Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Heste under hammeren i Herning

Man vil kunne købe næsten alt, når ridehesteavlsforbundet Dansk Varmblod holder hingstekåring i MCH Messecenter Herning den 16.-20. marts 2016. Her vil hylderne bugne af varer med alt fra sadeltøj til gigantiske hestetransportere - og faktisk kan man også købe rideheste

 

Forårsauktionen er navnet på den ene af Dansk Varmblods to store, årlige auktioner, og den afholdes hvert år i marts måned under hingstekåringen i Herning. Her kan man købe unge hingste og rideheste, og kollektionen af salgsheste til dette års Forårsauktion, der er sponseret af Dansk Hesteforsikring, er med sine 31 katalognumre den største nogensinde.
Det sker indimellem, at buddene kommer over en million kroner, inden hammeren falder, men det hænder også, at en hest skifter ejer for en pris på under hundredtusind. Det lyder måske ikke umiddelbart billigt, men da det udelukkende er særligt udvalgte kvalitetsheste, så betragtes det som en lav pris. Sidste års gennemsnitspris på 241.000 kr. var den hidtil højeste.


De 3-årige hingste, der udbydes til salg på denne auktion, er udtaget af Dansk Varmblods dommere til at deltage ved hingstekåringen. Det betyder, at de har en korrekt bygning og gode gangarter med sig, og for nogles vedkommende også gode springegenskaber, hvis det er det, de er avlet til. Umiddelbart inden auktionen har dommerne truffet afgørelse om hvilke hingste, der opnår kåring og dermed tilladelse til at avle føl, og et positivt kåringsudfald kan naturligvis give prisen et nøk opad.

 

Hvem køber heste på auktion?
Der kommer hvert år hestehandlere fra hele verden til Dansk Varmblods Hingstekåring, og de vil være at finde rundt om auktionsarenaen, og mange vil være med i budrunderne. Her finder man også professionelle ryttere såvel som helt almindelige ryttere. For alle interessenterne har det stor værdi at vide, at hestene sundhedsmæssigt er i orden, og de har nemlig alle gennemgået en omfattende veterinærundersøgelse inklusiv røntgen.
Ridehestene er i alderen 3-7 år, og for dem gælder det også, at de har gennemgået en udvælgelsesproces for at komme med på auktionen, så de i lighed med unghingstene er blåstemplet på udseende såvel som deres øvrige kvaliteter som rideheste.
At Dansk Varmblod i år for første gang nogensinde afholder et internationalt ridestævne sammen med hingstekåringen forventes at komme auktionen til stor gavn. Flere hesteejere har valgt at sætte deres heste til salg via auktionen på grund af det trestjernede ridestævne, der trækker flere af Europas førende ryttere til Herning, hvilket igen tiltrækker flere professionelle hestehandlere og et større publikum.

 

Topheste er en mangelvare
Heller ikke ridehesteavlen undgik den globale finanskrise. Siden 2008 er antallet af fødte føl faldet i Danmark og resten af Europa til omkring det halve. Konsekvensen er, at man nu begynder at kunne mærke, at udbuddet af de rigtig gode heste ikke kan leve op til efterspørgslen.
Formand for Dansk Varmblods auktionsudvalg Ulrik Kristensen bedyrer, at det ser lovende ud for salget på Forårsauktionen i år, for ikke blot er udvalget større, men kvaliteten er samtidig høj.
- Topheste er en mangelvare i Europa lige nu, men i Herning vil man kunne finde varerne på hylden, slutter Ulrik Kristensen.

 

Fakta om Dansk Hesteforsikring Forårsauktion

? Tid: lørdag den 19. marts 2016 kl. 15.45
? Sted: Dansk Varmblods Hingstekåring, Equsana Arena Hal M i MCH Messecenter Herning
? Auktionarius: Casper Cassøe og Finn Campen
? Kollektion: 31 salgsheste
? Hingsteaspiranter: 15 fordelt på ni dressurbetonede og seks springbetonede
? Rideheste: 16 fordelt på ni dressurheste og syv springheste
? Sundhedsstatus: Alle heste er dyrlægegodkendt med røntgenbilleder i kategori 1 eller 2.

 

Kilde: Dansk Varmblod

 

Billede

(Arkivfoto: JP-Photo)

 


Tilføjet d. 01-03-2016 kl. 17:31 af i kategorien Ridesport.
Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider