Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Ridning i naturen

Dette indhold er sponsoreret

Der er forår i luften, og hvis du er hesteejer, har du nok allerede planlagt de første rideture i skoven eller ved vandet. Der er ikke noget som en rolig tur i skønne omgivelser, men det er vigtigt at tage sine forholdsregler og have det rette udstyr til hesten, når man begiver sig på en skovtur.

 

Vi har samlet en lille oversigt, så du kan blive klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du og din hest skal en tur ud i naturen.

 

 

Ridning i skoven - særlige forholdsregler

Der er flere ting, man skal være særligt opmærksom på, hvis man vil ud at ride i skoven. Det er blandt andet vigtigt at forholde sig til, om man frit kan ride i et område. I nogle naturområder som f.eks Jægersborgs Dyrehave kræver det et ridekort at få adgang, men i naturstyrelsens skove er det som udgangspunkt gratis at ride. Derudover er der forskellige regler for, hvor i skoven og hvordan man må ride. Man må ride skridt, trav og tølt på stier, der er mere end 2,5 meter brede, og hvor der ellers er anvist på skilte, at det er tilladt.

 

Der er ligeledes nogle gode råd eller uskrevne regler, som bør tages i betragtning, når man rider i naturen. Man bør eksempelvis altid ride på ridestierne, gå ned i skridt, når man passerer gående og cyklister, og i høj grad blot vise hensyn til naturen og andre mennesker.

 

Du kan læse mere om de forskellige retningslinjer på naturstyrelsens hjemmeside.

 

 

Hav styr på udstyret

Du kan som regel bruge det udstyr, du har derhjemme, når du rider i skoven, men når du begiver dig udenfor en stald eller en fold, er det særligt vigtigt at have udstyret i orden og grundigt tjekket igennem.

 

Når du ridder i skoven, ved vandet eller blot ude i naturen, er der selvsagt ikke indhegninger til at holde hesten inde, hvis noget skulle gå galt. Hvis en tøjle knækker, mens du rider i den fri natur, kan du ikke blot lade hesten stå, gå ind i stalden og finde en ny. Så sørg for at undersøge, om saddel, tøjle eller stigbøjler skulle være slidte, så du undgår en ærgerlig situation, hvis det skulle gå i stykker på turen, og pak eventuelt ekstra udstyr, hvis du vil være på den sikre side.

 

Trænger du til at få opgraderet dit rideudstyr, så det er helt intakt og klar til en tur ud i den frie natur, så kan du tage et smart sms-lån, og få penge til det, du står og mangler her og nu.

 

Kilde: KreditNU


Tilføjet d. 21-04-2020 kl. 20:50 af i kategorien Nyheder generelt.

BilledeInformationer om HN


Annoncering


Mest populære sider