Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Schou's Xitana of Stanley

Billede
Billede
Billede
Billede

(Solgt)
 Irsk Cob  
 Hoppe
 4 år 
 95 cm
 Brun
Xitana er blot 1 uge gammel så vi kender hende knap nok.

Hun kom til verden på vores fold omkring kl. 05 om morgenen. Hun har fået en helt speciel farve som endnu kan ændre sig, hun er rødbrun med sort man og hale, to hvide bagsokker og to sorte forsokker samt fint blis. Hendes mor er brunbroget og hendes far er sortbroget.

Hun var meget sky de første dage, men efter vi lige havde dem i boks 3 dage så blev hun hurtig klar over at vi var verdens bedste kløpind. Hun er fuld at energi og vi havde lidt starterproblemer med hegnet hvilket var vores egen skyld for vi slukker for strøm når vi er hos hestene, og de gange hun syntes det var sjovt at hoppe igennem fik hun ikke et stød, men nu er strøm på hele tiden og hun har fået et par rap over næsen og holder nu pæn afstand :-)

August 2013
2 måneder er gået og Xitana vokser derudaf, hun bliver en kraftig dame, har godt nok en ordentlig rumpe allerede og så har hun på de 14 dage jeg var væk på ferie skiftet pels/farve fra rødbrun til mørkbrun men tror hun hun bliver en tand mørkere men det vil tiden vise?? Vi træner i at stå bundet både ved bommen og i stalden, og det går uden problem :-) Jeg strigler hende dagligt og løfter ben og hun syntes bare det er dejligt at blive kløet og hygget om. Når hun er med på banen så gir hun den gas og den får både med buk og spark samt stejl en rigtig farlig hest er hun, men så er hun også træt når de kommer tilbage på folden og står bare og sover ovenpå alle de nye indtryk.

Oktober 2013
Tiden flyver afsted, og Xitana vokser sig stor og stærk. Hun er allerede en stor og kraftig pige som er enormt tillidsfuld og elsker at være i hænder. Hun er selvstændig og behøver ikke stå hos sin mor hele tiden og har rigtig god fornøjelse af Riains og Empires selskab. Hun er ikke så god til at blive trukket med endnu men det kommer nok :-) hun kan stå bundet både på staldgang og ved bom når hun bliver striglet. Hun kan pænt stå tilbage på folden når "mor" er på ridebanen. Hun er en pelsbamse og har rigtig fint med hovskæg og man og hale begynder også at folde sig ud nu.

30/10-13 Xitana havde smed sådan rigtig for første gang idag, hun var lidt en bøf og ville gerne læne sig op af smeden, tror hun havde svært ved at holde balancen når hun skulle stå i længere tid jeg plejer ikke stå så længe når jeg renser dem, men dygtig smed der tog sig tid og så fik hun væggen at læne sig op af så det gik og hun er nysselig på futter nu.

Marts 2014
Xitana er nu 9 måneder og hun udvikler sig fantastisk. Hun har et dejligt sind, en rigtig lommehest. Hun har lært en masse allerede, kan stå bundet alle steder og være alene, hun går selv i trailer, hun kan få skyllet ben og strigles alle steder, hun har haft smed flere gange og står pænt og løfter fint ben, hun har været med på små gåture alene og så elsker hun bare godbidder og gulerødder. Hun har også lært at stå op på en skammel/podie måske der er en lille cirkushest gemt i hende?

August 2014
Xitana udvikler sig hele tiden og hun hun begynder at ligner en dejlig rund Irish Cob. Hun vokser lige nu og er lidt høj bagtil. Hun er den mest rolige og godmodige hest, men hun har også sin egen ide om løft af ben men det arbejdes der på. Hun er også en klog hest der godt ved når der ikke er strøm på hegnet så smutter hun bare under en rigtig bandit.

Hun håndteres af min datter på 14 år, og de to har god kemi så nu må vi se om de bliver et makkerpar. De går små ture og leger og træner HMS på banen, senest er vi begyndt på Trail hvor Xitana bare går lige igennem, der er ikke noget endnu der har skræmt hende total cool hest præcis som vi ønskede.

December 2014
Xitana er nu 1½ år gammel, hun er en god og nervefast hest som vi kan gøre alt med. Det er min datter som har den daglige træning og håndtering af hende og de er et godt makkerpar. De har allerede være med ude at gå tur i trafikken og det går rigtig fint. Xitana er blevet en stor kraftig pige og bliver 150+ cm. Hun trives godt i vores løsdrift og skal deltage sammen med min datter på boot camp til næste sommer så skulle hun gerne kunne begynde at lære at få trense på og longere hende. Vi glæder os meget til at hun bliver klar til tilridning og kan komme med ud på tur og få undervisning sammen med resten af holdet.

August 2015
Xitana har udviklet sig meget og hun er trænet jævnligt af min datter og kan nu både gå med trense og sadel. Min datter har været opp at sidde på hende uden hun vrikker med et ører så næste sommer når hun fylder 3 år så bliver det ingen sag at ride hende til.
 
 
 
 
 
 
ID: HST 153570
F: Holm's Stanley of Cymru   Link
Irish Cob
M: Caramina   Link
Irish Cob
MF: Ukendt
Dressur: Talent
Spring: Talent
Kørsel: Talent
Terræn: Talent
Western: Talent
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Ikke prøvet
Senest rettet 08 januar 2016 kl. 13:53, og har været vist 96 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider