Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Sådan kommer du igennem inflationen

ANNONCE

Billede

 

Krisen kradser, og det samme gør vores pengepung. Inflationen har for alvor ramt danskerne, og det bliver blandt andet tydeligt, når vi går ned i supermarkedet for at købe smør, æg og andre dagligvarer. Men når man ovenikøbet har hest, som kræver ekstra udgifter som udstyr til både hest og rytter, har man heller ikke lyst til at gå på kompromis med det. Så hvordan kommer du som hesteejer og forbruger bedst gennem krisen?

 

Tag et lån

Der er ikke noget som følelsen af at åbne en pakke med ny lækker kvalitetssadel, til når man skal ud og ride. For nogle ting har man nødvendigvis ikke lyst til at købe brugt. Nu tænker du måske, hvordan du kan få råd til det, når pengepungen er skrabet? Som hesteejer skal du også tænke på at få det bedste til dig og din hest, og derfor er der flere metoder hvorpå, du kan få indfriet dine ride-drømme.

 

Ved et forbrugslån behøver du ikke at troppe op med en låneplan, og du behøver faktisk heller ikke at redegøre for formålet med dit lån. Det kan være forvirrende at finde ud af, hvilket lån der er det bedste for dig og dine behov, men det kan du nemt få overblik over ved en forbrugslån oversigt. Når du sammenligner så mange långivere på det danske lånemarked som muligt øger du chancen for at ende med det bedste forbrugslån, så du ikke betaler mere for dine lån end nødvendigt. Summa summarum, du kan få præcis den sadel, du ønsker dig til din hest, eller den smarte nye ridejakke.

 

Få overblikket over dine penge

Det kan virke som et banalt råd, men det er altid en god idé at lægge et budget for at se, hvilke områder man kan spare på. Selv hvis økonomi ikke er din stærke side, kræver det ofte blot et stykke papir eller et regneark, hvor du plotter dine udgifter og indtægter ind. Et godt råd er, at hvis du allerede lagde et budget for sidste år, som lå på 20.000 kr. om måneden, så prøv så vidt som muligt at holde dig til det, selvom priserne stiger.

 

For når man står i en økonomisk svær tid, hvor pengene er få, kan det ofte skyldes, at man har mistet overblikket over, hvor ens penge ryger hen. Derfor kan det betale sig at lægge budget for også at få mere kontrol over dine penge - det bliver både din bankmand, men også dit hoved glad for. For man skal ikke underkende, at økonomi kan medføre meget stress, så hvis du også vil undgå det, er det yderligere en fordel at få lagt et budget.

 

Bytte bytte købmand

Det kan være, du mangler en sadel eller underlag til din hest, eller måske vil du gerne have en ny ridejakke eller par nye ridebukser til dig selv, men der er ikke sikkert, pengene er til det. Her på heste-nettet.dk sælger mange ryttere ud af deres ridetøj og rideudstyr til ganske udmærkede priser. Og ligger du selv inde med et sadelunderlag, trensebid eller andet, der bare ligger og samler støv, kan du også overveje at sælge det derinde. En anden mulighed kan også være at samle dine ride-interesserede venner, mødes til en kop kaffe, og så tager I blot alt jeres ridetøj og rideudstyr med. Så bliver det en form for loppemarked, hvor I både kan få en god snak, men også kan få solgt ud af jeres tøj.

 

Reflektér over dit forbrug

Det leder os over til det næste råd, som i for og sig virker ret simpelt. Hvis du ikke bruger penge på et bestemt område, så bliver du heller ikke ramt af inflationen. Rent hypotetisk vil det sige, at hvis du fandt ud af, du godt kunne undvære æg eller smør og derfor ikke ville købe dem, så ville du heller ikke blive ramt af inflationen dér. Det bliver dog måske svært at skulle undvære smør i dagligdagen, så i stedet handler det om, at du i første omgang skal prioritere de ting, du har behov for. Din anden prioriteringsliste bør bestå af de ting, som gør dig glad. Hvis du abonnerer på en streamingtjeneste, men som du egentlig ikke får brugt eller som giver dig glæde, giver det god mening at afmelde den. Men hvis det gør dig glad at bruge dine penge på nyt rideudstyr, så er det ikke en dum idé at prioritere det i dit budget.

 

Generelle spareråd

Vi kommer nok til at skulle leve med inflationen foreløbigt, og derfor er der her nogle tips, som du i virkeligheden også kan bruge efter inflationen.

  • Spar på madbudgettet ved at lave en madplan
  • Hold godt øje med faldende forbrugerpriser
  • Skru ned for varmen i din bolig
  • Tag cyklen eller offentlig transport
  • Brug biblioteket frem for at købe nye bøger

Kilde: mikonomi.dk


Tilføjet d. 25-10-2022 kl. 20:24 af i kategorien Nyheder generelt.
Forsidebillede: Ingen titel af Jan (HN)

BilledeInformationer om HN


Annoncering


Mest populære sider