Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Frigg fra Fruehøj

Billede
Billede
Billede
Billede

(R.I.P.)
 Islandshest  
 Hoppe
 1996
 138 cm
 Rød
Siden jeg har fået lavet en fjern-telepati med Frigg så har jeg nu muligheden for at sætte en tekst ind om Friggs temperament fra hendes synsvinkel. Bemærk at 'dig, du' osv. er mig og 'jeg' er Maria, kvinden der udførte fjern-telepatien (:

Frigg beskriver sig selv som en frisk hoppe, en klog hoppe og fornuftig hoppe. Jeg fornemmer selv at hun har ret i hendes påstand. Hun er frisk, fordi hun er en glad og tilfreds hoppe, hun føler sig ung og hendes krop kan stadig følge med. Hun er klog og fornuftig, fordi hun har prøvet en masse i livet der har være med til at styrke hende psykisk, siger hun - du har været en af de positive.

Hun siger at en sort hest, omtrint hendes egen størrelse, har stor betydning for hende og at dette også er en af grundene til at hun kan lide at være på stedet.

Okay, nu har jeg endelig haft tid til at sætte mig ned og skrive hele den lange historie om mig og Frigg! :-) Den skal I da ikke snydes for ;-)

Det var i november, 2009.. 3 år siden. Jeg red på et naturhold med islændere, for at overvinde min frygt for heste. Der stod hun, den røde hoppe med den hvide man og halen. Jeg indrømmer, det var ikke kærlighed ved første blik. Du var ikke min drømmehest, dengang. Men du var tilsalg, og du var stabil, du var one of a kind. Jeg kom ud og prøvede dig nogle gange, hvor vi red og selvom du grisepassede, ikke kunne tølte og så spøgelser overalt så, så jeg noget i dig som andre nok ikke havde set.

Vi købte dig, du kom hjem og gå.. Den første gang jeg skulle ride dig, stak du af med mig og jeg faldt af. Men du rendte hjem til dine venner, og der besluttede vi at min første pony skulle aflives. Mine forældre kaldte den 'en sorteper'. Hun blev sendt til slagtning... Jeg fortryder hver dag, at jeg ikke gjorde noget for at stoppe det. Men det letter på hjertet at det blev en kort tur, og ikke en af de lange slagtetransporter til Italien. Hvis bare jeg vidste til horsemanship dengang, så havde jeg haft 2 heste i dag.. Min smukke Black Beauty ville stadigvæk have været her.
- Men jeg forsatte med dig, og gik i stå, og forsatte. Lige indtil dagen hvor vi skulle til World Cup for islændere. Selvfølgelig skulle jeg ikke deltage, men min mor, storebror og jeg skulle op og se det. Der midt i det hele står Ute Lehmanns bod hvor man kan købe hendes bog; 'I Harmoni med Hesten'. Jeg var færdig, denne bog måtte jeg bare eje! Det var alt for fantastisk det hun gjorde, det hed 'horsemanship'.
Jeg tog alt det information jeg kunne, skyndte mig at åbne mine øjne op og tage imod denne nye viden. Denne fantastiske mulighed for at finde en endnu bedre kommunikation til det dyr jeg elskede så højt. Først kom horsemanship, så kom bidløs ridning, så kom ridning uden sadel, så kom ridning uden ingenting, så kom tricks, så kom jordtræning.. Så kom der en mulighed for et livslangt venskab. Der var blevet åbnet en dør, indtil hestens væsen - dets psyke.

Det var fantastisk, jeg er stadigvæk ikke færdig med at lære og det bliver jeg aldrig. Først startede jeg med bogen som jeg havde fået, jeg var 11-12 år, uerfaren og utålmodig og jeg stod med en følsom og sart hoppe. Men det skulle ikke forhindre mig i at prøve. Det gik ikke helt efter bogen, men jeg fik pludselig øjnene op for nyt jordtræning! Camilla Stormont var mit første idol jeg har fulgt lige siden, og hun er fantastisk. Det var lige den form for jordtræning der passede mig, i stedet for at lave en mekanisk hest - kunne man nu lege og se hestens sande personlighed og observere og udforske. Det blev først på folden, det var en udfordring i sig selv. Men vi forsatte, og jeg synes ikke vi rykkede os specielt meget i forhold til dette. Jeg gik tit grædende ud fra folden fordi det ikke lykkedes, jeg kunne ikke forstå det. Jeg gjorde jo alt lige efter bogen? Og det var netop det, Frigg var forvirret og hun skulle have tilpasset sin træning så den passede. Men alt imens vi prøvede at få hinanden til at forstå hvad det var vi gerne ville, så gennemgik vi også store forandringer i vores forhold. Det har varet længe, og du har altid været den smule nervøs for mennesker med store armbevægelser og hvis man kommer lidt for hurtigt gående. Jeg var for voldsom i mine bevægelser og det forvirrede dig. Det stod på i lang tid, lige indtil jeg begyndte at ændre mine træningsmetoder. Allerede her havde du givet op på at smile, kysse og ryste på hovedet hvilket jeg ellers havde lært dig - med godbidder. Du var som enhver anden hest overvild med dem og glemte tit at du skulle tage det med ro. Jeg blev bidt flere gange men så igennem fingre med det. Men det var lige indtil Camilla Stormont kom op og undervisede os. Der havde jeg fået noget udstyr, en bidløs trense og en bareback gjord. Så vi kunne begynde på ridning også. Camilla hjalp os videre, skubbede os fremad så vi kunne se med åbne øjne på det nye. Det hjalp os og efter det har hun givet os redskaber.
Så fandt jeg Mathilde Denning, og her.. Det var her, jeg var færdig. Denne pige, med denne pony. De kommunikerede, uden nogen stick, carrotstick, godbidder, eller noget specielt udstyr. De brugte intet af disse men nød bare at gøre hinanden tilfredse og udvikle sig. Jeg besluttede, at det var sådan et venskab jeg ville have med Frigg!
Jeg begyndte at træne tricks med dig, jeg fandt dit ynglingssted hvor du ville kløes og droppede hurtigt godbidderne. Vi rykkede os, og vi havde fået bygget en ridebane på græs. Det var en udfordring at få dig til at lytte, men du gjorde det. og jeg rykkede mig os. Du lærte mig en hel masse over den periode og til nu!

Du er blevet som en anden hest, du har fundet ro. Du har fundet tilliden i mig, og selvom vi har vores op og nedture, så giver vi aldrig op på hinanden. Du er ikke bange mere, du er ikke forvirret mere. Vi overvandt begge to vores frygt og begyndte at arbejde sammen. Vi har taget spring op til 30 centimeter (Det lyder måske ikke af meget, men det var et kæmpe stort skridt for os!). Du smiler, kysser og ryster på hovedet i stor glæde og elsker at blive kløet. Du kan nu neje, uden at bide mig i fingrene og vi er begyndt på at løfte ben!:-)

Det er ikke alle de ting vi kan, som gør at jeg er blevet glad for dig.. Det er den udvikling vi har gennemgået for at komme hertil, din personlighed og bare at være sammen med dig.. Jeg elsker dig satme hest.. <3


Jeg synes det er fantastisk at Frigg kan holde mig ud. Jeg skifter konstant meninger og prøver nyt af og fjerner det gamle, opdaterer osv. og det er ufatteligt at hun ikke er stået af endnu - jeg elsker hende virkelig :)


Frigg blev aflivet d. 24-06-2015 på grund af tarmslyng.... Hvil i fred min smukke engel. <3
 
 
 
 
 
 
ID: HST 152880
F: Edall fra Hólum
Islandshest
M: Spöng fra Sigridarstödum
Islandshest
MF: Hervar fra Saudárkróki
Islandshest
Islænder: 5-gænger
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Komplet
Transport: Opmærksom
Senest rettet 25 juni 2015 kl. 19:34, og har været vist 132 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider