Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Hestesalg - COMMANDO
Forfatter: 
Dato:  11-08-2014 14:57

Åh ak, så endte jeg også i sådan en træls situation jeg selv har læst om flere gange. Så hvad gør en klog? Jeg ved ærlig talt ikk helt hvad jeg skal stille op og er klar over jeg ikke må nævne navne herinde.

Sagen er at jeg for kun 2 måneder siden solgte min hest Commando til en ultra lav pris, dette grundet jeg ikke havde muligheden for at træne ham og derfor ville han sku videre og at han samtidig har røntgen fejl. Køberne blev oplyst om hesten og de fejl der var, der er samtidig blevet skrevet kontrakt på dette. Jeg betvivler ikke at hesten har det godt, men pludselig ser jeg igår han er sat til salg til en helt anden pris og hesten de beskriver har jeg lidt svært ved at genkende. Det er muligt han har ændret sig lidt, i såfald ville det glæde mig.

 

Men det der springer mig i øjnene er at han står som stille og rolig i alle henseender og samtidig er sund og rask. Hmm tænker jeg, det er jo muligt at de først vil informere om fejl ved personlig henvendelse og jeg vil ikke ødelægge deres salg. Hesten er deres nu og ved videresalg kan jeg jo ikke bebrejde dem, så længe det bar er på ærlig vis. Så istedet ringer min veninde på ham ang købsspørgsmål og her bliver mine bange anelser desværre bekræftet til fulde :((( Der bliver oplyst hesten intet fejler og flere andre ting der ikke helt stemmer.. Detaljerne vil jeg ikke hænge mig i, jeg vil bar hesten bliver solgt på ærlig vis, og med forbehold da han ellers ikke vil ku holde. Slet ikke som springhest som han nu blir solgt som..

 

Jeg ku vælge at konfrontere dem direkte, men tror ærlig talt det er nyttesløst og det vil jo ikke forhindre dem i fortsat at lyve for andre uvidende. Jeg har heller ikke lyst til at lave alle mulige advarsler, så hvad pokker gør man? :(((

4
0
Svar på denne tråd
 
 Commandoraid
Forfatter: 
Dato:  11-08-2014 15:38

Du kan jo skrive på hans profil her og på HG hvilke fejl han har, og hvilke restriktioner der er med hensyn til at ride ham.

 

Hvis en evt. køber så googler hans navn, kan køber selv læse, hvad du har at sige om hesten. Hvis det gøres rigtigt, er det jo bare din beskrivelse af hesten dengang du havde ham. Profilen behøver jo som sådan ikke indeholde en advarsel mod at købe ham, men bare hvordan han var at ride hos dig, hvad der kan ses på hans røntgen og hvorfor (og evt. på hvilke betingelser) han er solgt.

 

Så har du gjort dit på en måde, så en evt. køber relativt nemt kan finde de relevante oplysninger på ham.


Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

11
0
Svar på denne tråd
 
 Uærlige mennesker
Forfatter: 
Dato:  11-08-2014 18:06

Tænk at det er nødvendigt at tjekke en hest på Google før man overvejer en handel, øv Og der er endda en ligende tråd her på hyggesnak. Kedelig tendens

 

Du kender jo min holdning til det, jeg synes det er så tarveligt. Både synd for dig, Commando og ny ejer

 


Bøger søges

Centreret ridning - Sally Swift

Ridning i balance -Claus Toftgaard

Sælges

Ute Lehmann - I harmoni med hesten

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 00:31

Jeg troede faktisk alle lavede et baggrundstjek af heste de overvejede at købe?

På den anden side ved jeg jo godt at jeg er usædvanlig paranoid når jeg køber heste, så det er nok bare mig

 

Anyway, hvis der er flere af min slags derude, så googler vi alt hvad der er om hesten via navn eller stambogsnummer på Google (internetsøgning og billedesøgning), DRF GO, Youtube og HesteData.

Og ja, jeg sidder gerne og læser gamle profiler på hestegalleri og vurderer om profilernes udsagn stemmer overens. Så det ville helt sikkert gavne mig/os at du opretter sådan en profil, hvis du vil hjælpe til at jeg/vi ikke bliver bondefanget.

 

Noget andet er, at nu nævner du at prisen er en anden... Er den høj nok (jeg tænker 30.000+) til at man automatisk vil vælge en røntgenundersøgelse af hesten? Jeg ved at nogle vælger det fra og andre har en eller anden grænse for, hvornår de vil have røntgenundersøgelse som tillæg til handelsundersøgelsen, men mener at der flere steder på nettet står at 30.000+ heste altid bør røntgenfotograferes, og så er mange købere jo allerede hjulpet godt på vej til at opdage fejlene. Er røntgenfejlene i stand til at give udslag på handelsundersøgelsen alene? For hvis den fx bliver halt i bøjeprøve eller har udslag i noget andet, så må det jo være op til køberne at vurdere, om de tør købe hesten eller om de vil have undersøgt den nærmere med røntgen inden køb.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 08:03

Ibh: Det var et supergodt råd! Og jeg gik straks ind på min profil herinde og på HG og rettede til!

 

Rytter1986: Det er utroligt folk skal være så uærlige og hellere vil lyve for bar at tjene en smule penge når det ender med at blive på hestens bekostning. Jeg blir så træt indeni :(

 

Lotte: Hesten er sat til salg lige netop under de 30.000 kr, derfor tror jeg sælger satser på at en evt køber ikke vil til at ofre penge på røntgen. Hesten har mus i begge bagben, og det er selvfølgelig ikke alle der vælger fra på det grundlag - jeg fik selv taget billeder af hesten alene for min egen skyld, hesten var ikke halt. Men der kan samtidig ikke stilles garantier for hesten og når han nu sælges som springhest og der faktisk findes billeder af hesten der påviser fejlene, sys jeg det er så forkert der bliver løjet om det så en evt køber ikke kan tage sine forholdsregler. Og så forstår jeg ikke sælger tør, da et hurtigt blik på nettet kan fortælle om mine år med ham og at det kun er nogle måneder siden jeg havde ham til salg hvor der stod om hans fejl i annoncen. Men de er åbenbart ligeglade, det gør mig så sur og ked..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Annonce..
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 10:26

Jeg "kom til" at skrive på annoncen og spørge om ikke hun skulle oplyse om hestens røntgenfejl - den mulighed har du jo også selv...


 

Mvh

Line

 

 

Kender du de fede smykker fra Gade&Juul design? Billige og moderigtige smykker (priser fra 35 - 300 kr.) - sælges i Nordjylland kun via homeparty. Kontakt mig på 42647422/PB - værtinden får 10% til køb af smykker

 

Feriehus ved Malaga udlejes, byhus i Torrox i 2 etager med stor tagterrasse.

 

Skal du have skrevet en sang? - så send en PB ...

9
0
Svar på denne tråd
 
 commando
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 13:32

Jeg kunne heller ikke ige dy mig for at lægge en kommentar på annoncen....


Sagde Ditte

Kun døde fisk svømmer med strømmen

5
0
Svar på denne tråd
 
 Ditte & Line...
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 13:52

jeg går ud fra, at I er i besiddelse af information, der dokumenterer, at tingene nu også hænger sammen som beskrevet her?

 

Ikke at jeg på nogen måde drager trådstarters troværdighed i tvivl, men reelt kunne der jo findes en anden version af historien, end den her beskrevne - så det forekommer mig lidt vel frisk, at kommentere på en given annonce, hvis kommentaren udelukkende er baseret på denne tråd....

 

Og til trådstarter - som skrevet ovenfor, går min undren udelukkende på Ditte & Lines handling, ikke på dit indlæg.

 

Dorte

2
2
Svar på denne tråd
 
 commando
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 14:28

Man behøver jo ikke svine sælger til - jeg har bare spurgt om hesten er ren i røntgen, det kan hun så vælge at svare på eller lade være.

Jeg hænger ikke nogen ud, fordi jeg netop ikke kende hestens historie andet end herfra.

 

Så rolig nu Dorte


Sagde Ditte

Kun døde fisk svømmer med strømmen

9
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er såmænd...
Forfatter: 
Dato:  12-08-2014 16:19

rolig nok - jeg undrer mig bare...

 

Korrekt, du skrev faktisk ikke hvad din kommentar gik ud på; da indlægget imidlertid kom lige efter Lines - og jeg citerer derfra: Jeg "kom til" at skrive på annoncen og spørge om ikke hun skulle oplyse om hestens røntgenfejl - konkluderede jeg bare, at den var i samme genre.

 

Beklager, hvis jeg konkluderede forkert!

 

Dorte

3
1
Svar på denne tråd
 
 commando
Forfatter: 
Dato:  13-08-2014 08:51

No worries:-)

 

Jeg kan jo så konkludere, at sælger har valgt at slette både min og LineGs kommentar på annoncen, uden at respondere på dem.

 

Jeg håber ikke det går med denne hest, som det gik i et andet indlæg her på Hyggen, hvor tidligere ejer forsøgte at advare om hestens tidligere skadeshistorie - dog uden held, og nu står der en pige med en hest der ikke fungere og et sagsanlæg mod sælger, der var i ond tro.

 

Jeg forstår ikke, hvad de her mennesker der køber en billig hest med en skade eller fejl, tænker på når de sælger dem videre uden at oplyse om det? I sidste ende falder det tilbage på dem selv, når det kommer frem i lyset at hesten ikke kan holde.


Sagde Ditte

Kun døde fisk svømmer med strømmen

1
0
Svar på denne tråd
 
 bum bum
Forfatter: 
Dato:  13-08-2014 09:27

hold nu kæft hvor er hun lyssky - ja undskyld, men hvis hun havde sit på det rene hvorfor så ikke bare forklare i annoncen når den slags konfrontationer kommer?

 

jeg har skrevet derinde - jeg leder nemlig efter hest til min veninde, og synes da at sælger skal vide at det står under hestens navn op til flere steder at der er røntgenfejl... og eventuelle købere som ikke lige tænker over at sælgere kan lyve, skal da også have chancen for at vælge hesten fra da den jo ikke er det der beskrives i annoncen...


nu med gule Hjalte Tidselbjerg

 

men savner min røde basse Apache

 

 

og husk så lige de tre fingre der peger mod dig selv, når du peger på andre!

1
1
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  13-08-2014 21:49

Har ikke li ku komme på nettet siden igår formiddags, så ser først jeres input nu.. Jeg har en underskrevet kontrakt på at hesten har røntgenfejl og at køber (nu sælger) er oplyst om det. Jeg vil jo heller ikke ødelægge noget for nogen, men det betyder faktisk noget for mig hvad der sker med min gamle hest.. Jeg havde ham 2 1/2 år, de har kun haft ham få måneder og er åbenbart ligeglad :( Kathrine jeg sys det er fint du har videregivet at der faktisk står flere steder på nettet, på hesten, at den har røntgenfejl. Måske de alligevel tænker sig en ekstra gang om så, istedet for bar at slette kommentare på annoncen.. Det er da at håbe :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Commando
Forfatter: 
Dato:  14-08-2014 09:04

Det ser ud til annoncen er slettet...


 

Mvh

Line

 

 

Kender du de fede smykker fra Gade&Juul design? Billige og moderigtige smykker (priser fra 35 - 300 kr.) - sælges i Nordjylland kun via homeparty. Kontakt mig på 42647422/PB - værtinden får 10% til køb af smykker

 

Feriehus ved Malaga udlejes, byhus i Torrox i 2 etager med stor tagterrasse.

 

Skal du have skrevet en sang? - så send en PB ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 commando
Forfatter: 
Dato:  14-08-2014 09:37

Hendes sidste kommentar til KathrineLs indlæg var, at en køber selvfølgelig ville blive oplyst om den helt ubetydelige røntgen fejl ved en fremvisning af hesten. Der er så en anden som kommenterer på annoncen at hun godt nok ville blive sur som køber, over ikke at have fået den oplysningen inden man kom for at se hesten.

 

Så måske hun godt kan se nu, at det er lidt op af bakke at prøve og snyde evt. købere.


Sagde Ditte

Kun døde fisk svømmer med strømmen

3
0
Svar på denne tråd
 
 bum bum
Forfatter: 
Dato:  14-08-2014 14:05

rigtig fint at hun svarede mig - jeg nåede bare ikke at se det :)

når det så er sagt, så tror jeg også at min veninde ville blive godt gal i skralden hvis hun var kørt for at se hesten, og så fik at vide at den havde en røntgenfejl - det skal oplyses i annoncen så man ikke spilder folks tid...

 


nu med gule Hjalte Tidselbjerg

 

men savner min røde basse Apache

 

 

og husk så lige de tre fingre der peger mod dig selv, når du peger på andre!

1
0
Svar på denne tråd
 
 Køre langt
Forfatter: 
Dato:  14-08-2014 14:18

Jeg kørte på et tidspunkt 200 km for at se på en hest, som på alle områder passede godt til mig - da jeg så ankom, så havde den kæmpe underbid.

 

Sælger mente at det var en mindre ubetydelig fejl og det var det sikkert også - men det er stadig noget man skal tage stilling til om man tør binde an med og man må forvente ekstra kontrol og tandpleje på sådan en hest.

 

Havde det bare stået i annoncen - eller var jeg blevet oplyst om det ved henvendelse - så havde jeg taget stilling inden jeg kørte - og måske faktisk endda købt den alligevel, for den var sat til salg med nedsat pris.

 

Men jeg blev bare så arrig at jeg kørte hjem igen - og havde spildt tid og penge på turen. Hvad hvis jeg havde været uerfaren og ikke havde kontrolleret dens tandstilling - havde hun så fortalt mig det?!?

 

At tilbageholde vigtig information er altså præcis det samme som at lyve - føj!

 

VH. Kira

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678
Forfatter: 
Dato:  15-08-2014 10:07

kunne ikke lade være med at sætte denne ind,håber i kan læse den.

 

www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/ SeNyhed/?ID=2049

1
0
Svar på denne tråd
 
 Henrik...
Forfatter: 
Dato:  15-08-2014 10:39

Artiklen er 6 år gammel.

Der er løbet lidt vand i åen siden da.


Mvh. Tine


Klipning tilbydes i Køge området: www.hesteklip.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  16-08-2014 13:43

Sikke en grim situation! :( Håber I får orden på det, og at en eventuel køber kigger sig godt for!

 

Min veninde er i den "modsatte ende" af din situation, hun købte nemlig en hest meget billigt fra en hestehandler, som efter nogle mdr. viser sig at have både kissingspines og gigt i ryggen, - mener jeg, det er. Hun var nær kommet alvorligt til skade, da hesten begyndte at stejle meget voldsomt under ridning. Det viser sig så på hestegalleri, at ejeren før hestehandleren OPDAGEDE disse fejl, men at hun kom KRAFTIGT til skade med hesten inden, de fandt ud af det, (faldt af gentagne gange og brækkede diverse ting og sager). Øv! Og sikke en hestehandler, tænk at have samvittighed til det! Hun kunne være kommet så voldsomt til skade

 

 

Man burde klart oplyse om det på forhånd. NØJ jeg ville også blive irriteret over at have kørt efter at se den, og så pludseligt få info om, at den har mus. Jeg valgte netop en hest fra, da jeg skulle have hest, fordi den havde en mus i det ene bagben. Jeg turde ikke tage chancen.

 

Men jeg håber din smukke, smukke basse får det godt, - og at han finder et godt sted. Han ser dejlig ud, og fortjener uden tvivl det bedste!


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

I <3 Casino Royale

1
0
Svar på denne tråd
 
 Stadig til salg..
Forfatter: 
Dato:  18-08-2014 19:40

Han er stadig til salg på HN uden oplysning om røntgen fejl :(

 


Bøger søges

Centreret ridning - Sally Swift

Ridning i balance -Claus Toftgaard

Sælges

Ute Lehmann - I harmoni med hesten

0
0
Svar på denne tråd
 
 Øvøvøv
Forfatter: 
Dato:  22-08-2014 10:20

ØV, hvor er det træls for dig

Jeg har lige været inde og kigge og kan fortælle, at han stardig er til salg. Der er intet nævnt om røgentfejl og noget jeg også hæftede mig ved, var jeg hesten pludselig er rutineret i at køre i trailer, hvor du på din profil har ham til og stå som problematisk (Beklager, hvis jeg husker forkert)

Jeg ved ikke om det er lovligt, at sætte annoncen ind her (ellers skal jeg noget slette det igen): www.heste-nettet.dk/markedspladsen/ hest/vis/340187/

 

Årh, hvor ville verden være et MEGET bedre sted uden uærlige mennesker. Både i forhold til snyd med betalt udstyr som aldrig dukker op og her i denne situation hvor sælger tilbageholder vigtige oplysninger ved salg af hest - hvor det både er synd for hest og ny ejer ØV!


Mvh. Randi, som fandt sin drømmehest, Nymarkens Quark <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 Facebook
Forfatter: 
Dato:  25-08-2014 14:04

Han er nu også til salg på facebook :(

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hende her?
Forfatter: 
Dato:  25-08-2014 17:28


Sorry
The lifestyle you orderd
is currently out of stock.
1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  25-08-2014 19:11

Ja, det er desværre hende.. Og jeg er desværre også endt i en diskussion med dem, hvor det sidste i beskeden fra dem lød på at de nu var nødsaget til at sælge Commando til hestehandler, da jeg har spoleret andre handelsmuligheder.. Sørgeligt :(

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  25-08-2014 22:25

Nu ved jeg hvem de omtalte nye ejere er, da jeg mødte dem for over 10 år siden i forbindelse med stævner og en unghest der skulle rides. Et medlem af deres familie har ovenikøbet hjulpet mig med transport af hest.

 

Det skal siges det er dygtige ryttere, men nøj hvor er det trist at deres navn bliver sat i forbindelse med sådan noget, når man kun kender dem fra en god side. Kunne slet ikke forestille mig de var sådan.

 

Den dag i dag har jeg ingen kontakt til dem, det er mange år siden jeg forlod hesteverdenen.

 

Håber det bedste for hesten - uanset udfaldet.


 

Men hvorfor si'r du det ik', som det er?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tilbagemelding
Forfatter: 
Dato:  26-08-2014 09:14

Ja en sag skal jo altid høres fra flerer sider, og nu er jeg desværre nød til at reagere som voksen.

 

Katrine som var sælger af Commando, havde lagt hesten ud på facebook hvor han sælges til højeste bydende, da hesten åbenbart skulle sælges hurtigst muligt. Jeg bød på ham, og allerede dagen efter takkede hun ja tak til mit bud. Det kunne ikke gå stærkt nok for Katrine, at få hesten afhentet. Mulighederne for fremvisning var meget ringe, og hesten havde tabt en sko da vi kom derned.

 

Da det var meget besværligt at læsse hesten, forslog Katrine en bedøvelse, da hun var bange for at hesten ikke kom afsted. Dette havde hun før brugt ved læsning, hvilket vi ikke var informeret om.

Vi får dog hesten læsset uden bedøvelse efter en times tid.

 

Efter lidt træning hos os, kan han nu læsses uden problemer. I øvrigt har han lige været til stævne, hvor han blev læsset frem og tilbage op til mange gange både hjemme og på stævnepladsen.

Katrine var udemærket bevidst om at hesten udelukkende skulle bruges til springning.

 

Commando er undersøgt af dyrelæge hos os, hvor han er blevet erklæret sund og rask, med ubetydelige fejl på røngten.

Han er i den tid vi har haft ham blev brugt fuldt ud, og har aldrig haft en halt dag. Der er INGEN hest der bliver solgt herfra uden at det er undersøgt, medmindre det er folks eget ønske!

 

Hvis vi skal se tilbage på hvilken hest vi købte, og hvilken hest vi har i dag, ser vi meget stor forskel. Vi står nu med hest med stor kapacitet, og som er meget medgørlig. Et resultat som vi absolut er stolte over at have formådet at udrette.

 

Så Katrine misundelse er en grim ting. Du skulle næsten have lov til at komme ud og prøve en tur på ham, så ville man kunne snakke om at du ikke kan genkende den hest du solgte. OG så kan du jo samtidig se, hvordan han går lige op i transporter.

 

Herefter ønsker vi ikke at bruge yderligere tid og energi på dette.

2
2
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  26-08-2014 09:54

Ej nu stopper I simpelthen! Som jeg har skrevet i denne tråd ønsker jeg bar det bedste for min gamle hest. Da I overtog ham var jeg ikke i tvivl om at I ville sælge videre inden alt for længe, og havde jeg fundet en salgsannonce fra jer hvor der stod de nødvendige ting, såsom røntgenfejl havde jeg bar fulgt interessant med i ønsket om han kom et godt sted hen.

Da I prøvede ham sagde jeg også som det første at han var yderst lærenem og både havde evner for spring og dressur, men at muligheden desværre ikke længere var hos mig. Hans oprindelige pris hos mig var en helt anden - stadig med opl om røntgenfejl, men som jeg nævnte for dig allerede ved første kontakt stod han på daværende tidspunkt et sted hvor han tabte skoen ugentligt og endnu engang havde tabt den trods smeden havde været der få dage forinden - det gjorde en fremvisning svær og jeg stod midt i flytning og diverse. Men du ville bar se han kort i trav på banen og det var ok med mig. Ligeledes sagde jeg som det allerførste at han havde været ude til stævner hvor vi havde trænet læsning med ham på en go måde, men at han ved den sidste flytning desværre havde fået en træls oplevelse og slået hovedet og derfor fået beroligende.. Derfor kunne jeg ikke garantere købere han ville gå lige op i trailer. Som jeg sagde til jer da jeg havde prøvet at læse ham i jeres lastbil at nu blev vi nødt til at stoppe da hans hov hvor han havde tabt en sko endte med at blive flosset, spurgte I hvad vi så gjorde.. Hvor til jeg svarede at enten blev han hos mig eller også måtte han få noget beroligende, jeg var ligeså indstillet på at sætte ham ud på marken igen da det var en supersvær situation for alle - men så hoppede han nærmest op af sig selv.

Jeg er ikke i tvivl om I har fået en rigtig god hest og prisen I fik ham for er stadig for mig ligegyldig. Men jeg nægter simpelthen at tro på at I har haft en hest i den prisklasse igennem røntgen - især når I bar ku have kontaktet mig og bedt om røntgenbilleder ved min dyrlæge. Endnu mere tvivlsomt er det at en anden dyrlæge pludselig erklære hesten sund og rask når han har mus i begge bagben.

Hvis I nu bar havde oplyst om det helt til at starte med, istedet for at lyve, så ku en evt køber tage sine forholdsregler og vurdere en evt OP. Eller bar bruge ham på det plan han vil ku holde til. Jeg er fortaler for denne hest - da jeg ved hvor speciel han er, så længe det bar er på ærlig vis, allermest for Commandos skyld. Men I har haft ham nogle måneder og en stille og rolig hest uden unoder, og pludselig sund og rask, det er han jo ikke uanset hvad I så har gjort. Men han har stadig været en velfungerende ridehest på LA niveau i dressur. Han er en skøn hest, og jeg håber han hurtigst muligt kommer til et blivende hjem - som ved hjælp af denne tråd nu kender til hans fejl. Jeg håber virkelig også det er jeres hensigt nu.

 

Jeres kommentar om hestehandleren vælger jeg at se igennem fingre med - da det jo i sidste ende bar vil misvise de intentioner I siger I har. Og I vil vel heller ikke sælge en så skøn hest som I siger han er på den måde..

3
1
Svar på denne tråd
 
 Commando
Forfatter: 
Dato:  26-08-2014 12:07

Charlotte - tillykke med at i er kommet så langt med commando, det glæder mig. Jeg kender ham også og det er rigtigt at han er en dejlig hest. Jeg kan bekræfte at commando før har været nem at læsse, men havde et uheld der gjorde at han blev utryg ved traileren.

 

Når man ringer og spørger ind til hesten ved telefonisk henvendelse oplyser i, at hesten er sund og rask og intet fejler. Om i så vil fortælle en eventuel køber om hans mus, når de kommer og kigger, kan man ikke vide. Men som køber ville jeg selv føle mig taget ved næsen ved at kigge på en hest i den anden ende af landet, for så at vide at hesten har en fejl og ikke sund og rask, som der oplyst ved opkald til dig. Hesten har en røngrenfejl og det oplyser i ikke, længere er den ikke.

 

Jeg får af vide at katrine netop har modtaget et opkald fra Charlotte. I opkaldet fortæller Du, Charlotte, at du har opsøgt andre som kender hesten og Katrine, og at de har knap så pæne ting at sige om hende. Du kalder Katrine en møgkælling og stiller dig ikke undrende over for at hun stadig er single, taget i betragtning af at Katrine har deltaget i et tv program, som du i øvrigt mener kun var for dumme mennesker uden intelligens.

 

Jeg måtte spørge om det var moderen eller datteren der var kommet med den gang mund diarré, da jeg har svært ved at tro på, at man som voksne mennesker taler SÅ grimt til hinanden.

 

Din måde at tale til andre mennesker på, eller mangel på samme, håber jeg ikke gør sig gældende når du handler med heste. Men at der i forvejen er oprettet en tråd om din handel med heste, siger måske mere om dig. Jeg håber at du skammer dig, men det gør du jo nok ikke.

 

4
0
Svar på denne tråd
 
 Røntgenanmærkninger...
Forfatter: 
Dato:  26-08-2014 12:17

...behøver ikke at betyde invaliditet eller nedsat anvendelighed for en hest. Masser af heste, også de allerbedste, har anmærkninger på røntgen, der ville få både dyrlæger, forsikringsselskaber og købere til at kassere dem. Uanset en anmærknings betydning bør man selvfølgelig oplyse om den (og andet af betydning) ved henvendelse fra en potentiel køber, ligesom man som køber bør være omhyggelig med at prøveride, undersøge og spørge ind til hest og få lavet en skriftlig købsaftale.

 

Jeg har gennem årene mødt ganske mange hesteejere, der mente at netop deres hest var speciel og krævede særlige hensyn, det være sig under rytter, på stald eller i forbindelse med transport. Ved nærmere iagttagelse har det dog ikke så sjældent vist sig at det ikke var hesten der var "speciel", men derimod ejeren. Eller sagt på en anden måde; en hest kan hurtigt udvise en helt anden adfærd, afhængig af hvordan den rides og håndteres og det være sig i både positiv og negativ retning. Hvis en hest går villigt rundt med en anden rytter og lader sig læsse uden problemer af andre efter kort tid, bør det i det mindste få én til at overveje om man kunne gøre noget anderledes. Ligeledes bør man overveje om hesten skal skoes anderledes eller se nærmere på bundforhold på ridebane eller fold, hvis den konstant taber skoene .

 


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  26-08-2014 12:49

Nu lyder det pludselig som om hesten er solgt som ubrugelig med specielle hensyn. Det jeg mente var at han tværtimod udviste evner og på den måde var "speciel". Han er samtidig redet dressur på LA plan samt startet med placeringer, ydermere kørt i trailer hvor han var blevet rigtig god til det. Desværre var den sidste tur en træls oplevelse, så det krævede træning igen.. Hvilket jeg også pointerede :) De smidte sko kom sig af det sted han stod, hvor der var mudrede steder på marken.. Derfor var jeg interesseret i at han kom videre, da det jo bla gjorde det rigtig svært at holde ham kontinuerligt igang.

 

Og ja, jeg har været i en supertræls telefonisk samtale med Charlotte, hvor jeg ganske enkelt er blevet svinet til på alle måder. Først ville hun i løbet af samtalen sende hesten til hestehandler, så til slagtning og så var der pludselig en masse interesserede og hun ville sætte prisen op - ligesom hun lige ledes ville bruge flere af mine billeder af hesten da jeg bedte hende om at fjerne de billeder hun allerede havde "lånt" af mine. Jeg forklarede igen og igen at jeg bar ville den hest kom et godt sted hen på ærlig vis, og da jeg spurgte om hendes dyrlæges præcise udmelding om sundhedstilstanden samt de ubetydelige fejl, fik jeg at vide det ikke ragede mig. Jeg kan ikke andet end at tolke det som at hun netop intet aner om det, da jeg jo selv ved det. Jeg kan forstå på Charlotte hun er bedøvende ligeglad med hvad der sker med hesten for som hun sagde ku "han stå ved en hestehandler og rådne op".

Jeg har gjort hvad jeg kunne nu, og er rigtig ked af at en handel skal udvikle sig sådan. Og jeg har heller ikke lyst til at gøre mere, folk der søger på hesten kan få klar svar på hans profil - og det var det eneste jeg ønskede. Håber derefter han kommer et godt sted hen, hvor han får det godt. Jeg har ikke et behov for at svine hans nuværende ejere til ligesom Charlotte åbenbart selv har haft et behov for :(

4
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider