår af det. Men en stor hund kan da nemt dræbe et så lille barn. Nogle gange forstår jeg bare ikke hvad forældre tenker med.


 

Berta - Blandet hoppe 2003. Part søges www.heste-nettet.dk/markedspladsen/ hest/vis/325043/

Such-A-Cloud - Appaloosa hingst 2012.

 

Køb og salg af vintage tøj

www.facebook.com/groups/ 241057806085407/

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 123456789
Forfatter: 
Dato:  30-05-2015 22:38

Ja min erfaring er, at man ikke kan stole på hverken børn eller dyr, uanset hvor godt opdragede de så end er.


Jeg bruger Kingsmoor hundefoder fordi, det er baseret på årstidens lokale råvarer, er uden kunstigt fyld og fordi det egner sig til allergihunde

2
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxx
Forfatter: 
Dato:  02-06-2015 20:54

jeg havde forklaret manden i meget klare vendinger at det ikke var smart det han gjorde, og jeg synes det er lidt synd at ingen sagde det til ham, så han derved kunne blive klogere...


*** Misssophie


0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider