Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Listen: her er de største hestevæddeløb i verden

Dette indhold er sponsoreret

Kigger man på hestevæddeløb på et globalt plan, findes der mange store, historiske og prestigefyldte løb. Sidste år endte det med, at Pegasus World Cup blev det mest indbringende på verdensplan.

 

Som mange ved, er præmiesummerne i turneringerne også svimlende store, og det endte da også med, at vinderen af Pegasus World Cup fik en præmiesum på den nette sum af 100 millioner kroner. Dette løb blev etableret i 2017, og er af mange anset som det største i verden, hvis man kigger på det økonomiske aspekt primært. I dette år var summen, som vinderen indtjente lidt lavere, i det Arrogate indtjente 80 millioner danske kroner.

 

Løbet finder som bekendt sted i Florida ved Gulfstream Park. Det er endnu et nystartet løb, og har derfor ikke den samme høje prestige, som en række andre løb har. Det har dog en ufattelig stærk økonomi bag sig, og derfor er det et projekt, som mange tror meget på. Løbet har mange øjne på sig grundet sin store økonomi. Derfor er der altid debatter, spiltips, analyser og meget mere op til løbet.

 

Dubai World Cup

Dubai World Cup er et af de mest populære løb i de sidste 20 år. Løbet har været en stor begivenheden i væddeløbskalenderen siden det blev startet op i 1996. Det er sidenhen vokset meget i popularitet, blandt andet fordi de arabiske lande har oplevet en stor økonomisk fremgang.

 

Det er Meydan Racecourse, som afholder løbet, og det har plads til mere end 80.000 tilskuere. Det er i øvrigt sjovt at bemærke, at mange af de allerbedste heste i sporten står i stalde og ejes af stalde i de Forenede Arabiske Emirater.

 

Seertalsmæssigt er løbet også helt i top. Det havde nemlig en milliard tv-seere der fulgte med, hvis man ser på begivenheden i løbet af 2018.

 

Prix de l'Arc de Triomphe

Hvis man snakker om de sidste to løb nævnt på denne liste, ringer ingen af dem en klokke der omhandler prestige. Det gør Prix de l'Arc de Triomphe, som finder sted i Frankrig. Løbet blev grundlagt i 1920, og den hurtige læser vil se, at løbet derfor fylder 100 år i dette år.

 

Løbet er om noget parallelt med prestige og storhed. Det er et ekstremt historiefyldt løb, der stadig kan rumme 50.000 tilskuere.

 

The Grand National

En nation, der altid har haft hestevæddeløb som en del af sin DNA, er Storbritannien. Der er vel ikke noget, man forbinder mere med en britisk lord end en flot hest, redet af en velklædt, traditionel herre.

 

Et væddeløb, der ligger briterne meget nært er derfor også The Grand National. Det er nærmest en national begivenhed når væddeløbet hvert år løber over de mange britiske tv-skærme. Her er det også en tradition, at transmissionen sker på en gratis tv-kanal, så alle familier kan følge med og oddse på begivenheden.

 

Pengemæssigt kan The Grand National dog ikke følge med de arabiske løb. Præmiepuljen lå sidste år nemlig på blot 8 millioner kroner, så det er i høj grad prestigen, der kæmpes om.

 

Kilde: spilxperten.com


Tilføjet d. 15-04-2020 kl. 18:14 af i kategorien Nyheder generelt.

BilledeInformationer om HN


Annoncering


Mest populære sider