Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Taura Från Högelid

Billede
Billede
Billede
Billede

 Pony, blanding
 Hoppe
 14 år 
 140 cm
 Broget
Taura från Högelid er min dejlige brogede pony. Efter 8 år, snart 9, så har vi efterhånden prøvet lidt af hvert. Fra grimetræning, til tilridning. Taura er født i sverige og från Högelid refererer til hvor hun kommer fra.

Taura er sent tilredet - som 5-6 års kom hun først rigtig i gang, men siden er det gået stærkt og pludselig, i løbet af få måneder deltog vi i vores første dressurstævne, showklasse og en jagt.

Taura har et dejligt temperament, hun kan være helt cool, men hun kan også komme op på dupperne. Let at tænde og slukke og hun giver mig altid en god tur.
Hun er en alletiders allround pony - vi træner dressur, spring, terræn, ponygames - ja, alt muligt.

Hun er ikke rigtig en begynder pony og derfor har det også været hårdt og svært for mig at vi sku komme, så langt, som vi er nu. Men det har bestemt været det hele værd, for nu hvor JEG er blevet dygtigere, så er vi nok lidt mere på bølgelængde. Når jeg har styr på mine signaler, så gør hun stort set alt hvad jeg beder om. Selvom hun ikke er begynderpony, så har hun alligevel været brugt, som trækkepony til små børn, der aldrig har redet. Så må stigbøjler lige pilles af, da de små børneben alligevel ikke kan nå dem. Hun kan være rigtig forsigtig når der er brug for det og kan rides af nybegyndere i grime og træktov, når jeg bare er i nærheden.

Taura er en hoppe med stort H og kan godt være ret speciel, især i brunsten. Så har hun virkelig sin egen mening om tingene. Så skal der lidt tålmodighed til. Nu går hun i en lille flok med 3 andre og hun er klart den mindste, alligevel er det klart Taura, som bestemmer.
Selv om hun er den mindste på hele gården, så er der vist ingen, som er i tvivl om at der gemmer sig en STOR hest inde i den lille pony.

Hun har altid været utrolig tillidsfuld også overfor fremmede mennesker, men efter en dårlig oplevelse med en part, så er hun lidt mere reserveret, især i forhold til ridning. Så det er ikke alle og enhver, som får lov at ride hende eller håndtere hende.
I løbet af to måneder, med denne part, der opstod der problemer med at rense hove, putte bid i munden og lægge sadel på - Taura simpelthen bed, sparkede og stejlede pludselig. Da parten blev sagt op, så gik denne adfærd efterhånden væk og hun er nu, et år efter, sig selv. Med lidt tålmodighed og rosende ord, så er der intet. Præcis, som min tillidsfulde pony er.

Jeg er meget stolt af min skønne pony, hun passer så meget på sin lidt klodsede rytter og er så opmærksom på mine signaler.
 
 
 
 
 
 
Google
ID: 208333200308336
F: Laban
M: Hokota
Dressur: LB-klasser
Spring: LC-klasser
Kørsel: Talent
Terræn: L eller Jagt
Western: Talent
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Rutineret
Senest rettet 23 august 2014 kl. 10:56, og har været vist 456 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider