Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Priser på dyrlæge
Forfatter: 
Dato:  13-01-2015 15:07

Må en dyrlæge tage præcis det beløb for en ydelse de mener er korret ?

 

Jeg har jævnligt dyrlæge til mine dyr, som åbenbart bliver syge på stribe.

 

Noget som er vidt forskelligt er recept gebyr. Jeg bruger forskellige dyrlæge til forskellige ting og forksellige dyr.

 

Min hunde dyrlæge tager 214 kr i receptgebyr, de piller min hund får koster 80 kr, så jeg betaler 284 kr hver gang. Forleden hentede jeg noget medicin på klinikken til hesten. Jeg hentede medicinen på selve klinikken, men skulle alligevel betale 120 kr i recept gebyr. Jeg har også oplevet at skulle betale receptgebyr, på medicin min dyrlæge havde bestilt, men som også kan fås i håndkøb. Der ringede jeg og brokkede mig og fik også de 160 kr i receptgebyr tilbage.

 

Jeg har også oplevet at betale dobbelt for salve, der kan fås i håndkøb på apoteket, men som dyrlæge gav mig under behandling, hvor prisen så siden viste sig at være dobbelt så meget, som hvis jeg var gået på apoteket.

 

Jeg ønsker ikke at være en brokrøv, og dyrelægerne skal nok få deres penge. Men jeg føler mig direkte snydt nogen gange.

 

I øvrigt er der nogen steder op til 1000 krs forskel på samme ydelse, afhæning af dyrlæge. Jeg forstår det ikke ?

 

 

Har i følt i har betalt urimelig meget og hvad gjorde i ved det ? Var jeres dyrlæge til at tale med ?

1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  13-01-2015 16:16

Lige præcis det med pris på ydelser er meget normalt. Det er derfor det kan være en fordel at ringe rundt til de lokale dyrlæger og høre hvad de fx tager for at vaccinere/kastrere en hund (altså en standardprocedure som de har en fast pris på). Der kan nemlig være stor forskel.

 

Der er flere grunde til forskellene, en af det kan være udgifterne til selve klinikken. Nogle klinikker har meget moderne udstyr, som koster mange penge + sluger en del strøm, samt benytter sig af det nyeste udstyr. Og andre dyrlæger har færre udgifter til udstyr/vedligehold/indkøb af nyt, og kan måske derfor give en lavere pris.

 

Det med receptgebyr ved jeg desværre ikke.


Mvh. Sophie (:

 

The Mad Hatter: Have I gone mad?
Alice: I'm afraid so. You're entirely bonkers.

But I'll tell you a secret.

All the best people are.

0
0
Svar på denne tråd
 
 klager
Forfatter: 
Dato:  14-01-2015 14:11

Hvis jeg får en urimelig regning klager jeg mundtligt + skrifteligt med anbefalet brev - eller skifter dyrlæge.

 

Men er den rimlig betaler jeg gerne ved kasse 1.

 

Min smådyrsdyrlæge er måske ikke blandt de billigeste i området, men hun er blandt de dygtigeste, og har nu altid været rimlig, trods pebret. Hende skifter jeg aldrig ud .

 

Frijsenborg gruppen (til hestene) er skiftet ud. De er dygtige, bestemt, ingen tvivl og det, men deres regninger er ugennemsigtige og ydelsen er den samme.

Nu har jeg en dyrlæge som tager bladet for munden og ikke fikser hvad-som-helst. -også når jeg hellere vil høre andet.

 


 

 

Kilden

Heste er en dyr hobby, men billig terapeuter.

 

Opdræt af mikroheste.

1
0
Svar på denne tråd
 
 Varierer
Forfatter: 
Dato:  15-01-2015 12:22

At dyrlægerne har forskellige priser er meget normalt. Men om der er receptgebyr på eller ej tror jeg ofte hænger sammen med dyrlægens hukommelse. Ofte afleverer de jo en seddel på klinikken hvorefter en anden laver regningen, og har de lige husket det hele.

 

Vi har brugt den samme dyrlægeklinik i vores familie i over 40 år, og ofte oplever vi, at der ikke bliver gået så "hårdt" til den på regningen, når det er en af vores faste dyrlæger. Der er fordele ved at være fast kunde.

Havde for nylig en kedelig oplevelse med vores hest, hvor den af uransaglige årsager hev hele den ene side af slusen ned. Det resulterede i et voldsomt brandsår (rope burn). Der var besøget, kørsel, antibiotika, smertestillende både injektion og Metcam til senere, 1 stor flaske jod samt recept på brandsårsalve Flamazine. Jeg var noget forbavset da regningen kom og kun var på 1200 inkl. moms.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Priser...
Forfatter: 
Dato:  15-01-2015 20:13

Ja det er generalt op til den enkelte dyrlæge, og klinikkerne må bestemt ikke have ens priser, så kan de faktisk risikere at få bøder, der var en sag i Århus for nogle år siden, hvor klinikkerne ville gøre det nemmere at være kunde, ved at tilbyde de ca samme priser, det kom til at koste dem dyrt!

 

Har lige set en regning der i mine øjne er helt forkert, alt alt for dyrt.

Min veninde på fyn gav, og hold nu godt fast, og sid ned...

2400 kr for at få en kat aflivet.

Den var blevet kørt ned, og hun bestilte bare til til aflivning, så ikke røntgen eller andet, blot aflivning.


Træning og undervisning:

Arbejde fra jorden, agility, samlet ridning for løs tøjle og trailerlæsning, altid på hestens præmisser


Palomino hoppe mf sælges

Bedækning v araberpony tilbydes

0
0
Svar på denne tråd
 
 Receptgebyr
Forfatter: 
Dato:  15-01-2015 20:39

Jeg har været ude for at måtte betale 3 gange receptgebyr for 3 ormekure, der blev udleveret samtidigt. Jeg ringede og hørte om det kunne være rigtigt. Svaret var ja.

Desuden var der udleveringsgebyr og bla. bla. bla.

Jeg har skiftet dyrlæge og sparer nu en del på den konto.


Hilsen Mette

 





3
0
Svar på denne tråd
 
 bum bum bum
Forfatter: 
Dato:  15-01-2015 23:27

Ja jeg må godt nok indrømme det med receptgebyr gør mig lang i fjæset. En dyrlæge kan tage 50 kr i receptgebyr, en anden 215 kr. Det siger noget om at de tager hvad de kan tillade sig, for man kan ikke gøre noget ved det. Jeg synes jeg har betalt latterligt mange penge, alene i denne her måned har jeg betalt i alt 460 kr i receptgebyr på medicin. Jeg forstår hellere ikke at de tager receptgebyr, når medicinen skal hentes på apoteket i forbindelse med en konslutation. Jeg forstår hellere ikke at de må tage dobbelt pris for medicin, man kan købe i håndkøb til halv pris og jeg forstår ikke de må tage receptgebyr på håndkøbsmedicin, blot fordi de har udskrevet det ?

2
0
Svar på denne tråd
 
 Regler
Forfatter: 
Dato:  16-01-2015 06:27

Der er faktisk regler for det og der tages også receptgebyr fra apotekets side, så det er ikke kun dyrlægen. Her er sakset fra sundhedsstyrelsens hjemmeside:

"-for receptpligtige lægemidler til behandling af egne kæle-/hobbydyr angiver kolonnen lægemidlets totale pris inklusiv recepturgebyr og et evt. færdigbehanslingsgebyr. På apoteket kan denne pris tillægges yderligere gebyrer, fx et telefonreceptgebyr (hvis recepten er indtelefoneret til apoteket)
-for håndkøbslægemidler i udleveringsgruppe HA til behandling af egne kæle-/hobbydyr angiver kolonnen den pris, du skal betale på apoteket, når du køber lægemidlet uden recept. Køber du et håndkøbslægemiddel efter recept, vil prisen blive tillagt et recepturgebyr, samt eventuelle andre gebyrer som fx telefonreceptgebyr"

 

Så apoteket tager også sin del, mens receptgebyret også dækker timeløn for at udfylde recepten, så hvis man ser på det på den måde, så er hvertfald forskellen på dyrlægernes priser forklaret :)

 

Jeg har ikke kunnet finde en maks takst de må tage, så måske de vurderer ud fra hvor lang tid de tager om det, eller sådan noget...

 

Men jeg skal da fremover selv lægge mærke til om der er håndkøb mellem mit receptmedicin, jeg vil hvertfsld nødigvbetsle dyrlægen for at "skrive huskeseddel" for mig, som jeg føler en recept på håndkøbsmedicin er.


Med venlig hilsen

Karen

 

Tilbyder international Negle uddannelse og Negle kurser i kunstige negle og nailart, samt salg af produkter til kunstige negle og pleje af naturneglen.

 

http://www.magnail.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dyrlæge
Forfatter: 
Dato:  18-01-2015 14:20

Min smådyrsdyrlæge tager ikke noget receptgebyr. Ved faktisk ikke med ham til hesten. Han tog ikke noget for at ringe en receptind på ormekur, men det var også i forbindelse med at han havde hentet prøven i stalden og fået den testet, så det har vel bare været med i prisen på kørsel og test. Har ikke prøvet bare at få ringet en recept ind til hesten endnu.

 

Begge dyrlæger er yderst rimelige i prisen. Så jeg har ikke noget at klage over. Var jeg utilfreds ville jeg skifte dyrlæge.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  19-01-2015 15:55

Jeg har fået udleveret ormekure (efter gødningsprøve) Ingen gebyr.

Hentet på klinik.

 

Jeg har fået udleveret receptpligter medicin i forbindelse med dyrlægebesøg. Ingen gebyr

 

Dyrlægebesøg om aftenen til en kolik med smertebehandling/tarmafslappende: 1828,- + moms (incl. kørsel)

 

Jeg vil mene, at mine hestedyrlæger er OK i deres priser. Det er et sted med kun hestedyrlæger, som jeg bruger. Føler mig altid godt behandlet af dem.


MVH.

Betina

 


3 shetlandshingste(født 2010), 2 sorte på 80 og 85 cm og 1 rød på 95 cm sælges billigt til gode hjem. Går sammen i løsdrift.

 

Har opdateret hestepas/fuld stamtavle.

Flere salgsponyer på w ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epirus
Forfatter: 
Dato:  19-01-2015 16:19

øllebølle: Dyrlægen må ikke tjene mere end nogle få procent på medicin, så de må ikke sælge noget til dobbelt pris.

 

Hvis dette sker må det altså være en fejl, eller fordi der er tilbud på det eller noget. Kender jo ikke lige de specifikke regler - men der findes i hvert fald strenge regler for hvor meget dyrlægen må tjene på medicin, og det er bestemt ikke det de lever af! ;-)


 

... Sofie Støjko

- stud.med.vet og rytter til den dejligste parthest <3

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 Vi har lige fået
Forfatter: 
Dato:  29-01-2015 10:11

vaccineret hestene og samtidig fik de raspet tænder. Der er 3 heste og det bliver gjort herhjemme.

 

Jeg syntes, at vores sædvanlige dyrlæge var lidt dyr og fandt en anden dygtig dyrlæge på nettet (hun var tidligere blevet anbefalet) og skrev til hende om pris. På den konto sparede jeg 1700,-kr. som i min dyre hesteverden er mange penge...

 

Så undersøg priser når det er muligt, det kan kun anbefales. I akutte situationer kan man selvfølgelig ikke gøre det.

 

Pernille

 



1
0
Svar på denne tråd
 
 Meget apropos...
Forfatter: 
Dato:  05-02-2015 10:28

Venlig hilsen Camilla

 

Herman Sprenger bid sælges

 

Tredelt 14cm/Ø16mm. med løse bidringe

Todelt 14,5cm/Ø16mm. med løse bidringe

__________________________

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddd
Forfatter: 
Dato:  05-02-2015 10:42

Der kan være meget stor forskel på priser på dyrlæge ydelser.

 

Jeg vælger dog at betale hvad det koster (også selvom det er dyre) hvis jeg stoler 100% på min dyrlæge og også ved at de er lige præcist det bedste det netop det job.

 

Jeg bruger fx en hestetandlæge som er væsenlig billigere end fx dyrlægerne som rasper tænder. Bruger dem ikke fordi de er billige, men fordi de er sk'de dygtige.

 

Jeg bruger en dyrlæge til benproblemer/ryg hvis den er gal, som er dyre end andre dyrlæger for disse ydelser. Men fordi jeg stoler så meget på netop dén dyrlæge, så gør det mig ikke noget at betale 500-800 kr mere.

 

Jeg bruger en anden dyrlæge til vaccinationer fx, fordi det kun er et lille prik med en nål, vælger jeg at bruge den billigeste dyrlæge i området til dette.

 

Jeg bruger en kaninspecialist til min kanin, de er dyre end andre dyrlæger i området, men til gengæld stoler jeg på at ligesom han/hun ved hvad de laver og har forstand på det. Så giver jeg igen - gerne flere penge :)

 

Min smed er også lige et par 100 kr dyre i forhold til andre smede i mit område. Men jeg har brugt lige præcist ham i 7 år nu og der er ALDRIg en finger at sætte på hans arbejde. Hverken med min nuværende hest eller min tidligere (hov problemshest) og han kommer altid til tiden. Så betaler jeg gerne 200 kr mere.

 

Jeg synes derfor det handler meget om tillid.

 

Jeg betaler derfor gerne ekstra :)

 


You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at..

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider