Koteletter laver på følgende måde:
Den oprindelige opskrift:
Koteletterne brunes let på panden - i smør. Tages af og lægges på hver sit stykke stanion, med en kvist timian nedenunder.
Hakkede champignoner ristes på panden, til væden er kogt ind og de er tørre - drysses med mel og dryppes med lidt citronsaft.
Champignonerne fordeles over koteletterne og et par spk. fløde hældes over hver. Hver kotelet pakkes ind i sit stykke staniol og sættes i ovene ca 20 minutter ved 180-200 grader.
MIN måde:
Koteletterne brunes i smør og lægges med et par kviste timian, i en ovnfast skål med låg. Lidt gedeost smuldres evt. over koteletterne.
Champignonerne ristes osv. som i oprindelig opskrift, når der tilsættes mel, kommer der også en tsk. sennepspulver i, fløden hældes over champignonerne og lunes lidt med på panden - det hjælper til at man virkelig kan få skrabet alt "guffet" af panden, og det hele hældes over koteletteren. Låget på og så i ovene i 20 minutter v. 200 grader.
I den oprindelige opskrift bruges 250 g. champignoner til 4 koteletter. Jeg bruger 500 g. champignoner til 2 koteletter og så tilsvarende ekstra fløde. Men det kan man jo tilpasse efter hvor vild med champignoner man er
Mørbrad har jeg også min faste favoritmåde at lave:
Tag en håndfuld reven cheddar ost - eller to - mixmed en spk. stærk sennep og en smule røget paprika + lidt salt og peber. Rør sammen.
Lav en "lomme" i mørbraden og prop ostesnasket ind i den - sno bacon rundt om, og hæft fast med kødnåle. Steg den hel på panden - Eller brun den og sæt den i ovene sammen med en flok hasselbach kartofler