Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Private socialrådgivere gør borgerne mere skarpe og forberedte til deres møder i kommunen 

Annonce

...og det medfører et bedre og ukompliceret sagsforløb, hvor borgeren når i mål med sine tiltag hurtigere end, hvis de selv skulle have stået for sagsforløbet.

 

Et godt og ukompliceret sagsforløb hos kommunen er bestemt ikke en selvfølge, og når man som borger søger om at komme på førtidspension eller om at få en bevilling til fleksjob, så kan det være svært at have overskud til at indgå i en dialog med kommunen.

 

Det gode sagsforløb handler om at tage udgangspunkt i den borger, der i mange tilfælde har ventet i årevis på at få en afklaring omkring sin sag. Det bunder i en masse følelser, der har hobet sig op gennem årene, og derfor kan det gode sagsforløb ikke bare udvikles gennem kassetænkning og tabeller. Der skal tages udgangspunkt i den enkelte borger, og gennem dialog, forståelse og menneskelig indsigt skal man sørge for, at borgeren får den sagsbehandling, som personen fortjener.

 

Bisidderhjælpens rådgivere tilbyder socialrådgivning til borgere, der er kommet i klemme i det kommunale system. Vi sikrer, at borgerens stemme bliver hørt og forstået, og at sagen forløber så ukompliceret som muligt.

 

Privat socialrådgiver som partsrepræsentant

Som partsrepræsentant i en sag med kommunen, hjælper den private socialrådgiver borgeren med at få en betydelig forvaltningsindsigt med på sin egen side af bordet, som borgeren typisk ikke har mulighed for selv at have. Denne indsigt kan i sidste ende være afgørende, når borgerne skal træffe nogle valg, der omhandler sagen - og i sidste ende være afgørende for kommunens beslutning omkring fx en afgørelse i en sag vedrørende førtidspension eller fleksjob.

 

En privat socialrådgiver har en stor rolle i sager hos kommunen. Som partsrepræsentant har socialrådgiveren samme rettigheder og forpligtelser som den pågældende borger, og derfor har personen også behov for en fuldmagt. På den måde kan den private socialrådgiver træffe de rigtige beslutninger på vegne af borgeren, og dermed sørge for at sagen går i den rigtige retning.

 

Ikke bundet op af det offentliges procedurer og retningslinjer

En privat socialrådgiver fungerer som uvildig repræsentant i sager hos kommunen, og er derfor ikke bundet op af det offentliges procedurer og retningslinjer.

 

Flere og flere danskere hyrer nu private socialrådgivere til at hjælpe dem med deres sag i kommunen, fordi de har behov for en samarbejdspartner, der har 100% fokus på den konkrete situation som personen befinder sig i. Når man som borger står med en sag i kommunen har man nemlig behov for hjælp fra en person, der varetager sagen ud fra de konkrete interesser og ønsker, som borgeren har.

 

Med en privat socialrådgiver ved sin side, når man møder op til møder hos kommunen får man netop den støtte og den tryghed, som man har behov for, når man står med en sag, der ofte er meget vigtig for sin fremtid.

 

Private socialrådgivere gør borgerne mere forberedte til deres møde hos kommunen

Reglerne og systemerne hos kommunen er i dag ofte så komplicerede, at det kan være svært for borgerne at sætte sig ind i, hvad er rigtigt i henhold til loven. De møder derfor op til møderne ved kommunen uden at være sikre på, hvad der foregår, og hvorfor der bliver taget de beslutninger, der bliver taget.

 

Det kan derfor godt være nødvendigt for borgeren at tage et møde med sin partsrepræsentant inden mødet, så han eller hun kan møde forberedt op. Formødet har til formål at man i fællesskab præciserer og udlægger sagsakterne til gavn for den pågældendes borgers interesser og rettigheder. På den måde vil man til mødet som borger også være med til - i samarbejde med partsrepræsentanten - at udlægge sin side af sagen - og samtidig være skarp med sine pointer. Det kan i sidste ende være den forskel, der medfører et hurtig sagsforløb, således der kan sættes et punktum og man dermed kan lægge sagen bag sig.

 

Bisidderhjælpens professionelle private socialrådgivere sikrer et effektivt og korrekt håndteret sagsforløb, med den pågældende borgers interesser og ønsker i fokus. I sidste ende skaber det et fremtidssikret resultat.

 

Kilde: Bisidderhjælpen


Tilføjet d. 07-11-2018 kl. 16:53 af i kategorien Nyheder generelt.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider